Lidl Florabest heggenschaar | Een Lidl heggenschaar kopen? De supermarktketen heeft diverse soorten tuingereedschap in haar assortiment, waarbij de beroemde Florabest heggenscharen uiteraard niet mogen ontbreken. Momenteel is er altijd wel een voor jou geschikte Lidl heggenschaar te koop. Je kunt kiezen uit een elektrische model, 2 modellen die werken met een accu, heggenscharen op steel en een struikschaar.

Vergelijk de best verkochte heggenscharen in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte heggenscharen in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Lidl Florabest heggenschaar FHT 600 E3 (elektrisch)

Lidl heggenschaar / Lidl Florabest heggenschaar FHT 600 E3 (elektrisch)

Deze Lidl heggenschaar beschikt over een snoeilengte van 60 centimeter waarmee je de heggen weer een perfecte knipbeurt kunt geven. Het apparaat heeft veiligheidsmessen van gelaserd staal en kan door zijn lichte gewicht (slechts 3.6 kg) prima worden gebruikt om bijvoorbeeld te vormsnoeien. De Lidl Florabest heggenschaar beschikt daarnaast over een transparante handbescherming en een ergnomisch gevormde greep voor extra comfort. Tevens is veiligheid gegarandeerd door de aanwezigheid van een twee hands veiligheidsschakelaar en Quickstop van de messen wat ervoor zorgt dat de messen binnen een halve seconde stoppen met bewegen.

Lidl heggenschaar (elektrisch)

Met een vermogen van 600 watt is de Lidl heggenschaar geschikt voor gemiddelde huis en tuin klussen. Het toerental van de machine ligt op 2.800 toeren per minuut, waarbij de mesafstand 24 mm bedraagt. Een stopcontact en verlengsnoer is noodzakelijk om overal in je tuin te kunnen snoeien. Tevens wordt het snoeigereedschap geleverd met een messenbeschermingshoes zodat je hem veilig op kunt bergen. Het apparaat is te koop voor Euro 39,99.

 

Lidl heggenschaar Florabest (accu)

Lidl Florabest accu heggenschaar

Niets is zo prettig om in de tuin volledige bewegingsvrijheid te hebben. Dit krijg je uiteraard wel met een snoeischaar die beschikt over een krachtige 20 Volt, 2Ah lithium accu met LED laadstatusweergave. Het gewicht van de Lidl heggenschaar is 2.7 kg, zodat het toestel gemakkelijk te hanteren is. Mocht de accu na een tijdje flink snoeien leeg raken, dan dien je rekening te houden met een oplaadtijd van ongeveer een uur.

Lidl Florabest accu heggenschaar

Met een meslengte van 580 mm, een snijlengte van 520 mm en mesafstand van maximaal 15 mm, kun je een aardig stukje draadloos snoeien. Vooral omdat een antislip soft grip handvat met rondlopende greep aanwezig is, kun op een comfortabele manier je heg snoeien.

Aan veiligheid is ook gedacht. Voorzien van een tweehands-veiligheidsschakelaar is het snoeigereedschap erg veilig. Daarnaast heeft de Lidl heggenschaar een veiligheidsstop welke binnen 1 seconde de messen tot stilstand brengt. Te verkrijgen voor Euro 69,99 inclusief een sneloplader met automatische laaduitschakeling en stevige meskoker.

Lidl Florabest heggenschaar (accu 40V)

Lidl Florabest accu heggenschaar 40V

De Lidl Florabest heggenschaar (40V) is een erg krachtig model om flinke heggen een kopje kleiner te maken. De messen zijn gemaakt van carbonstaal en kunnen wel tegen een stootje. Doordat deze Lidl heggenschaar is uitgerust met een 40 Volt lithium-ion accu van 2.4 Ah, kun je er geruime tijd mee aan het werk. Daarnaast heeft het apparaat een LED laadstatus en een snellader zodat de accu met 60 minuten weer compleet is opgeladen. Hierna schakelt de lader zich automatisch uit!

Florabest heggenschaar met accu (40V)

Met een gewicht van 7.2 kg is het model nog prima te hanteren. Door het toepassen van een lichte glasvezelconstructie zorgt de Lidl heggenschaar voor een optimale balans, waarbij de 2 hand veiligheidsschakelaar je behoedt voor onaangename verrassingen. De messen komen binnen 1 seconde tot stilstand wat de kans op ongelukken minimaliseert. Ook is er een dubbelzijdig draaibare greep aanwezig die je horizontale en verticale positie kunt verschuiven. Het toerental ligt op 2.500 toeren per minuut bij een vermogen van 420 watt. Tel daarbij op een zwaardlengte van 600 mm en een snoeilengte van 540 mm en je hebt een krachtig apparaat welke ongetwijfeld je snoeiklus (samen met jou) gaat klaren. Mooi om te zien dat het snoeigereedschap wordt geleverd inclusief een geleidingsrail met mesaanslagbeveiliging en een messenkoker en is te koop voor Euro 149,00.

Lidl Florabest heggenschaar op steel (accu)

Lidl Florabest heggenschaar op steel

De Florabest heggenschaar op steel is erg geschikt voor het snoeien van grote heggen tot een hoogte van ongeveer 3.5 meter, maar kan ook worden gebruik voor moeilijk bereikbare plekken of bodembedekkers. Het model beschikt over een 5-voudig instelbare en rondlopende greep plus een behuizingsgreep met veiligheidsschakelaar. Het mesblad werkt met messen van gelaserd staal die in tegengestelde richting werken.

Lidl heggenschaar op steel

Doordat de Florabest heggenschaar van Lidl is uitgerust met een 20 Volt, 2.0 Ah accu, heb je volledige bewegingsvrijheid. Een netsnoer heb je namelijk niet nodig. Het toerental ligt op 2.200 toeren per minuut. De totale lengte van de Lidl heggenschaar is 2.6 meter met een snijlengte van 41 centimeter en een mesafstand met 20 mm. Het gewicht is 5.7 kg. Voor Euro 79,99 wordt je eigenaar van deze Lidl heggenschaar op steel. Je krijgt dan tevens extra accessoires zoals een lader, verstelbare draagriem (schouderband) en een beschermkoker voor de messen.

Lidl Florabest heggenschaar op steel (accu 40V)

Lidl Florabest accu heggenschaar op steel 40V

Een stokzaag oftewel heggenschaar op steel is ook te verkrijgen in een variant op accu. Zo kun je zonder gedoe met stopcontacten of verlengsnoeren vrij bewegen en kun je nog efficiënter werken. Deze Lidl heggenschaar op steel (van aluminium) met een zwaardlengte van 47 cm beschikt over krachtige messen van carbonstaal waarmee je heggen tot 3 meter kunt snoeien. Het apparaat heeft een vermogen van 360 watt en maakt tot 1.250 toeren per minuut. Daarnaast is de snijlengte van 43 cm, de snijdiameter 30 cm en is de maximale tenadenafstand 18 mm. Mooi om te zien dat de snijhoek instelbaar is van 0 tot 110 graden.

Lidl heggenschaar op steel

De 40 Volt lithium ion accu van 2.4 Ah zorgt voor een goed snoeiresultaat, zowel bij hoge heggen als bij het terugsnoeien van bodembedekkers. Hou er wel rekening mee dat dit model met 9.2 kg wel wat zwaarder is dan de variant hierboven. Verder beschikt ook deze Florabest heggenschaar over een accu met LED-laadstatus en een 60 minuten snellader die zichzelf automatisch uitschakelt. Het toestel is ook voorzien van een veiligheidsschakelaar, geleiderail, afneembare snijkop en een draagriem met karabijnhaak. De prijs bij Lidl: Euro 169,00 (inclusief messenbeschermingskoker).

Lidl Florabest takkenschaar (telescopisch, 40V)

Lidl Florabest accu telescopische takkenschaar 40V

Een telescopische en krachtige takkenschaar met kettingzaag welke geschikt is voor het snoeien van struikgewas en takken met een maximale doorsnede van 25 cm. Met deze takkenschaar is het mogelijk om heggen tot een hoogte van 3.6 meter te snoeien.

Florabest accu telescopische takkenschaar 40V

Beschikt over onder andere een 40 Volt lithium accu van 2,4 Ah met een LED-laadstatus en 60 minuten snellader die automatisch uitschakelt. De takkenschaar wordt geleverd inclusief montagereedschap, een zwaardbeschermingskoker, 60 ml ketting smeervloeistof en een verstelbare schouderband met karabijnhaak. Deze Lidl telescopische takkenschaar kost 169,00.

Daarnaast is de kettingzaag uitgerust met een OREGON zwaard en ketting met een geringe terugslag. Een automatisch kettingsmeersysteem net als een oliepeilglas en een veiligheidsschakelaar is aanwezig. Verder is het snoeigereedschap voorzien van telescopische buis met een instelbereik van 83 cm. De met glasvezel versterkte motorbehuizing maakt het een robuust apparaat.

Overige specificaties:

 • Vermogens: 360 watt
 • Zwaardlengte: 26 cm
 • Snoeilengte 25 cm
 • Kettingsnelheid: 5.2 m/sec
 • Capaciteit olietank: 60 ml
 • Afmeting: 270 x 12 x 7.5 cm
 • Totale lengte: 190 – 270 cm
 • Gewicht: 8.2 kg

Lidl Florabest struikschaar (accu grasschaar en struikschaar)

Lidl Florabest accu grasschaar en struikschaar

De Florabest accu gras- en struikschaar van 0.4 kg is geschikt om te gebruiken voor gazonranden en struikjes die je een kleine trimbeurt wilt geven. Voor Euro 24,99 heb je dit tuingereedschap in huis. Omdat het model over een 3.6 Volt lithium-accu beschikt, is het mogelijk je overal in je tuin te begeven, zonder dat je gebonden bent aan een verlengsnoer. Verder is het mogeljk om met de 1.500 mAh accu maximaal 50 minuten te snoeien, waarna het apparaat 3 tot 5 uur aan de lader moet.

Florabest accu struikschaar

Het 2-in-1 tuingereedschap heeft een grasschaar met een breedte van 8 cm. Daarnaast krijg je een struikschaar met een snijlengte van 12 cm en een snijdikte van 8 cm. Je kunt de struikschaar eenvoudig ombouwen tot een grasschaar, of omgekeerd. Door middel van een kliksysteem kun je gemakkelijk wisselen van messen. Prettig werken is gegarandeerd met 180 graden draaibare soft grip. Het toestel wordt compleet geleverd inclusief accu, accu lader en beschermhoes. Kosten? Euro 24,99.

Op zoek naar een goede heggenschaar? Bekijk dan snel onze pagina met de beste heggenscharen.

10 thoughts on “Lidl Florabest heggenschaar

 1. De accu van de heggenschaar laat het binnen een jaar al afweten. Lidl belooft zaken op te lossen omdat het binnen de garantie periode valt dat dit gebeurd. Na 2 weken nog geen reactie van hoe ze het gaan oplossen. Nieuwe gekocht bij de praxis want de heg moet toch gedaan worden. Teleurgesteld.

 2. goedendag, wij hebben een florabest telescoop heggenschaar, die ons goed bevalt. Wij hadden daar een draagriem bij

  maar helaas zijn wij die kwijt. Kunnen jullie die ook apart leveren en zo ja, wat kost dat.

  groeten, Nely Elderman

 3. ik zoek en vind niet florabest lader voor power-accu 18v derest gaat allemaal nog goed jiust de lader
  gelieve mij een antwoord te bezorgen of ik het nog kan vinden en waar ????? dank u bij voorbaat

  1. Beste,

   Wij verzoeken je even contact op te nemen met de klantenservice van Lidl. Wellicht kunnen zij je verder helpen!

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

   1. Opletten…..toch hoeft dit geen probleem te zijn. Intern in de akku zitten losse 3.7volt cellen….beetje electrokennis is je kunt ze vervangen…(je moet dus solderen )

 4. Een losse Florabest accu 40 volt is niet en nergens te verkrijgen dus als deze versleten is of je last deze kapot vallen dan kun je alles nieuw kopen.
  Ook is zo een reserve of extra accu niet verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *