Hogedrukreiniger kopen | Je gras maaien met een hogedrukreiniger levert je even flink wat plezier op, maar waarschijnlijk treedt later de ontbinding in. Van zowel je grasmat als je partner als die het het resultaat van het spuitfestijn onder ogen komt. Een of meerdere nachtjes op de bank slapen met je gloednieuwe Karcher hogedrukreiniger als enige metgezel is geen pretje. Nee, gras maai je met een robotmaaier en een hogedrukreiniger gebruik je voor het schoonspuiten van allerhande harde oppervlakken. Online de beste hogedrukreiniger kopen kan ook erg eenvoudig via Robotmaaiervergelijken.nl.

Vergelijk de beste hogedrukreinigers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de beste hogedrukreinigers in België
Prijzen vergelijken

hogedrukreiniger kopen

Inhoudsopgave

Moet ik een hogedrukreiniger kopen?

Niks moet, ook een hogedrukreiniger kopen is een keuze. Een hogedrukreiniger kopen doe je hopelijk niet zo uit de losse pols. Je hebt een probleem wat je denkt op te lossen met de aanschaf van een goede hogedrukreiniger. Een hogedrukspuit is in ieder geval niet te vergelijken met een tuinslang. De druk waarmee het water uit de hogedrukspuit wordt geblazen is vele malen hoger dan wat er uit je tuinslang komt. Op deze manier is het mogelijk om gemakkelijk objecten schoon te spuiten en het hardnekkige vuil snel en vakkundig te verwijderen. De meeste mensen die een hogedrukreiniger kopen gebruiken deze om terrassen schoon te spuiten of de fiets of auto te reinigen. Waar je bij de laatste vaak wel minimaal een half uurtje zoet was, is dit karweitje met een hogedrukspuit (met of zonder apart reservoir met reinigingsmiddel) zeer snel gedaan.

Veel mogelijkheden

Hogedrukreinigers zijn een van de meest multi-inzetbare tuingereedschappen. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende materialen te reinigen. Steen, metaal, hout, alles kan het een goede hogedrukspuit worden schoongespoten.

Welke hogedrukreiniger kopen?

Hogedrukreinigers vergelijken kan eenvoudig via onze website. Hogedrukspuit vergelijken loont altijd, dus ons advies is om dit dan ook te doen voordat je een hogedrukspuit koopt. Maar welke soorten hogedrukreinigers bestaan er zoal en hoe kan ik de beste hogedrukspuit kiezen? We kennen twee smaken, te weten de elektrische hogedrukreiniger en de benzine hogedrukreiniger. De elektrische hogedrukreiniger wordt het meest verkocht en zul je ook het vaakst in het straatbeeld tegenkomen. Ze zijn gemakkelijk in het gebruik en in staat om de meeste klusjes in en om het huis te klaren. De enige voorwaarde is dat je een stroomvoorziening in de buurt hebt. Heb je dit niet, dan zul je moeten kiezen voor een benzine aangedreven hogedrukspuit. Snel de top 10 beste hogedrukreinigers vergelijken? Bekijk dan direct onze beste hogedrukspuit top 10 voor meer informatie.

Hogedrukreiniger kopen | Belangrijkste aspecten

Er zijn tegenwoordig erg veel hogedrukspuiten te koop zodat het soms lastig is om de juiste keuze te kunnen maken. Echter, weet je waarvoor je de hogedrukspuit nodig hebt en hoe vaak je hem gaat gebruiken, dan kun je al snel je mogelijkheden inperken met onze hogedrukreiniger tips. Het belangrijkste bij een hogedrukreiniger kopen is 1) het doel en 2) de frequentie van de spuitwerkzaamheden. Heb je dit eenmaal in beeld dan is een hogedrukspuit kopen zo moeilijk nog niet. Twee belangrijke aspecten zijn overigens altijd de werkdruk en wateropbrengst.

Hogedrukreiniger kopen | Werkdruk

Een hogedrukspuit werkt met waterdruk. Deze water- of werkdruk wordt vermeld in Bar. Een hogedrukspuit met een hogere werkdruk is krachtiger en geschikt voor zwaardere schoonmaak klussen dan een exemplaar met een lage drukkracht. Om je een indicatie te geven hoeveel werkdruk je nodig hebt voor welke klus, volgt hieronder een beknopt overzicht.

  • 100-120 Bar – tuinmeubel, fiets, motor of auto
  • 120-140 Bar – schutting, caravan, dakgoot
  • 140-160 Bar – muur, gevel, terras, zwembad, boot
  • 160-180 Bar – professionele schoonmaakwerkzaamheden

Ben je momenteel van plan om alleen je fiets te reinigen, maar weet je niet wat de toekomst nog brengt? Een hogedrukreiniger kopen met net iets meer werkdruk kan dan verstandig zijn. Heb je al deze kracht niet nodig, dan kun je de werkdruk vaak op het apparaat instellen

Hogedrukreiniger kopen | Wateropbrengst

Over wateropbrengst hoor je niet zoveel, maar dit is wel degelijk van belang. Wil je een hogedrukspuit kopen met een hoge waterdruk, let dan ook altijd even op de wateropbrengst (per uur). Hoe hoger de wateropbrengst per uur, hoe meer water het apparaat levert om vuil weg te spoelen. Heb je bijvoorbeeld twee hogedrukreinigers vergeleken en hebben ze het zelfde aantal aan Bar aan werkdruk? Dan heeft het toestel met de hoogste wateropbrengst meer reinigend vermogen.

Hogedrukreiniger kopen | Welke hogedrukreiniger accessoires heb je nodig?

Het kopen van een hogedrukspuit is met behulp van onze site in een mum van tijd gebeurd, maar heb je wel goed gekeken naar de accessoires die je nodig hebt? Niks is zo vervelend om een hogedrukreiniger te kopen en later alsnog op stap te moeten voor enkele bijkomende accessoires. Het kan wel, maar we doen natuurlijk het liefst alles in 1 keer goed. Voordat je een hogedrukspuit koopt, is hogedrukreiniger vergelijken het eerste wat je moet doen. Met welk doel koop je een hogedrukspuit en bezit het model van jouw keuze alle accessoires en opzetstukken die je nodig hebt? Zo nee, bestel ze dan gelijk mee. Hieronder vind je de meest voorkomende hulpmiddelen die een hogedrukspuit een flexibel en multi-inzetbaar schoonmaakinstrument maken.

Hogedrukreiniger kopen | 1 | Spuitlans

Een spuitlans is normaal gesproken onderdeel van de standaard hogedrukspuit uitrusting. Koop je een hogedrukreiniger dan moet het raar lopen wanneer een spuitlans met instelbare werkdruk niet is inbegrepen. Met de spuitlans kun je de straal aanpassen, vaak door aan de kop van de spuitlans te draaien. Een smalle straal is krachtiger dan een brede straal. Met de spuitlans kun je de meest eenvoudige en voorkomende schoonmaak werkzaamheden uitvoeren zoals het reinigen van je tuinmeubelen of schoonspuiten van je mountainbike.

Hogedrukreiniger kopen | 2 | Vuilfrees

Heb je plekken om het huis waar vuil weelderig tiert? Kies dan voor de vuilfrees. Deze accessoire gebruik je voor de zwaardere klussen, want door zijn erg smalle spuitmond kan het water met een zeer hoge kracht richting het vuil worden getransporteerd. Het water wordt door het opzetstuk tot een roterende puntstraal verwerkt (betekent een kleiner dus krachtiger spuitoppervlak) zodat je hiermee zeer eenvoudig mos cq aanslag op bijvoorbeeld terrassen kunt verwijderen. Let op: gebruik deze vuilfrees niet om je fiets, motor of auto te reinigen in verband met mogelijke (lak)beschadiging.

Hogedrukreiniger kopen | 3 | Terrasreiniger

Met de terrasreiniger zorg je ervoor dat je terras of vloer er weer als nieuw uit komt te zien. Wanneer je dit opzetstuk op de machine hebt gezet, reinig je met dit onderdeel makkelijk stoepen en terrassen omdat de ronddraaiende waterstraal snel korte metten maakt met de aanslag. Daarnaast draait de waterstraal rond in een beschermende behuizing, dus heb je geen tot weinig last van opspattend zand, vuil en water. Op deze manier werk je spatvrij zodat je schoenen en kleding bijna geheel droog blijven.

Hogedrukreiniger kopen | 4 | Wasborstel

Met een wasborstel als opzetstuk kun je gemakkelijk je auto, caravan, rolluik of garagedeur een schoonmaakbeurt geven. De wasborstel vermindert de hoge druk zodat de puntstraal de lak niet kan beschadigen. Soms zijn er ook speciale (draaibare) wasborstels beschikbaar om bijvoorbeeld velgen schoon te maken.

Hogedrukreiniger kopen | 5 | Flexibele riool reinigingsslang

Dit speciale opzetstuk is goed te gebruiken wanneer je verstopte (riool) leidingen, buizen of dakgoten wilt reinigen, maar hier met de gewone spuitlans niet goed bij kunt komen. Ideaal voor plekken die lastig te bereiken zijn.

Hogedrukreiniger kopen | Prijzen

Gelukkig kun je veel verschillende hogedrukreinigers kopen. Diverse merken met diverse modellen voor verschillende schoonmaakkusjes. Hou dus altijd in je achterhoofd waar jouw ideale hogedrukreiniger aan moet voldoen (werkdruk, accessoires, prijs) voordat je een hogedrukspuit koopt.

De een wil graag de beste hogedrukspuit voor een zo laag mogelijke prijs waar een ander graag genoegen neemt met de goedkoopste hogedrukreiniger. Vandaar is hogedrukreinigers vergelijken altijd een goed startpunt. Prijzen variëren van 50 Euro tot wel 800 Euro, waarbij je bij incidenteel gebruik misschien voor een wat goedkoper exemplaar kunt kiezen en bij wekelijks gebruik en zware klussen een duurdere hogedrukspuit kopen een goed idee is.

Bestel direct een hogedrukreiniger in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een hogedrukreiniger in België
Nu kopen