Heb je eindelijk een Husqvarna robotmaaier gekocht, dan is het tijd deze na ontvangst zo snel mogelijk te installeren. Hoe eerder hij je gazon in staat is te maaien, hoe meer tijd jij over hebt voor andere dingen. Middels onderstaande Husqvarna installatie instructie is je maairobot snel up-and-running.

Husqvarna installatie robotmaaier

Inhoudsopgave

Husqvarna installatie stap 1 | Opruimen

Voordat je begint zorg je ervoor dat het gras nog een laatste keer mooi kort gemaaid wordt en ruim je rommel op die op het gazon aanwezig is. Speelgoed, takken, stene en dennenappels kun je het best gewoon even verzamelen en ergens anders deponeren. Ook handig vooraf is het hebben of ter plekke maken van een schets van je tuin zodat je snel kunt zien waar en hoe je de grensdraden wilt gaan aanleggen.

 

Husqvarna installatie stap 2 | Laadstation plaatsen

Pak altijd eerst de gebruikershandleiding erbij waar tot in detail beschreven staat hoe je een en ander aan moet pakken. Heb je dit gedaan? Ga dan op zoek naar een geschikte plek om het laadstation te plaatsen. Het docking-station dien je op een centrale, vlakke plek in de tuin te plaatsen, het liefst op een droge plek. Je kunt zelf een huisje maken of een robotmaaier garage kopen. Een basisstation moet in de buurt liggen van een stroomvoorziening. Kijk of er voldoende ruimte rondom het basisstation is en dat de draadeinden zich naast de aansluiting op het laadstation bevinden. Zet de Husqvarna 315 Automower nu alvast op het laadstation (en sluit deze aan op het stopcontact). Op deze manier kan hij alvast opladen terwijl je de afbakeningsdraad gaat aanleggen.

 

Husqvarna installatie stap 3 | Afbakeningsdraad aanleggen

Nu is het zaak om de afbakeningsdraad om je gazon aan te leggen. Je begint altijd bij de ingang van het dockingstation en legt van hieruit de draad langs de grenzen van de tuin. Bloemenperken of vijverpartijen kunnen omlust worden. Hiervoor pak je de grensdraad die om je gazon ligt en maakt een rechte lijn richting je (in dit voorbeeld) bloemenperk. Leg vervolgens een lus om de vijver en leg de draad weer richting de gazonrand. Zorg er wel voor dat de afstand tussen de twee draden niet te groot is. Anders zit je straks met een strookje gras wat niet (goed) gemaaid wordt. Zet nu de draad lichtjes vast met een paar draadpennen zodat je in een later stadium nog gemakkelijk aanpassingen kunt doen.

 

Installatievideo | Aanleggen afbakeningsdraad

 

Husqvarna installatie stap 4 | Begeleidingsdraad aanleggen

Zodra je een volledige cirkel van je tuin hebt gemaakt, bereik je het dockingstation opnieuw. Nu is het tijd om de geleidingsdraad aan te leggen. Dit geleidingsdraad (ook wel zoekdraad genoemd) zorgt ervoor dat de maairobot zijn weg naar het laadstation gemakkelijk kan vinden. De zoekdraad loopt vanaf het basisstation naar een een middelpunt ergens op de grensdraad. Middels een connector sluit je beide draden op elkaar aan.

 

Husqvarna installatie stap 5 | Draden verbinden met dockingstation

Is alles gereed dan verbind je de draden met het docking station. Zie je een groen lampje branden op het laadstation? Goed gedaan, alles is goed aangesloten. Plaats nu de maaier in het laadstation en volg de installatie wizard om de Husqvarna robotmaaier te programmeren. Daarna wordt het spannend, want je laat hem nu voor de eerste keer een kleine testronde rijden. Zodoende kun je eenvoudig kijken of hij overal kan maaien en ook zien of de maairobot in staat is om door de smalle doorgangen te navigeren. Is alles goed, dan kun je het laadstation en de grensdraad goed in de grond verankeren met pinnen.