Nieuw in 2018: Lidl robotmaaier | Lidl Florabest robotmaaier preview | Een Lidl robotmaaier kopen? Het is nu mogelijk. Sinds kort heeft de Lidl robotmaaiers in het assortiment. Het model wat de keten aanbiedt is de “Lidl Florabest accu maairobot”, geschikt voor tuinen tot maximaal 600 vierkante meter.

lidl florabest robotmaaier

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Florabest robotmaaier

Dat supermarktketen Lidl robotmaaiers zou gaan verkopen zat er natuurlijk aan te komen. Ze staat bekend om haar uitgebreide, afwisselende assortiment waar je voor een nette prijs goede producten kunt kopen. Al met al kon een automatische accu grasmaaier dan ook niet ontbreken. Deze machines zijn sterk in opkomst en zorgen ervoor dat je lekker ontspannen van je tuin kunt genieten.

Doordat de volautomatische Florabest robotmaaier van Lidl is voorzien van een Samsung lithium accu en is uitgerust met achterwielaandrijving, kan hij volgens de fabrikant goed overweg met oneffen gazons. De specificaties geven aan dat de Florabest robotmaaier in staat is om hellingen met een maximale hoek van 27 graden te kunnen maaien.

Daarnaast beschikt deze nieuwe robotmaaier van Lidl over verschillende veiligheidssensoren. Botst de grasrobot namelijk ergens tegenaan, dan zal hij stoppen met maaien en automatisch een andere kant oprijden. Ook wanneer hij kantelt stopt de mesmotor om verwondingen te voorkomen. Deze techniek is niet specifiek voor de Lidl robotmaaier ontwikkeld, maar wordt toegepast door alle robotmaaier fabrikanten.

Installatie

Heb je de grasrobot van Lidl eenmaal ontvangen, dan is de Florabest maairobot te installeren met behulp van de meegeleverde gebruikershandleiding. Leg de begrenzingsdraad om je gazon en zet deze vast met de meegeleverde haringen. De grensdraad wordt vervolgens aangesloten op het laadstation van de Florabest robotmaaier. Op het laadstation zal de grasrobot telkens terugkeren en opladen voordat hij wederom aan het werk gaat.

Heb je uiteindelijk alles aangesloten, dan is de Lidl robotmaaier klaar om te worden ingesteld. Neem hiervoor wel weer even de gebruikershandleiding bij de hand. De Florabest maairobot kun je vervolgens programmeren zodat hij alleen maait wanneer jij dat wilt. En hierna? Hierna hoef je niks meer te doen. De accu maairobot gaat uit zichzelf op weg op je gras te maaien en keert terug wanneer het werk er op zit.

Onderhoud

Net als bij andere robotmaaiers heeft onderhoud van de Lidl robotmaaier niet veel om handen. Net als bij je gewone grasmaaier zul je hem af en toe schoon moeten maken. De mesjes kun je niet (laten) slijpen zodat deze 1 a 2 keer per maaiseizoen aan vervanging toe zijn. Een accu gaat jaren mee zodat je de eerste tijd heerlijk relaxed van de tuinmachine kunt genieten.

Hieronder vind je enkele technische specificaties van de Lidl grasmaaier:

 • Capaciteit werkgebied: 600 m2 (aanbevolen 480 m2)
 • Maximale helling: 27 graden
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
 • Accu: Samsung 28 Volt Li-ion accu van 2.0 Ah
 • Gewicht: 8.5 kg
 • Toebehoren: onder andere 9 meter verlengingskabel, 150 draadpennen, 150 meter perimeterdraad, 3 reservemesjes met bevestigingsschroeven

Kosten van de Lidl Florabest robotmaaier

De maairobot is op het moment van schrijven voor Euro 499,- exclusief verzendkosten te koop bij de online webshop van de supermarktketen. Hiervoor krijg je een basic robot maaier inclusief divers bevestigingsmateriaal welke je gazon waarschijnlijk prima zal kunnen onderhouden. Of de Florabest maairobot voorzien is van een regensensor – en of hij nog over andere speciale functies beschikt – is ons op dit moment niet bekend. Voor meer informatie kun je het best even een kijkje nemen op de site van de aanbieder. Ben je op zoek naar een goedkope robotmaaier? Bekijk dan snel onze pagina met de goedkoopste robotmaaiers van dit moment.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen

20 thoughts on “Lidl Florabest robotmaaier

 1. De beschrijving voor het aanleggen van de begrensdraad is niet duidelijk .
  En het plaatsen en aan sluiten van de begrensdraad ook .

   1. natuurlijk doet hij het , wij hebben de draad in het gras gelegd en niet erop ,is geen enkel probleem zo werken alle robot maaiers en deze is niet anders dan andere merken . het enige wat ontbreekt is een code tegen diefstal . verder prima maaier .

   2. ja hij doet het prima. Bij een paar keer per week gebruik blijft je gras mooi op gelijke hoogte terwijl de afgesneden lengtes het gras beschermen en voeden. Nooit meer harken. 1 Nadeel vind ik dat de maaier 20cm voorbij de rand van je gras moet kunnen rijden om ook de randen te kunnen maaien. Bij het terras gaat dat goed, in de border blijft ie hangen. Dus of een rand stenen langs je border of accepteren dat er een rand van 20cm gras niet gemaaid wordt of optie 3 je maaier in de gaten houden en ‘m ‘helpen’ als ie vastzit in de border.

 2. Misschien is deze grasmaaier toch iets mindere kwaliteit? Voor de zekerheid ga ik toch maar voor een Gardena. Altijd goede ervaringen met hun tuinspullen gehad.

 3. Buurman Jaap (91 jaar) heeft zelf de begrenzingsdraad aangelegd. Met aansluiten heb ik hem een handje moeten helpen. Handleiding in Nederlands is aanwezig, maar toch drie keer moeten nalezen. Onduidelijk voor een beginner.
  Aan/uit knop moeilijk te vinden.
  Het werkt. Voelt wel licht aan, maar is ook goedkoop. Nu even afwachten. Geen regensensor gevonden?

 4. Begrenzingsdraad tig keer kapot gereden; blijkt dat je de draad moet ingraven maar dat staat niet in de handleiding.
  Handleiding is erg moeilijk om te lezen, zeker niet duidelijk. Uiteindelijk de robotmaaier retour gestuurd.

 5. Jammer lidl via webshop is de actie meteen dezelfde dag al nie meer te krijgen
  En in de winkels ook niet
  Ook kan je hem niet meer bestellen
  (lijkt meer op een lokkertje🤔)

  1. Beste Suus,

   We raden je aan de folder en webshop in de gaten te houden om er snel bij te zijn. Vooral in het voorjaar kan het hard gaan met de verkopen. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij andere goedkope robotmaaiers.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 6. Als je de draad 1 cm in het gras legt dan heb je geen enkel probleem. 300 m2 gazon en binnen 6 uur draaide de robot. Handleiding heel duidelijk. Heel blij met deze robotmaaier van de Lidl.

 7. Uit de tekening in de beschrijving denk ik te lezen dat de Florabest robotmaaier in een hoek van het gazon geplaatst moet worden. Kan dit niet aan een lange zijde van het gazon in de buurt van de stroomvoorziening. Ik heb begrepen dat de robot via de begrenzingsdraad terugkeert om opgeladen te worden. Wie kan mij het juiste antwoord geven

  1. 2 meter draad in het verlengde van het laadstation leggen en de draad vervolgens evenwijdig op 10 cm afstand terug laten lopen. Omdat de maaier geen 180 graden bocht in 1 keer kan maken aan het einde van die 2 meter een kleine cirkel laten maken.

 8. Geen goede keus! Je kan het apparaat niet programmeren. Ja minimaal 4 uur of langer. Voor een oppervlakte van 100m2 is dat wel erg lang. Je kan hem ook niet programmeren om bij bijvoorbeeld om de dag te maaien.
  Je kan hem ook niet op afstand te bedienen. Het maaien doet ie uitstekend.
  Maar vanwege de verschillende keuze mogelijkheden dan maar liever 500 euro meer uitgeven. Scheelt 1000 euro ergernis.

  1. Beste J. van Zwam,

   Het beste is om even contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant/winkel waar je de robotgrasmaaier hebt gekocht.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *