Inhoudsopgave

LandXcape LX790i robotmaaier

Een goede robotmaaier moet aan een paar eisen voldoen. Het moet niet alleen heel eenvoudig zijn om het apparaat te bedienen, maar het moet daarnaast ook voor optimaal gemak zorgen. Je hebt geen omkijken naar een goede robotgrasmaaier. Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is de LandXcape LX790i. Wat is dit voor type maaier en wat zijn de belangrijkste voordelen van dit model? Hier lees je alle wat je moet weten, zodat jij voor jezelf kunt bepalen of dit model ook voor jou de juiste keuze is.

Koop nu een LandXcape robotmaaier

LandXcape LX790i overzichtLandXcape robotmaaier LX790i met wifi

De LandXcape LX790i is een vol automatische robot grasmaaier waarmee het mogelijk is een gazon van maximaal 600 m2 te onderhouden. Deze maaier is geheel zelfstandig en zijn ook gemakkelijk te bedienen via de app. De maaier heeft niet alleen een zeer laag geluidsniveau, maar is daarnaast ook voorzien van belangrijke functies, zoals een zeer praktisch navigatiesysteem. Moeilijke terreinen met krappe plekken zijn dan ook geen enkel probleem voor het toestel. Deze robot maaier is ook uitgerust met een mulchfunctie, waarmee je jouw gazon niet alleen maait, maar ook direct op een natuurlijke manier bemest.

In de doos

  • LandXcape LX790i
  • Oplaadstation
  • Grensdraad en aansluitingen
  • Handleiding

De installatie van de LandXcape robotmaaier

De installatie is van een robotmaaier als de LandXcape LX790i is gemakkelijk geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is de maaier aanzetten en de juiste instellingen doorvoeren. Zodra je dit hebt gedaan wordt het de volgende keren steeds makkelijker. Uitgebreide uitleg over de installatie vindt je in de meegeleverde handleiding. Je krijgt ook altijd grensdraad en de nodige aansluitingen geleverd, zodat je hiermee de grenzen in de tuin kunt aanduiden voor de tuinmachine.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 600 m2
  • Maaihoogte: 30-60 mm
  • Snijbreedte: 18 cm
  • Mulchfunctie: Ja

Bediening en onderhoud

De bediening van de LandXcape robotmaaier is erg eenvoudig. Door de maaier via wifi te verbinden met je smartphone, kun je heel snel en makkelijk instellen welk programma de maaier moet volgen. Je hoeft de maaier niet handmatig naar het laadstation te brengen, dit doet de maaier zelfstandig wanneer de batterij bijna op is.

Hoewel een robotmaaier net als veel tuingereedschap zeer gebruiksvriendelijk is, betekent dit niet dat er geen onderhoud verricht hoeft te worden. De maaier moet dan ook na gebruik gecontroleerd worden op vuil, zodat dit geen hindernis vormt bij het volgende gebruik. Ook een controle van de accu en de messen is eens in de zoveel tijd aan te raden. Op deze manier weet je zeker dat je alles uit de lange levensduur van de grasmaaier robot haalt.

Voor- en nadelen

Een robotmaaier als de LandXcape LX790i komt met een aantal zeer aantrekkelijke voordelen. In de eerste plaats is het geluidsniveau van de maaier zeer laag, waardoor jij en je omgeving hier geen last van hebben. Verder is de maaier voorzien van alle functies die de verzorging van jouw gazon bevorderen, waaronder de mulchfunctie. Verder is de maaier uitgerust met een borstelloze motor, die zeer onderhoudsvriendelijk is. De maaier is daarnaast te beveiligen tegen diefstal met een pincode. Een mogelijk nadeel van het model is dat je de maaier op beperkte afstand kunt gebruiken, omdat er sprake is van een verbinding via het wifi-netwerk. Op deze manier is het niet altijd mogelijk om vanaf iedere locatie je maaier te bedienen.

Conclusie

Heb je een complex gazon met een lastig terrein? Dan is een robotmaaier als de LandXcape LX790i een zeer goede keuze. Het zeer praktische navigatiesysteem zorgt ervoor dat ook krappe plekken zonder problemen gemaaid kunnen worden. Deze geavanceerde maaier is een aanrader voor ieder gazon. Ook een aanrader is de reeds eerder besproken Wolf Garten Robo Scooter 400.

Meer informatie over de LandXcape LX790i