Heggenschaar kopen | Zeg nou zelf, je gazon kan er nog zo mooi bij liggen, maar met een niet gesnoeide heg ziet het plaatje er ineens een stuk minder fraai uit. Snoei je de heg nog met een hand heggenschaar? Petje af, maar de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor gemak en zullen een elektrische of benzine heggenschaar kopen. Met het gebruik van een dergelijk stuk tuingereedschap zit het snoeiwerk er namelijk een stuk sneller op. En om het snoeien van een hoge haag nog wat aangenamer te maken is de telescopische heggenschaar uitgevonden.

Vergelijk de best verkochte heggenscharen in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte heggenscharen in België
Prijzen vergelijken

Heggenschaar kopen

Inhoudsopgave

Checklist heggenschaar kopen

Mocht je nog niet weten of je een heggenschaar nodig hebt, bekijk dan eerst onderstaande checklist.

  1. Gazon strak gemaaid door de robotmaaier? Check!
  2. Gazonranden netjes bijgewerkt met de grastrimmer? Check!
  3. Heg om het gazon mooi gesnoeid voor een super strak totaal resultaat? …. -> heggenschaar kopen noodzakelijk!

Heggenschaar werking

Welke heggenschaar kopen?

Ga je heggenscharen vergelijken, dan loop je tegen diverse soorten van dit tuingereedschap aan. Maar welk model is nu geschikt voor jou? Om de beste heggenschaar kopen eenvoudig te maken, vertellen wij je 1) welke soorten heggenscharen er bestaan en 2) voor welke snoeiklus je ze het beste kunt gebruiken. Ga zeker niet in een euforische bui zomaar een heggenschaar kopen, want je moet eerst weten welk soort voor jou geschikt is. Snel de top 10 beste heggenscharen vergelijken? Bekijk dan direct onze beste heggenschaar top 10 voor meer informatie.

Soorten heggenscharen

Je kunt diverse merken en soorten heggenscharen kopen. De een wordt aangedreven door benzine, de ander door een accu. Er bestaan korte snoeiwerktuigen tot snoeimonsters met een meslengte die kan oplopen tot ongeveer 80 centimeter. Hoe langer de zwaardlengte, hoe meer heg oppervlak je in een enkele snoeibeweging kunt bestrijken. Een toestel met korter zwaard is in de regel wat lichter en is makkelijker de bedienen.

De mes- of zwaardlengte geeft de lengte van de messenbalk weer. Met een langer mes werk je sneller, omdat je een groter oppervlakte bereikt. Een korter mes heeft als voordeel dat het tuingereedschap handzamer en lichter is. Heggenscharen vergelijk je dus mede op basis van de heggen die je wilt snoeien. De kleinste hegjes zoals buxushaagjes snoei je het best met een machine met een meslengte van maximaal 20 centimeter. Hou ook rekening met de snijdikte. Ga je dikke takken snoeien dan is het raadzaam te kijken naar een model wat deze takken ook aankan en niet vastloopt zodra je de tanden in de tak zet. Het is hiermee een van de belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden.

Elektrische heggenschaar kopen

Een heg snoeien kan een leuke of minder leuke klus zijn. Heb je een wat kleinere haag op het terrein staan waar je gemakkelijk bij kunt en wil je dat deze er een beetje proper uitziet, dan is het noodzakelijk deze te snoeien. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een elektrische heggenschaar. Veelal zijn deze niet al te zwaar en hebben aardig wat power doordat ze via een verlengsnoer zijn aangesloten op je stopcontact. Een nadeel is wel dat je ervoor moet zorgen dat het snoer niet achter bomen en struikjes blijft haken, want dan kun je weer teruglopen om de ligging van het snoer weer te fatsoeneren. Je bewegingsvrijheid is hiermee iets minder dan bij een accu of benzine variant.

Voor wie is een elektrische heggenschaar kopen interessant? Wanneer het je niks lijkt om met een (iets zwaardere) benzine aangedreven apparaat te sjouwen en je erg houdt van plug-and-play. Dat wil zeggen, snoer in het stopcontact en snoeien maar. Je zorgen maken om een lege accu is ook niet nodig, want er is altijd stroom (zolang je de elektriciteitsrekening maar betaald hebt).

Bestel een elektrische heggenschaar in Nederland
Nu kopen
Bestel een elektrische heggenschaar in België
Nu kopen

Accu  heggenschaar kopen

Ben je op zoek naar volledige controle en meer bewegingsvrijheid dan je met een elektrische heggenschaar kunt krijgen en zijn je heggen niet al te groot en gemakkelijk te bereiken? Dan is een accu heggenschaar kopen een goed idee. Rommelen met een verlengsnoer is niet meer nodig en het apparaat is vaak ook nog eens stiller en lichter dan een elektrische of benzine. Een nadeel is de gebruiksduur op een accu, want deze zul je bij marathon sessies wel af en toe moeten opladen. Vandaar is dit model net als de elektrische geschikt voor de wat kleinere tot middelgrote tuinen.

Bestel een accu heggenschaar in Nederland
Nu kopen
Bestel een accu heggenschaar in België
Nu kopen

Benzine heggenschaar kopen

Is je heg nog iets groter, dikker en eigenlijk iets te veel uit de kluiten gewassen? Komt de heg niet boven je hoofd uit? Dan is een benzine heggenschaar een krachtige machine die erg geschikt is voor zware snoei werkzaamheden. Je kunt hiermee gemakkelijk een coniferen- of beukenhaag snoeien omdat de mesafstand iets groter is dan bij elektrische- en accu heggenscharen.

Een benzine heggenschaar kopen betekent een hoger vermogen dat dat een elektrisch toestel kan leveren. Tevens raakt je verlengsnoer niet in de knoop, wat betekent dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Enkele nadelen zijn het gewicht en het onderhoud wat je af en toe uit moet voeren. Een benzine heggenschaar kopen betekent automatisch dat je ook moet denken aan gehoorbescherming, want het geluidsniveau van deze apparaten ligt vaak rond de 100 decibel. Dit is vergelijkbaar met het lawaai in een discotheek of tijdens een popconcert.

Bestel een benzine heggenschaar in Nederland
Nu kopen
Bestel een benzine heggenschaar in België
Nu kopen

Telescopische heggenschaar kopen

Is je tuin omrand door heggen die hoger zijn dan jezelf en wil je jezelf niet telkens in allerlei bochten wringen om de bovenkant goed te kunnen snoeien? Laat je de ladder ook liever in de schuur staan in plaats van deze keer op keer te verzetten en iedere keer op en af te klimmen? Dan is een telescopische heggenschaar een perfect tuingereedschap voor jou.

Een telescopische heggenschaar is de ideale tuinhulp voor het in model brengen van je heg. Deze stokheggenschaar heeft een uitschuifbare (telescopische) steel waarmee je de lengte gemakkelijk in kunt stellen en met de draaibare kop kun je ook nog eens eenvoudig de bovenkant van de heg makkelijk snoeien. Snoei je je lage buxus haagjes nog steeds met de hand of met een elektrisch model? Ook dan kun je de telescopische variant gebruiken zodat je niet meer hoeft te bukken.

Bestel een telescopische heggenschaar in Nederland
Nu kopen
Bestel een telescopische heggenschaar in België
Nu kopen

Veilig snoeien = gezond weer naar huis

Nu je de juiste keuze hebt kunnen maken, is het ook belangrijk om op je eigen veiligheid in te zoomen. Een heggenschaar kopen die bij onzorgvuldig gebruik je been snoeit is niet heel fijn, vandaar is het erg belangrijk om veiligheid altijd op 1 te zetten. Het gebruik van beschermende kleding en een bril en/of gehoorbescherming is altijd aan te raden.

Bestel direct de beste veiligheidsmiddelen
Nu kopen