Inhoudsopgave

Kärcher RLM 4 robotmaaier

Kärcher kennen we allemaal van de verschillende huishoudelijke apparaten zoals hogedrukreinigers. Echter heeft de fabrikant meer op de markt gebracht dan alleen deze apparaten. Zo zijn er ook verschillende robotmaaiers, waardoor jouw tuin altijd goed gemaaid gras heeft. Een van de modellen die uitgebracht is, is de Kärcher RLM 4 robotmaaier. Als een van de nieuwste modellen van heeft het toestel een aantal functies waar je rekening mee kunt gaan houden. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies of deze robotgrasmaaier bij jouw huishouden gaat passen en kun je een keuze gaan maken.

Koop nu een Kärcher RLM 4 robotmaaier

Kärcher RLM 4 overzicht

De Kärcher RLM 4 robotmaaier kan geheel automatisch jouw gazon maaien. Hiervoor hoef je vrijwel niets te doen. De grasrobot heeft namelijk de afbakeningskabel als uitgangspunt, waarbinnen het werkveld zich bevindt. Zodra het gras gemaaid is, wordt dit weer over het gazon verspreid. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke bemesting en hoef je na het maaien niet nog met andere hulpmiddelen aan de slag. Aan het einde van de werkzaamheden gaat de machine vanzelf terug naar het oplaadstation. Zelf de maaier opladen (of vergeten op te laden) is dus verleden tijd.

In de doosKarcher RLM 4 robotmaaier

 • Kärcher RLM 4
 • Handleiding
 • Basisstation
 • Aansluitstekkers
 • Doorverbinddoppen 2x
 • Verlengkabel 10 meter
 • Haringen 90x

Installatie van de Kärcher RLM 4

De Kärcher RLM 4 robotmaaier wordt vanuit het basisstation geïnstalleerd. Het is daarom belangrijk dat je deze als eerste gaat plaatsen. Kies hiervoor een plaats uit waar de grasmaaier droog staat (bijvoorbeeld onder een robotmaaier garage) en waar een stopcontact in de buurt is. Van hieruit kun je de instellingen op de robotmaaier gaan plaatsen. Je nieuwe automatische tuinhulp weet dan precies hoe vaak en wanneer deze aan de slag moet gaan om de werkzaamheden uit te voeren. De maaihoogte is in te stellen, zodat je gras op de juiste hoogte wordt gemaaid.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 18 Volt
 • Maaibreedte: 20 centimeter
 • Maaihoogte: 25 tot 55 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 500 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 60 dB
 • Maximale hellingshoek: 45 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 28,5 x 50 x 59
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Kärcher RLM 4

Zoek je een eenvoudig te bedienen robotgrasmaaier zonder al te veel poespas? Dan kan dit misschien wel de beste robotmaaier voor jou zijn. Hierdoor is er ook weinig in te stellen. De bediening voer je volledig uit vanaf het bedieningspaneel op de maaimachine zelf. Hierbij voer je eerst de startpunten uit, welke geprogrammeerd worden op de robot maaier. Hiermee weet het apparaat ook wanneer er een afwijkende vorm is in de tuin. En daarna? Je hoeft er voor de rest bijna niet meer naar om te kijken. De grasmaaier robot weet namelijk precies wat er moet gebeuren en jouw taak is alleen nog maar om de messen te vervangen indien nodig.

Voor- en nadelen van de Kärcher RLM 4

Wanneer je gaat kijken naar de voordelen van de Kärcher RLM 4 robotmaaier dan ben je overtuigd. het toestel kan namelijk meer dan je denkt. De compactheid van het apparaat werkt namelijk in zijn voordeel. Hiermee kan deze machine veel wendingen maken, waardoor iedere hoek van de tuin meegenomen wordt tijdens het maaien. Tevens heb je dubbelzijdig geslepen maaimessen, waardoor er altijd een perfect resultaat geleverd wordt. Hiermee wordt ook een natuurlijke bemesting gerealiseerd.

Heeft deze robotmaaier nadelen? Echt grote nadelen heeft deze Kärcher robotmaaier vrijwel niet. Dit komt doordat de robotmaaier voor de prijs die je ervoor betaalt altijd een goede prestatie gaat leveren. Wanneer je toch iets moet noemen, dan zal dit gaan om het kleine oppervlak dat gemaaid kan worden voordat de maairobot weer aan de lader moet. Met een oppervlak van slechts 500 vierkante meter kun je er wel mee uit de voeten komen. Voor de grotere oppervlakten moet je dus wel naar een andere robotmaaier uit gaan kijken.

Conclusie

Wanneer je genoegen neemt met een kleine robotmaaier dan is de Kärcher RLM 4 een goede oplossing. Geen enkele compacte robotmaaier kan wat deze maaimachine kan, zonder dat hier veel toeters en bellen bij komen kijken. De maairobot kan hellingen beklimmen, heeft de juiste sensoren erop zitten en is ook voorzien van voldoende veiligheid voor jou en jouw omgeving. Uiteindelijk kun je alleen maar profiteren van deze robot maaier, zonder dat hier een heel hoog prijskaartje aan komt te hangen. En het mooie is: je hebt nergens meer omkijken naar wanneer je deze automatische grasmaaier in jouw bezit hebt!

Meer informatie over de Kärcher RLM 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *