McCulloch Rob S400 robotmaaier review – Maaier met Bluetooth app-besturing | Deze robotmaaier van McCulloch is geschikt voor hellingen tot ±35 % en gazons tot 400 m2. De roterende messen maaien het gazon volautomatisch, ook als het regent. De robotgrasmaaier maait het gazon met slechts ca. 58 dB, wat zeer stil is. Een voordeel is dat machine via een app voor smartphone of tablet makkelijk kan worden aangestuurd. Via een Bluetooth-verbinding kun je de robot programmeren. Daarnaast kan de McCulloch S400 ook met water (tuinslang) worden gereinigd, in tegenstelling tot de meeste robotmaaiers.

De McCulloch Rob S400 robotmaaier is de ideale werkbegeleider. De praktische assistent maait oppervlakken tot 400 m² binnen de omtrekdraad en laadt zichzelf zelfstandig op.

McCulloch ROB S400 robotmaaier

Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Producteigenschappen van de McCulloch Rob S400 robotmaaier

Met deze robot maaier zijn de weekenden weer vrij voor de echt belangrijke dingen in het leven – opnieuw barbecueën of een rondje voetbal spelen. Voorbij zijn de dagen dat de zaterdagochtend een symfonie was van de gretige werking van de grasmaaiers en het groen in de tuin spoor voor spoor moest worden gemaaid. Nu zal de McCulloch Rob S400 robotmaaier het voor je doen. De enthousiaste reiziger maait zelfstandig oppervlakken tot 400 m². Om ervoor te zorgen dat je nieuwe helper zich kan oriënteren, hoef je alleen nog maar het te maaien gebied af te bakenen met de omtrekdraad en de McCulloch Rob S400 robotmaaier weet waar zijn werkplek is. Een grasopvangzak is niet nodig, omdat de grassprieten direct fijnmazig worden versnipperd en dus dienen als natuurlijke meststof. De Rob S400 van McCulloch maait gemiddeld ongeveer 60 minuten per keer. Als de accu bijna leeg is, rijdt de maaimachine automatisch naar het laadstation en laadt zichzelf binnen ongeveer 60 minuten op.

Comfortabel bedienen

In combinatie met de smartphone-app en de Bluetooth-interface kun je de robotgrasmaaier comfortabel vanuit de ligstoel bedienen. De app ondersteunt verschillende maaifuncties en je kun ook individuele schema’s maken. De grote wielen en het robuuste kunststof maken het mogelijk om het toestel te gebruiken in alle weersomstandigheden en op elk moment van de dag. Om ervoor te zorgen dat alleen je de automatische maaier kun bedienen, is deze beschermd tegen ongeoorloofde toegang met een pincode. Extra veiligheid wordt geboden door de geïntegreerde kantel- en liftsensor.

De voordelen van de McCulloch Rob S400 robotmaaier liggen voor de hand: dankzij de S400 kun je je tijd gebruiken voor de echt belangrijke zaken in de tuin, zoals grillen, testen van de hangmat, een duik nemen in je zwembad of het ontwikkelen van nieuwe projecten. En in de tussentijd maait de Rob S400 betrouwbaar je eerder gemarkeerde groene zones!

McCulloch Rob S400: bruikbaar op gazons tot 400 m2

De maairobot is uitgerust met een lithium-ion batterij. Hij kan worden gebruikt op gazons tot 400 m2 met hellingen tot ±35 % of 19°. Met een volume van slechts ongeveer 58 dB is de robotmaaier zeer stil. Een 360° draaibaar achterwiel maakt het gemakkelijk te manoeuvreren. Dit voorkomt overmatige slijtage van het gazon.

Regelmatig mulchen voor een mooi gazon

De McCulloch Rob S400 snijdt het gazon met drie messen die op een vrij draaiende messchijf gemonteerd zijn. De maaibreedte is 16 cm. De maaihoogte is instelbaar tussen 20 en 50 mm. De fijngehakte grassprieten vallen als mulch op de grond. Het gras blijft vochtig en dient het gazon als natuurlijke meststof.

App-bediening via Bluetooth

Instellingen kunnen niet alleen via een gebruiksvriendelijk bedieningsmenu op de robot, maar ook via de app worden uitgevoerd. Via Bluetooth-verbinding kun je de S400 ook binnen een bereik van 15 tot 20 meter bereiken. Voor de bediening van de app is geen Wi-Fi-verbinding nodig. De McCulloch Rob S400 app biedt de volgende mogelijkheden:

  • Start/stop, terug naar het laadstation
  • Extra maaiprogramma’s, bijv. SpotCut, PowerCut
  • Instellen van schema’s en individuele maaicycli
  • Ondersteuning en hulp
  • Bewaking van de robotmaaier

De robot grasmaaier werkt volledig automatisch

De robot grasmaaier volgt betrouwbaar het ingestelde weekprogramma – ook als het regent. Met behulp van een intelligent maaisysteem kan hij zijn maaitijd optimaal aanpassen aan de grasgroei. De grasrobot navigeert willekeurig. Als de accu bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar het laadstation om op te laden.

Nuttige startfunctie op afstand

Er kan een bepaald punt binnen het gazongebied worden gedefinieerd waar de robotmaaier moet beginnen met maaien. Dankzij deze externe startfunctie vindt de McCulloch S400 betrouwbaar zijn weg naar een afgelegen gedeelte van de tuin, dat alleen via een smalle doorgang moeilijk toegankelijk is. Dit garandeert een gelijkmatig maairesultaat in de hele tuin.

Automatische doorgangsdetectie

Met automatische doorgangsdetectie vindt de McCulloch Rob S400 gemakkelijk zijn weg naar smalle doorgangen en navigeert hij er vakkundig doorheen. Dit voorkomt lelijke sporen op het gazon.

De McCulloch S400 beschikt over een verscheidenheid aan veiligheidssensoren

Botsings-, hef- en kantelsensoren zorgen voor grote veiligheid. Als de robotmaaier een obstakel tegenkomt, stopt hij en gaat hij in een andere richting verder. Als de robot wordt opgetild of kantelt, dan stoppen de messen onmiddellijk. Bovendien is de grasmaaier robot met een pincode en een diefstalbeveiliging veilig voor gebruik door onbevoegden.

McCulloch Rob S400 is eenvoudig te installeren en te onderhouden

Alle toebehoren voor de installatie van de McCulloch Rob S400 zijn bij de levering inbegrepen: grensdraad, kabelpinnen en connectoren en een gedetailleerde handleiding. Je robot maaier is in slechts enkele stappen klaar om te maaien.

Reinigen met water

De McCulloch robotmaaier weegt slechts 7,8 kg en is daardoor zeer eenvoudig te hanteren. De McCulloch S400 kan – als een van de weinige modellen robotmaaiers – onder stromend water worden gereinigd. Dit maakt het onderhoud van de robot grasmaaier bijzonder eenvoudig en ongecompliceerd.

Bestel direct een McCulloch robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een McCulloch robotmaaier in België
Nu kopen