In het bezit van de beste kettingzaag en op zoek naar een goede brandstof? Gebruik dan alleen het beste van het beste en ga voor Aspen benzine. Je hoeft nooit meer zelf je mengsel te maken, want deze brandstof is kant-en-klaar.

Bestel direct Aspen benzine
Nu kopen

Over Aspen

Het bedrijf is opgericht in Zweden omstreeks 1988. Het bedrijf heeft een brandstof uitgevonden die minder schadelijke stoffen achterlaat en hierdoor beter is voor gezondheid, milieu en machine. Veel schadelijke stoffen die normaal in gewone benzine te vinden zijn, zijn door een complex raffinageproces verwijderd. Aspen 2 en 4 is hierdoor de ideale brandstof voor een kettingzaag, heggenschaar, bosmaaier of grasmaaier. Deze brandstof is ook wel bekend onder de benaming “alkylaatbenzine”. Het bedrijf is momenteel wereld marktleider.

Voordelen Aspen benzine

Omdat Aspen benzine vrijwel geen schadelijke stoffen als zwavel en benzeen bevat is het tot wel 99 procent schoner dan gewone benzine. De machine heeft een schonere verbranding dan reguliere brandstoffen en zal een stuk efficiënter lopen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het ontmengen van de brandstof, want Aspen benzine kan geruime tijd in de kettingzaag blijven zitten. Dit levert geen problemen op, want alkylaatbenzine is jarenlang houdbaar.

  • Keer op keer probleemloos starten van je kettingzaag
  • Minder onderhoud en slijtage aan de motor
  • Jarenlang houdbaar
  • Beter voor gezondheid en milieu
  • Kant-en-klaar in 5 liter jerrycans

Voor je beeldvorming: een kettingzaag op normale brandstof stoot evenveel benzeen uit als wel 57 auto’s. Twee kettingzagen die lopen op alkylaatbenzine stoten slechts evenveel benzeen uit als 1 auto die rijdt op gewone benzinebrandstof.

Verschillen tussen Aspen 2 en 4

Aspen benzine is verkrijgbaar in twee varianten, te weten in de 2 en 4 varianten. Mengsmering type 2 is een kant en klare mengsmering met een mengverhouding van 1 op 50. Deze brandstof is perfect voor tuingereedschap dat is voorzien van een tweetakt motor zoals heggenscharen en kettingzagen.

Voor viertakt motoren is er type 4. Deze brandstof is de meest hoogwaardige benzine die op dit moment verkrijgbaar is. Beide brandstoffen zijn te verkrijgen in verpakkingen van 1 tot 1.5 liter.

Let op: aangezien brandstoffen volgens de wet niet verzonden en thuisbezorgd mogen worden, kunnen deze alleen wordt opgehaald in een winkel. Dit geldt dus ook voor Aspen benzine.