Husqvarna Solar Hybrid review | Een Husqvarna robotmaaier is voornamelijk op je gazon te vinden. Hij rijdt wekelijks meerdere uurtjes rond op tijdstippen dat de zon ook schijnt. Hoe mooi zou het zijn om een robotmaaier op zonne-energie te hebben? Voila, zie hier de Husqvarna Solar Hybrid.Husqvarna Solar Hybrid Automower

Vergelijk direct Husqvarna robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Husqvarna robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Husqvarna Solar Hybrid review

Husqvarna heeft ingezien dat een robotmaaier op zonne-energie geen gek idee is. Met de Husqvarna Solar Hybrid Automower brengt het bedrijf de eerste volautomatische robotmaaier op de markt die voor een deel wordt aangedreven door zonne-energie en een gazon tot 2.200 vierkante meter kan onderhouden.

Doordat hij is uitgerust met zonnepanelen kan de Husqvarna Solar Hybrid energie in zijn accu opslaan, zodat hij minder vaak naar het oplaadstation hoeft te rijden. Een en ander betekent dat hij gewoon langer op een acculading zal kunnen maaien.

Ten opzichte van een conventionele grasmaaier verbruikt de 10kg zware Husqvarna Solar Hybrid aanzienlijk minder energie. Het geïntegreerde zonnepaneel zorgt ervoor dat de accu continu wordt bijgeladen. Een robotmaaier bespaart je kostbare tijd, want zelf hoef je het gazon niet meer te onderhouden. Met het energieverbruik valt het dan ook erg mee. Slechts 25 kWh per maand.

Husqvarna Solar Hybrid in de praktijk

Gazongrootte en werktijd

De Husqvqarna Solar Hybrid Automower is geschikt voor gazons tot 2.200 vierkante meter. Het toestel is uitgerust met een lithium-ion accu waardoor je niet elk jaar de accu hoeft te vervangen. Per uur kan de maairobot zo´n 90m2 afwerken. Hij voelt zich thuis in oneffen terrein en gazons met een maximale helling van 35%. Wanneer de Husqvarna Solar Hybrid robotmaaier eenmaal is opgeladen, dan is hij in staat om 45 minuten te maaien. Hierna zoekt hij vanzelf het oplaadstation op waar hij ongeveer 60 minuten nodig heeft om op te laden. Dit dan ook een van de voordelen die een volautomatische robotgrasmaaier heeft ten opzichte van een half-automaat.

Een volautomatische robotmaaier rijdt uit zichzelf uit zijn laadstation om te gaan maaien en keert daar automatisch ook weer terug. Je hoeft de robot grasmaaier dus niet op te pakken en handmatig te verplaatsen. Gelukkig is een volautomaat tegenwoordig de standaard. Zo heb je meer tijd voor jezelf waarin je kunt ontspannen en genieten van andere dingen.

Maai systeem

Als maaisysteem is gekozen voor een systeem met drie scharnierende maaimesjes. Wanneer deze mesjes in aanraking komen met een object zullen ze automatisch inklappen om grote schade aan de messen, de maaier en het object te voorkomen. Als we kijken naar de maaihoogte, dan kun je deze instellen van 20 tot 60mm. Dit is een gebruikelijke maaihoogte bij robotgrasmaaiers. Met een maaibreedte van 22cm is de Husqvarna Solar Hybrid in staat vlotjes je gazon te maaien. Hoe groter namelijk de maaibreedte, hoe minder lang hij bezig is om je gazon te onderhouden. De mesjes versnipperen het gras, waarna de resten op het gazon achter blijven. Gras opruimen is dus ook niet meer nodig! Door deze zogeheten mulch functie wordt het gras automatisch bemest. Hierdoor wordt je gazon gezonder, groener en is er minder ruimte voor onkruid en mos om zich te ontwikkelen.

Husqvarna Solar Hybrid – standaard meegeleverd

Husqvarna Solar Hybrid Automower

Het is altijd de vraag of je bij een grasmaaier robot ook installatie accessoires zoals begrenzingsdraad en krammen krijgt. Gelukkig zitten deze bij de Husqvarna Solar Hybrid in de doos. Er worden naast het laadstation namelijk 250 meter grensdraad en 200 haringen standaard meegeleverd. Heb je meer nodig dan kun je dit uiteraard bijbestellen. De fabrikant levert ook nog 9 extra maaimessen mee zodat je geruime tijd vooruit kunt. De maairobot installeren is erg eenvoudig. Het laadstation geef je een mooi plekje op het gazon en legt van daaruit de begrenzingskabel rond het gazon. Deze bakent namelijk het werkterrein van de grasrobot af. Grensdraad kun je vastzetten op het gazon middels de bijgeleverde haringen. Binnen enkele weken verdwijnt de draad vanzelf in het gazon.

GPS navigatie

Robotmaaiers rijden vaak willekeurig rondjes over je gazon, waardoor ze na verloop van tijd je hele gazon te pakken hebben. Het kan echter efficiënter. De Husqvarna Solar Hybrid Automower beschikt over een ingebouwd GPS-systeem wat ervoor zorgt dat de robotmaaier je gazon nauwkeuriger kan maaien.

Veiligheid

Om diefstal te voorkomen beschikt de Husqvarna Solar Hybrid over een pincode en alarm. Verder is hij uitgerust met een bots-, til- en kantelsensoren zodat de messen direct stoppen met draaien wanneer de robotmaaier merkt dat er iets aan de hand is. Het geluidsniveau ligt op 62 dB wat netjes te noemen is.

Voordelen

  • De Husqvarna Solar Hybrid werkt op zonne-energie!
  • Is zeer stil zodat jijzelf en je buren van het maaien geen hinder ondervinden
  • GPS navigatie
  • Zeer veilig door diverse sensoren

Nadelen

  • Geen bediening via smartphone of tablet mogelijk
  • Zelf af en toe de gazonranden met een kantenmaaier bijtrimmen
Bestel direct een Husqvarna robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Husqvarna robotmaaier in België
Nu kopen

2 thoughts on “Husqvarna Solar Hybrid review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *