McCulloch RM600 review | De RM600, ook wel ROB genoemd, is een nieuwe robot grasmaaier van het merk Mac Culloch. Het bedrijf is onderdeel van de Husqvarna Group, zodat je zeker bent van de beste kwaliteit. Deze 7kg lichte robotmaaier is geschikt voor gazons met een maximale afmeting van 600 vierkante meter, waarbij de aanbevolen gazongrootte ligt op 480 m2.

McCulloch RM600 robotmaaier achterzijde

Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

McCulloch RM600 robotmaaier

De fabrikant ziet in de McCulloch RM600 robotmaaier de held van je tuin. De maairobot is namelijk zo ontwikkeld dat hij compleet zelfstandig dag en nacht het gazon rustig en efficiënt kan maaien. En dit alles zodat je het zelf niet hoeft te doen. Het afgemaaide gras hoef je dan ook niet op te ruimen, want het maaisel blijft op het gazon liggen. De McCulloch RM600 snijdt vakkundig de gras toppen af die op de bodem terugvallen. Hier zorgen deze snippers voor natuurlijke voeding voor je gazon welke er gezonder, sterker en groener uit zal zien.

McCulloch RM600 in de praktijk

Messen, maaicirkel en maaihoogte

De McCulloch RM600 robotgrasmaaier kan overweg met hellingen tot 25%. Voorzien van 3 vlijmscherpe mesjes onderaan de maaier draagt hij zorg voor een uitstekend verzorgd gazon. Deze mesjes zijn echter niet in staat om takjes of eikels te maaien, dus het is verstandig om deze van het gazon te verwijderen. Komen de mesjes toch in contact met kleine obstakels, dan draaien ze naar binnen zodat de schade aan het voorwerp en de mesjes geminimaliseerd wordt.

De maaicirkel (maaibreedte) is 17 centimeter, waarbij de maaihoogte via een draaiknop bovenop de machine is in te stellen tussen de 20 en 50 millimeter. Eenmaal op het gazon aanwezig maait de McCulloch RM600 met een willekeurig bewegingspatroon en blijft binnen het – door grensdraad afgebakende – maaigebied. Op deze manier wordt spoorvorming dan ook voorkomen.

Grasrecycling

Omdat de McCulloch RM600 robotmaaier niet is voorzien van een regensensor en hierdoor ook met regen kan maaien, wordt het mulching effect hier enigszins teniet gedaan. Als het gras vochtig is zullen de afgesneden grastoppen niet zo mooi over het gazon worden verspreid. Daarnaast heeft nat gras een impact op de maai-efficiency en is je robot grasmaaier eerder toe aan een schoonmaakbeurt. Wij raden dan ook aan om een robotmaaier met vochtig weer of vochtig gras niet uit te laten rijden.

Beveiliging

Met de beveiliging van de McCulloch RM600 zit het wel goed. De machine heeft een onder andere een botssensor en hefsensor. Botssensoren zorgen er bijvoorbeeld voor dat wanneer de McCulloch RM600 met een obstakel in aanraking komt, hij omkeert en in een andere richting zijn weg vervolgt. Detecteert hij een botsing, dan wordt de mesmotor overigens direct stilgezet. Verder is de machine met een pincode tegen diefstal. En tilt iemand de maairobot op zonder dat de pincode is ingevuld? Dan zal er een luid hoorbaar alarm klinken.

McCulloch RM600 review: conclusie

De McCulloch RM600 robotmaaier kan je tuin op een betrouwbare en efficiënte manier onderhouden. Het opladen gebeurt zeer snel (50 minuten) waarna hij ruim 60 minuten kan maaien. Hij is onderhoudsarm zodat je slechts af en toe de gras robotmaaier hoeft te ontdoen van gras en ander vuil. Daarnaast is de machine met 59 decibel erg stil zodat omwonenden geen hinder ondervinden van je nieuwe tuinheld. Het toestel wordt geleverd met 2 jaar garantie, grensdraad, haringen en reservemessen.

Voordelen

 • Goedkoop en compleet geleverd met draad en pennen
 • Accu is snel opgeladen
 • Geluidsniveau van 59 dB

Nadelen

 • Niet met een app via tablet of smartphone te bedienen
 • Een regensensor ontbreekt

Belangrijkste kenmerken van de McCulloch RM600

McCulloch RM600 robotmaaier voorzijde

 • Capaciteit werkgebied: 600 m2 (aanbevolen 480 m2)
 • Maximale helling: 14 graden / 25%
 • Maaihoogte (min-max): 20-50 mm
 • Maaibreedte: 17 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 65 minuten
 • Laadtijd: 50 minuten
 • Geluidsniveau: 59 dB
 • Beveiliging: sensoren, alarm en pincode
 • Overig: de McCulloch RM600 wordt geleverd met 150 meter begrenzingsdraad, 200 pennen en reservemessen
Bestel direct een McCulloch robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een McCulloch robotmaaier in België
Nu kopen