McCulloch R1000 review | Met de McCulloch R1000 brengt fabrikant McCulloch een nieuw model robot grasmaaier genaamd ROB op de markt. Deze wellicht iets onbekendere producent van tuingereedschap (sinds 1943!) maakt deel uit van de Husqvarna Group. De McCulloch R1000 weegt slechts 7 kilo en is prima voor gazons met een maximale afmeting van 1.000 vierkante meter waarbij er vanuit wordt gegaan dat het gazon compleet vlak is en geen hellingen of obstakels bevat. Is dit wel het geval dan ligt de aanbevolen gazongrootte op zo’n 800 m2.

McCulloch R1000 robotmaaier zijkant

Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

McCulloch R1000 robotmaaier

Deze nieuwe maairobot is de nieuwe held van je tuin. Omdat je een robot grasmaaier koopt wil je natuurlijk zelf niks meer met grasmaaien van doen hebben. Gelukkig doet deze maairobot al het werk voor je. Hij vertrekt automatisch vanuit het basisstation om zijn ingeplande maaitaken uit te voeren en komt regelmatig terug naar het laadstation om zich weer op te laden. De McCulloch R1000 is ontwikkeld om 24/7 zelfstandig je gazon efficiënt te maaien. Opladen duurt slechts 50 minuten waarna hij 65 minuten kan maaien. Hierbij veroorzaakt hij geen geluidsoverlast, want met de 59 dB geluidsproductie is dit een van de stilste robot grasmaaiers op de markt!

McCulloch R1000 in de praktijk

Messensysteem

De McCulloch R1000 robotmaaier is uitgerust met 3 vlijmscherpe scharnierende messen. Met elke maaibeurt snijden deze mesjes het gras vakkundig af en laten het achter op het gazon. Heb je enkele lichte hellingen op je gazon? Hellingen tot 25% zijn voor de machine geen probleem. Met een maaibreedte van 17 centimeter is hij vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Husqvarna Automower 105 en Gardena SILENO City. Ook deze toppers zijn uitgerust met 3 scharnierende mesjes en dezelfde maaicirkel. Wil je je gras graag kort of toch iets langer? De maaihoogte op de McCulloch R1000 is in te stellen tussen 20 en 50 millimeter.

Mulching

Gras aanharken en opruimen is met de McCulloch R1000 niet meer nodig. Het door de machine afgemaaide maaisel blijft gewoon op het gazon achter waar het vanzelf verteert. Hiermee geven de afgemaaide gras toppen hun natuurlijke voedingsstoffen af aan de bodem, waardoor het gras er groener en gezonder uit gaat zien. Deze techniek wordt ook wel grasrecycling genoemd. Mulching gebeurt optimaal bij droog weer cq droog gras. Is het gras vochtig dan wordt het mulching effect ietwat teniet gedaan omdat zand en gras snippers aan de messen en behuizing blijven kleven. Het is dus beter om de robot maaier bij regen even niet uit te laten rijden.

Onderhoud

Net als vele andere robotmaaiers heeft ook de McCulloch R1000 robotmaaier weinig tot geen onderhoud nodig. Merk je dat het maairesultaat iets minder wordt of dat de werktijd van de machine afneemt? Dan is het wellicht tijd om de grasmaaier robot voorzichtig schoon te maken en/of de messen te vervangen, wat erg eenvoudig is. De fabrikant levert overigens extra reservemessen bij dit model!

Veiligheid

Door het toepassen van verschillende veiligheidssensoren is de McCulloch R1000 robotgrasmaaier uitermate veilig. Voorzien van een hefsensor en botssensor zullen de messen automatisch stoppen met draaien wanneer de machine wordt opgetild of ergens tegenaan stoot. Na aanraking met een obstakel zal de maairobot een andere route volgen. Liggen er per abuis toch kleine steentjes of dennenappels op het gazon en komen deze in contact met de mesjes? De mesjes klappen dan soepel naar binnen om verdere schade aan de mesjes en het object te voorkomen.

Dieven of andere onverlaten hebben geen gemak van de maairobot, want deze is uitgerust met alarm en pin-code. Wordt de robot grasmaaier opgetild zonder dat je de pincode hebt ingevuld dan klinkt er een luid hoorbaar alarmsignaal.

McCulloch R1000 review: conclusie

De McCulloch R1000 robotmaaier is een mooie aanwinst voor je gazon. Doordat de maairobot in een willekeurig bewegingspatroon maait wordt spoorvorming op het gras voorkomen. Prijstechnisch is deze grasrobot prima in orde. Uiteraard kan het gebruik maken van de Husqvarna techniek. De garantie is standaard 2 jaar er worden standaard perimeterdraad, haringen en reservemesje meegeleverd.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Makkelijk te installeren met  meegeleverde draad en pennen
 • Geluidsniveau van slechts 59 decibel

Nadelen

 • Geen regensensor aanwezig
 • Niet middels een app via smartphone / tablet te bedienen

Belangrijkste kenmerken van de McCulloch R1000

McCulloch R1000 robotmaaier voorzijde

 • Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 (aanbevolen 800 m2)
 • Maximale helling: 14 graden / 25%
 • Maaihoogte (min-max): 20-50 mm
 • Maaibreedte: 17 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 65 minuten
 • Laadtijd: 50 minuten
 • Geluidsniveau: 59 dB
 • Beveiliging: sensoren, alarm en pincode
 • Overig: de McCulloch R1000 wordt geleverd met 200 meter begrenzingsdraad, 400 pennen en reservemessen
Bestel direct een McCulloch robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een McCulloch robotmaaier in België
Nu kopen

One thought on “McCulloch R1000 review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *