Inhoudsopgave

John Deere robotmaaier

John Deere is een Amerikaans bedrijf wat is opgericht in 1837 en voornamelijk bekend is geworden door het produceren van land- en tuinbouwmachines voor de agrarische sector. Naast tractoren maken zij onder andere combines, hakselaars en maaiers. Veel mensen kennen het bedrijf als een fabrikant die voornamelijk producten maakt voor industrieën. Verschillende bedrijven hebben apparaten van dit merk staan, waarmee de werkzaamheden vereenvoudigd moeten worden. Om het gras maaien voor consumenten te vereenvoudigingen kun je nu ook een John Deere robotmaaier kopen. Er is momenteel slechts 1 model voor consumenten op de markt gebracht. Met een John Deere robotmaaier kan iedereen ervoor zorgen dat het gazon er weer goed verzorgd bij ligt. Het is daarom goed om dit model mee te nemen in je zoektocht naar de beste robotmaaier voor je gazon, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vergelijk John Deere robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk John Deere robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

John Deere robotmaaier

John Deere robotmaaier - TANGO E5Het assortiment modellen van de John Deere robotmaaier is erg overzichtelijk. Er is voor consumenten momenteel namelijk maar 1 type te koop, te weten de John Deere TANGO E5 Series II. Dit is een kwalitatief hoogstandje, waarbij de kracht direct merkbaar is. De lange levensduur in combinatie met veel instellingen zorgen ervoor dat je geen problemen meer hebt met je gras en je er eigenlijk ook niet meer naar om hoeft te kijken. De robotgrasmaaier is namelijk volautomatisch, wat inhoudt dat er na het ingeven van de instellingen automatisch gemaaid wordt op de momenten dat het nodig is.

Aan het einde van de rit gaat de maairobot weer terug naar het oplaadstation, zodat de batterij wordt opgeladen. Indien opgeladen, dan gaat hij uit zichzelf weer verder met zijn ingestelde programma. Het is daarbij goed om in het achterhoofd te houden dat deze John Deere robotmaaier uitgerust is met 1 maaimes en een krachtige li-ion accu waarmee tot wel 2.200 vierkante meter onderhouden kan worden. Zo is deze robot grasmaaier niet alleen voor de gemiddelde huishoudens te gebruiken, maar ook voor de kleine bedrijven. Zijn er in het gazon diverse hellingen en/of veel obstakels aanwezig? Dan kun je het best rekenen met een aanbevolen gazongrootte van 1.800 vierkante meter.

Mede door de krachtige en robuuste borstelloze motoren die de wielen aandrijven is de maaier in staat om complexe tuinen met hellingen tot 36% te maaien. De John Deere robotmaaier is tevens weerbestendig door zijn robuuste dubbelwandige behuizing. Op deze manier worden elektronica en messen ook nog eens extra beschermd en hoef je niet meer op te letten of de robot maaier terug op zijn plek is tijdens een regenbui.

Wat zijn de voordelen van John Deere robotmaaiers?

Er zijn verschillende voordelen te benoemen aan een John Deere robotmaaier. Zo kun je ruim anderhalf uur aan een stuk maaien, zonder dat de robotmaaier terug moet naar het oplaadstation. De John Deere robotmaaier is intelligent genoeg om stilstand door een lege accu te voorkomen. Op zijn rondes over het gazon zal hij daarom regelmatig het basisstation opzoeken. Wanneer de robotmaaier terug is in het station, is deze binnen 80 minuten weer opgeladen en kan hij weer aan de slag. Bij stilstand zal de accu ook niet leeglopen, waardoor hij regelmatig aan de slag kan gaan. Spoorvorming wordt zoveel mogelijk vermeden doordat de maairobot via verschillende routes af en aan rijdt. Hierdoor heb je geen last van spoorvorming op het gazon. De John Deere TANGO E5 heeft een li-ion accu aan boord welke een vermogen van 98 kWh levert bij een accuspanning van 25 Volt. Hierdoor kan ook het gewicht van de grasrobot laag kan worden gehouden. Naast dat er sprake is van een zeer lage zelfontladingssnelheid, zal de accu capaciteit in niet snel verminderen. Voordeel hiervan is dat je niet jaarlijks je accu hoeft te vervangen.

Messen en maaihoogte

De John Deere robotmaaier beschikt over een sterk gehard stalen mes van 32 centimeter wat minimaal 1 seizoen mee gaat. Met zijn 4 snijkanten is het zelfs in staat langer gras vakkundig af te maaien en zorgt keer op keer voor optimale maaiprestaties. Komt het duurzame mes plotseling tot stilstand, bijvoorbeeld wanneer de maairobot wordt opgetild of tegen een object aanrijdt, dan wordt met slimme techniek de maaimotor beschermd tegen de schok. Het mes is gestopt, maar de mesmotor en as kunnen zodoende nog even uitrollen.

En de maaihoogte? Het maaihoogte bereik van de John Deere robotmaaier is in te stellen tussen de 19 en 102 millimeter! Het aanpassen van de maaihoogte gebeurt door aan de maaimes beschermkap te draaien. Dit snij-systeem is vergelijkbaar met dat van een traditionele grasmaaier doordat de beschermplaat en het mes tegelijk naar boven of beneden bewegen. Veiligheid is gewaarborgd omdat het mes steevast wordt afgeschermd door de beschermplaat. Tijdens het maaien laat de John Deere robotmaaier kleine grasresten op het gazon achter. Deze hoef je niet op te ruimen! Deze grassnippers composteren erg snel waarmee ze hun voedingsstoffen afgeven aan de gazonbodem. Het resultaat is een groener en gezonder gazon.

Hoe werkt een John Deere robotmaaier?

De John Deere robotmaaier is eenvoudig te bedienen. Je moet namelijk in eerste instantie het oplaadstation en de grensdraden installeren, waarna je de programmering uit kunt gaan voeren. Bovenop de robot grasmaaier is een breed display met prettige gebruikersinterface te vinden welke de huidige status van de maaier aangeeft. Vergeet bij de instellingen niet aan te geven wat het maaischema moet zijn, zodat je er geen omkijken meer naar hoeft te hebben en het gras altijd de juiste hoogte gaat hebben. Het enige wat je nog hoeft te doen is de instellingen aanpassen wanneer je verandering aan wilt brengen. Aan de linkerkant van de gebruikersinterface bevinden zich knoppen voor snelle toegang tot de meest gebruikte instellingen van de John Deere robotmaaier. Je kunt bijvoorbeeld “maaien volgens schema”, “nu maaien” en “terugkeren naar laadstation” snel selecteren. De knoppen aan de rechterzijde van het display worden gebruikt om bijvoorbeeld de maaitijden te programmeren en andere instellingen te wijzigen.

Waar andere merken soms in parallelle banen maaien, maait de John Deere TANGO E5 in een willekeurig patroon. De begrenzingsdraad en obstakels in de tuin worden automatisch door de John Deere robotmaaier gedetecteerd zodat hij zo efficiënt mogelijk zijn maaironde kan voortzetten. Komt de machine tijdens het maaien een gedeelte tegen waar het gras wat hoger is dan past hij zich hier op aan. Maar hoe weet de John Deere robotmaaier tot waar hij mag maaien? Dit wordt geregeld door vier grenssensoren in combinatie met de aangelegde grensdraad. Doordat de grenssensoren de maairobot continu op de hoogte houden van zijn positie zal hij nooit buiten het aangegeven werkgebied komen. Komt de robot grasmaaier een obstakel tegen dan stop hij meteen met maaien en zal zijn weg in een andere richting vervolgen.

Speciale functies van een John Deere robotmaaier

De speciale functies van de John Deere robotmaaier zijn op een hand te tellen. Zo heb je verschillende sensoren die voor veiligheid en een goede werking zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de draaghendelsensor aan de achterkant van de tuinmachine of de optilsensoren aan de voorkant bij de steunwielen (voorwielen). Wordt de grasmaaier robot aan het handvat of aan de voorkant opgetild, dan zullen deze sensoren het maaimes onmiddellijk stilzetten. Hierdoor loop je bij het optillen van de grasrobot geen risico op verwondingen. Daarnaast zorgt de kantelsensor ervoor dat maaimotor direct wordt uitgeschakeld wanneer de maairobot meer dan 35% (20 graden) wordt opgetild.

Veiligheid staat bij John Deere op nummer 1. De John Deere TANGO robotmaaier is voorzien van een kantel-, til- en draaghendelsensor om verwondingen aan mens en dier te voorkomen. Toch per direct de John Deere robotmaaier stoppen? Dit kan door middel van de rode STOP knop bovenop het apparaat. Uiteindelijk kun je de robotmaaier zelf ook nog beveiligen door middel van de diefstalbeveiliging met persoonlijke pincode. Er zal dan een alarm afgaan als deze door derden wordt meegenomen.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Ben je van plan om de John Deere aan te schaffen? Dan is het goed om te weten waar je op moet gaan letten. Als eerste is het goed om te bepalen welke eigenschappen de robotmaaier moet hebben om aan je wensen te voldoen. Denk daarbij aan het aantal vierkante meters, de instellingen die je moet plaatsen en de bediening van de automatische grasmaaier. Ook het budget speelt een belangrijke rol. Je wilt immers nooit meer geld uitgeven dan je daadwerkelijk te besteden hebt. Zo hoef je alleen nog maar te genieten van goed gemaaid gras. En over geluidshinder hoeven je buren en jezelf geen zorgen te maken. De TANGO E5 is erg stil en kan zelfs ’s nachts of ’s morgens vroeg zonder lawaai zijn rondjes rijden. Het geluidsniveau ligt rond de 62 decibel wat erg netjes te noemen is.

Ook zijn er voor de John Deere TANGO E5 verschillende robotmaaier accessoires te koop. Om je John Deere robotmaaier nog beter te laten werken op hellingen, kun je de tractiekit op de achterwielen monteren. Indien je een grote tuin hebt of delen wilt repareren, zijn er begrenzingsdraadkits van 150m of 500m te koop. Een speciale gel zorgt er tevens voor dat de aansluitingen droog blijven en het signaal telkens weer perfect wordt doorgegeven. Wanneer je kunststof pennen tekort komt kun je ze eenvoudig bij bestellen. Deze vanuit hoogwaardig kunststof gefabriceerde draadbevestigingen worden gebruikt om het grensdraad op de gazonbodem vast te maken. En wil je de John Deere robotmaaier graag op meerdere locaties gebruiken? Dan kun je eenvoudig een extra oplaadstation aanschaffen.

TANGO E5

 • Capaciteit werkgebied: 2.200 m2 (aanbevolen 1.800 m2)
 • Maximale helling: 20 graden / 36%
 • Maaihoogte (min-max): 19-102 mm
 • Maaibreedte: 32 cm (1 mes)
 • Werktijd: 90 minuten
 • Laadtijd: 80 minuten
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Beveiliging: sensoren en pincode
 • Overig: de TANGO E5 wordt geleverd met 150 meter begrenzingsdraad en 150 pennen

Belangrijke kenmerken van John Deere robotmaaiers

 • Verschillende sensoren tot je beschikking
 • Te bedienen via een groot display
 • Altijd meerdere routes
 • Tot grote oppervlakten te gebruiken

Koop nu een John Deere robotmaaier