Een nieuwe gadget die in 2018 wordt verwacht is de Kobi robotmaaier. De term robotmaaier is misschien niet helemaal juist meer, want het is een alleskunner. Deze tuinmachine kan je gazon maaien en bemesten, bladeren verwijderen en zelfs sneeuw wegblazen van je gazon! Zeg maar dag tegen je dure tuinman.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Kobi robotmaaier modules

Waar een robot gazonmaaier (de naam zegt het al) alleen je gazon maait, komen er ook robots aan die meer dingen kunnen doen. Deze alles-in-1 robots zullen net als een gewone maairobot het gras maaien en de grassnippers op het gazon laten liggen.

Kobi robotmaaier

De kleine snippers vormen een zogeheten mulch laag op je gazon die als voeding voor de bodem dient. Ook voorkomt het in warme perioden verdampen van water zodat je gras minder snel uitdroogt. Daarnaast is de robot grasmaaier aangesloten op een weer voorspellingsdienst zodat hij altijd op de hoogte is over de op handen zijnde weersomstandigheden. Aangezien de Kobi robotmaaier het weer in de gaten houdt zal hij bij sneeuw gelijk beginnen met ruimen. In najaar zul je veel hebben aan de bladruimmodule waarover het apparaat beschikt. Bladeren pakt hij eenvoudig op en brengt ze naar een vooraf ingesteld punt.

Kenmerken

  • Voorzien van Bluetooth, Wifi en mobiele data-connectiviteit zodat je via smartphone of tablet altijd in contact kunt blijven met je volautomatische tuinman.
  • Geen perimeterdraad meer nodig. Door middel van geavanceerde GPS en diverse sensoren bepaalt hij zijn werkgebied en raak je hem niet kwijt.
  • Detecteert en ontwijkt obstakels.
  • Omdat de Kobi robotmaaier graag weet waar hij het opgepakte blad en sneeuw moet laten, eenmalig het “stortpunt” ingeven.
  • Diefstalbeveiliging (anti-inbraakalarm) zodat onbevoegden het apparaat niet kunnen gebruiken.
  • Grasmaaimodule + sneeuwschuifmodule + bladverwijdermodule!

Kobi robotmaaier kopen?

Voordat je gelijk naar de (online) winkel rent om er eentje aan te schaffen: hij is nog niet verkrijgbaar. De Kobi robotmaaier wordt verwacht in 2018 en zal rond de Euro 3500,- gaan kosten. Voor de laatste informatie kun je terecht op de site van Kobi (kobi.com).