Inhoudsopgave

Husqvarna Automower 435X AWD robotmaaier

De robot grasmaaier is jouw steun en toeverlaat op ieder moment van de dag. Terwijl anderen in jouw omgeving aan de gang gaan met een gewone grasmaaier, kun jij namelijk met jouw voeten omhoog doen. De robotmaaier doet alles geheel automatisch, waarvoor slechts enkele instellingen nodig zijn. Je moet dan wel weten wat de mogelijkheden zijn en naar welke modellen je uit moet gaan kijken. Wanneer je op zoek bent naar een robotmaaier voor de grootste oppervlakten, dan moet je zeker naar de Husqvarna Automower 435X AWD kijken.

Koop nu een nieuwe robotmaaier

Husqvarna Automower 435X AWD

De Husqvarna Automower 435X AWD kan met gemak een oppervlakte van 3.500 vierkante meter maaien. De robotmaaier doet dit geheel automatisch, waarna hij weer teruggaat naar het oplaadstation. Het toestel is hiervoor uitgerust met veel verschillende functies, waaronder 4-wielaandrijving, een anti-diefstal alarm en een verlicht display. Door middel van dit display zijn alle instellingen te plaatsen, waarna je er geen omkijken meer naar hebt. De spierkracht die je altijd nodig had voor het maaien van jouw gazon is verleden tijd. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is de juiste programmering.

In de doos

 • Husqvarna Automower 435X AWD
 • Handleiding
 • Basisstation
 • Aansluitstekkers
 • Doorverbinddoppen 2x
 • Verlengkabel 10 meter
 • Maaimessen 30x
 • Extra maaimessen 9x

Installatie van de Husqvarna Automower 435X AWD

De robot grasmaaier moet altijd eerst geïnstalleerd worden voordat je ermee aan de slag kan. Gelukkig is het installeren van de robotmaaier geen groot probleem. Het meegeleverde basisstation van de Husqvarna Automower 435X AWD krijgt hiervoor een goede plek in de tuin, wat de uitvalsbasis wordt. Tevens moet je door middel van het display de basisinstellingen gaan plaatsen. Vergeet daarbij niet om het alarm in te stellen, waardoor derden niet zomaar aan jouw robotmaaier kunnen zitten. Wanneer de volledige installatie voltooid is, kun je gaan genieten van het eindresultaat.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 18 Volt
 • Maaibreedte: 24 centimeter
 • Maaihoogte: 20 tot 60 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 3500 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 57 dB
 • Maximale hellingshoek: 45 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 31 x 56 x 72
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Husqvarna Automower 435X AWD

Deze Husqvarna robotmaaier kent veel verschillende functies, welke allemaal te bereiken zijn via het display. Hierbij gaat het voornamelijk om de frequentie waarmee de robot maaier aan de slag gaat en de maaihoogte. Daarnaast kun je de GPS instellen, zodat je hem ook vanaf een afstand kunt gaan besturen. Wanneer je de robotmaaier zijn gang laat gaan, hoef je er alleen nog maar naar om te kijken wanneer de messen vervangen moeten worden. Dit gebeurt vrijwel nooit, maar je moet er wel rekening mee houden.

Voor- en nadelen van de Husqvarna Automower 435X AWD

De Husqvarna Automower 435X AWD is een van de robotmaaiers die voorzien is van GPS. Met deze GPS kun je altijd weten waar de robotmaaier zich bevindt, waardoor je hem ook kunt gaan besturen. Dit is handig voor de grootste oppervlakten. Tevens beschikt deze over de beveiligingsfuncties, waardoor niemand zomaar aan jouw maairobot kan komen. Indien deze opgetild wordt, klinkt er een luid alarm. De verschillende functies zijn tevens via een app te bedienen, waardoor je niet eerst op zoek hoeft te gaan naar de grasmaaier.

Doordat een automatische grasmaaier voor de grootste oppervlakten noodzakelijk is, kan dit ook nadelen opleveren. Zo moet de robotmaaier vaak opladen. De Husqvarna Automower 435X AWD verbruikt daardoor meer energie dan de gemiddelde robotmaaiers. Gedurende het jaar brengt het dus wel een hogere energierekening met zich mee. Echter weegt dit bijna niet op tegen de voordelen die er aan de robotmaaier te behalen zijn. Ook kent dit model een aardig prijskaartje.

Conclusie

Wanneer je de grootste oppervlakten wilt maaien, dan kan de keuze niet eenvoudig zijn. De Husqvarna Automower 435X AWD is daarom wel de beste robotmaaier en oplossing voor jouw situatie. De grote hoeveelheid aan functies maken het jou eenvoudig en het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen is een investering te maken. Daarnaast geeft de hoogwaardige kwaliteit jou jarenlang plezier en het gras heeft er nog nooit zo goed uitgezien als met deze aankoop. Wanneer je wat te besteden hebt, is deze grasrobot dus de beste keuze. Je zult zien dat je nooit meer iets anders wilt.

Meer informatie over robotmaaiers