John Deere is een Amerikaans bedrijf wat is opgericht in 1837 en voornamelijk bekend geworden door het produceren van land- en tuinbouwmachines voor de agrarische sector. Naast tractoren maken zij onder andere combines, hakselaars en maaiers. Omdat het bedrijf al producent was van grasmaaiers voor consumenten, en zij ook de potentie van robot grasmaaiers hebben ingezien, is de John Deere robotmaaier ontworpen.

Vergelijk direct John Deere robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct John Deere robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

John Deere robotmaaier TANGO E5

Het assortiment modellen van de John Deere robotmaaier is erg overzichtelijk. Er is voor consumenten momenteel namelijk maar 1 type te koop, te weten de John Deere TANGO E5 Series II. John Deere robotmaaier - TANGO E5John Deere staat erom bekend kwalitatief goede en erg krachtige machines op de markt kunnen zetten. Op een John Deere robotmaaier kun je dus vertrouwen. De TANGO is een volautomatische robotmaaier. Dit houdt in dat je hem niet zelf naar het gazon hoeft te brengen om te maaien. De maairobot doet alles geheel zelfstandig. Wanneer het tijd is om zichzelf op te laden rijdt hij naar het oplaadstation en indien opgeladen gaat hij weer verder met zijn ingestelde programma. Het merk onderscheidt zich van diverse andere robot grasmaaier fabrikanten door haar robot grasmaaier uit te rusten met 1 groot maaimes.

Gazongrootte

De John Deere TANGO E5 robotmaaier kan met zijn krachtige li-ion accu gazons tot maximaal 2.200 vierkante meter onderhouden. Zijn er hellingen of veel obstakels aanwezig, dan kun je het best rekenen met een aanbevolen gazongrootte van 1.800 vierkante meter. Mede door de krachtige en robuuste borstelloze motoren die de wielen aandrijven is de maaier in staat om complexe tuinen met hellingen tot 36% te maaien. De John Deere robotmaaier is tevens weerbestendig door zijn robuuste dubbelwandige behuizing! Op deze manier worden elektronica en messen ook nog eens extra beschermd.

Veiligheid

Veiligheid staat bij John Deere op nummer 1. De TANGO robotmaaier is voorzien van een kantel-, til- en draaghendelsensor om verwondingen aan mens en dier te voorkomen. Toch per direct de John Deere robotmaaier stoppen? Dit kan door middel van de rode STOP knop bovenop het apparaat.

Met de ingebouwde kantelsensor is de John Deere robotmaaier zal de maaimotor direct wordten uitgeschakeld wanneer de maairobot meer dan 35% (20 graden) wordt opgetild. Middels de handvatsensor aan de achterkant van de machine en twee optil sensoren aan de voorkant bij de steunwielen (voorwielen), is extra veiligheid ingebouwd. Wordt de grasmaaier robot aan het handvat of aan de voorkant opgetild, dan zullen deze sensoren het maaimes onmiddellijk stilzetten. Hierdoor loop je bij het optillen van de grasrobot geen risico op verwondingen.

De grasrobot is overigens gekoppeld aan een individueel laadstation en voorzien van diefstalbeveiliging door middel van een persoonlijke pincode.

John Deere TANGO E5 robotmaaier in de praktijk

Bediening

Gelukkig is de John Deere robotmaaier eenvoudig te bedienen. Wanneer je het oplaadstation en de grensdraden eenmaal hebt geïnstalleerd, is het programmeren van de maairobot zo gedaan. Bovenop de robot grasmaaier is een breed display met prettige gebruikersinterface te vinden welke de huidige status van de maaier aangeeft.

John Deere robotmaaier TANGO E5 - bedieningMiddels dit scherm kun je bijvoorbeeld het maaischema instellen. Dit tijdsschema is natuurlijk op elk moment weer aan te passen wanneer je bijvoorbeeld wilt dat de maaibot vaker of juist minder vaak moet maaien.

Aan de linkerkant van de gebruikersinterface bevinden zich knoppen voor snelle toegang tot de meest gebruikte instellingen van de John Deere robotmaaier. Je kunt bijvoorbeeld “maaien volgens schema”, “nu maaien” en “terugkeren naar laadstation” snel selecteren. De knoppen aan de rechterzijde van het display worden gebruikt om bijvoorbeeld de maaitijden te programmeren en andere instellingen te wijzigen.

Automatisch opladen

Na anderhalf uur maaien is de accu aardig leeg geraakt, dus zal de John Deere robotmaaier uit zichzelf terugkeren naar het basisstation. Spoorvorming wordt zoveel mogelijk vermeden doordat de maairobot via verschillende routes af en aan rijdt.

Eenmaal aangekomen bij het laadstation dockt de maairobot zich aan. Hier rust hij enige tijd uit en zal de accu compleet op gaan laden. Dit opladen duurt ongeveer 80 minuten. De John Deere robotmaaier is intelligent genoeg om stilstand door een lege accu te voorkomen. Op zijn rondes over het gazon zal hij daarom regelmatig het basisstation opzoeken.

Maaipatroon

Waar andere merken soms in parallelle banen maaien, maait de John Deere TANGO in een willekeurig patroon. De begrenzingsdraad en obstakels in de tuin worden automatisch door de John Deere robotmaaier gedetecteerd zodat hij zo efficiënt mogelijk zijn maaironde kan voortzetten. Komt de machine tijdens het maaien een gedeelte tegen waar het gras wat hoger is dan past hij zich hier op aan.

Hoe weet de John Deere robotmaaier tot waar hij mag maaien? Dit wordt geregeld door vier grenssensoren in combinatie met de aangelegde grensdraad. Doordat de grenssensoren de maairobot continu op de hoogte houden van zijn positie zal hij nooit buiten het aangegeven werkgebied komen. Komt de robot grasmaaier een obstakel tegen dan stop hij meteen met maaien en zal zijn weg in een andere richting vervolgen.

Maaimes

John Deere robotmaaier - TANGO E5 mesDe John Deere robotmaaier beschikt over een sterk gehard stalen mes van 32 centimeter wat minimaal 1 seizoen mee gaat. Met zijn 4 snijkanten is het zelfs in staat langer gras vakkundig af te maaien en zorgt keer op keer voor optimale maaiprestaties. Komt het duurzame mes plotseling tot stilstand, bijvoorbeeld wanneer de maairobot wordt opgetild of tegen een object aanrijdt, dan wordt met slimme techniek de maaimotor beschermd tegen de schok. Het mes is gestopt, maar de mesmotor en as kunnen zodoende nog even uitrollen.

Maaihoogte

En de maaihoogte? Het maaihoogte bereik van de John Deere robotmaaier is in te stellen tussen de 19 en 102 millimeter! Het aanpassen van de maaihoogte gebeurt door aan de maaimes beschermkap te draaien. Dit snij-systeem is vergelijkbaar met dat van een traditionele grasmaaier doordat de beschermplaat en het mes tegelijk naar boven of beneden bewegen. Veiligheid is gewaarborgd omdat het mes steevast wordt afgeschermd door de beschermplaat.

Tijdens het maaien laat de John Deere robotmaaier kleine grasresten op het gazon achter. Deze hoef je niet op te ruimen! Deze grassnippers composteren erg snel waarmee ze hun voedingsstoffen afgeven aan de gazonbodem. Het resultaat is een groener en gezonder gazon.

Accu

De John Deere TANGO E5 heeft een li-ion accu aan boord welke een vermogen van 98 kWh levert bij een accuspanning van 25 Volt. Hierdoor kan ook het gewicht van de grasrobot laag kan worden gehouden. Naast dat er sprake is van een zeer lage zelfontladingssnelheid, zal de accu capaciteit in niet snel verminderen. Voordeel hiervan is dat je niet jaarlijks je accu hoeft te vervangen.

Geluidsproductie

Jijzelf en je buren willen uiteraard geen geluidshinder ervaren van de John Deere robotmaaier die je gazon netjes houdt. Geen zorgen, de TANGO E5 is erg stil en kan dus zelfs ‘s nachts of ‘s morgens vroeg zonder lawaai zijn rondjes rijden. Het geluidsniveau ligt rond de 62 decibel wat erg netjes te noemen is.

John Deere robotmaaier accessoires

Voor de de TANGO E5 robotgrasmaaier zijn verschillende accessoires te koop.

Om je John Deere robotmaaier nog beter te laten werken op hellingen, kun je de tractiekit op de achterwielen monteren. Indien je een grote tuin hebt of delen wilt repareren, zijn er begrenzingsdraadkits van 150m of 500m te koop. Een speciale gel zorgt er tevens voor dat de aansluitingen droog blijven en het signaal telkens weer perfect wordt doorgegeven. Wanneer je kunststof pennen tekort komt kun je ze eenvoudig bij bestellen. Deze vanuit hoogwaardig kunststof gefabriceerde draadbevestigingen worden gebruikt om het grensdraad op de gazonbodem vast te maken. En wil je de John Deere robotmaaier graag op meerdere locaties gebruiken? Dan kun je eenvoudig een extra oplaadstation aanschaffen.

Belangrijkste kenmerken van de John Deere TANGO E5

  • Capaciteit werkgebied: 2.200 m2 (aanbevolen 1.800 m2)
  • Maximale helling: 20 graden / 36%
  • Maaihoogte (min-max): 19-102 mm
  • Maaibreedte: 32 cm (1 mes)
  • Werktijd: 90 minuten
  • Laadtijd: 80 minuten
  • Geluidsniveau: 62 dB
  • Beveiliging: sensoren en pincode
  • Overig: de TANGO E5 wordt geleverd met 150 meter begrenzingsdraad en 150 pennen
Bestel direct een John Deere robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een John Deere robotmaaier in België
Nu kopen