Inhoudsopgave

Greenworks Optimow 15 robotmaaier

Een de beste robot grasmaaier is niet alleen makkelijk te bedienen, maar zorgt ook voor een strak resultaat. Een van de soorten grasmaaiers die hier zeker aan voldoet is de robotmaaier. Hiermee ervaar je gemak, maar krijg je ook altijd een mooi gazon, zonder dat je hier zelf iets aan hoeft te doen. Een van de modellen waar je voor kunt kiezen is de Greenworks Optimow 15 robotmaaier. Voordat je bepaalt of deze maaier voor jou de juiste keuze is, is het slim om de belangrijkste informatie van dit apparaat te lezen, zoals de voor- en nadelen. Hier vind je alles wat je moet weten over dit model maairobot.

Koop nu een Greenworks robotmaaier

Greenworks Optimow 15 robotmaaier overzicht

Greenworks Optimow 15 robotmaaierZoals de naam al doet vermoeden is de Greenworks Optimow 15 robotmaaier een automatische maaimachine die geschikt is voor gazons tot maximaal 1500 m2. Wanneer je een groot gazon hebt is het dan ook zeker de moeite waard om te kijken naar je mogelijkheden met deze robot maaier. De maaier is waterdicht, zeer stil en heeft daarnaast ook een gemakkelijk te verwijderen behuizing, zodat je het onderhoud heel makkelijk en snel uitvoert. Het apparaat is daarnaast zeer krachtig en biedt bovenal heel veel gemak voor iedere gebruiker.

In de doos

  • Greenworks Optimow 15 robotmaaier
  • Laadstation
  • Accu
  • Handleiding

De installatie van de Greenworks Optimow 15 robotmaaier

Je hoeft geen ervaring te hebben met het gebruik van robotmaaiers om de Greenworks Optimow 15 te kunnen installeren en te gebruiken. De installatie spreekt dan ook grotendeels voor zich: via het bedieningspaneel stel je de maaier naar jouw wens in. Daarnaast is het belangrijk om het meegeleverde begrenzingsdraad te plaatsen. Op deze manier blijft de grasmaaier robot binnen de grenzen en zal deze jouw tuin nooit verlaten. Alles details van de installatie van de robotmaaier lees je in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 1500 m2
  • Maaihoogte: 20 tot 60 mm
  • Snijbreedte: 22 xm
  • Mulchfunctie: Nee
  • Maximale maaiduur: 70 minuten

Bediening en onderhoud

Het is erg eenvoudig om deze Greenworks robotmaaier te bedienen. DIt kan op twee manieren: via het bedieningspaneel bovenop de maaier, maar ook via je smartphone. Via internet verbind je jouw smartphone met de maaier, waardoor je meteen het gewenste programma kunt instellen, zonder dat je hiervoor naar de maaier toe hoeft te lopen.

De Greenworks Optimow 15 robotmaaier is onderhoudsvriendelijk, maar niet volledig onderhoudsvrij. De behuizing is makkelijk te verwijderen, waardoor je snel kunt controleren hoe het ervoor staat met de wielen en de messen. Maak ze vrij van grassnippers en zand, zodat je profiteert van een lange levensduur.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze automatische grasmaaier is de veelzijdigheid van de app waarmee je jouw smartphone verbindt voor het gebruik van de maaier. Je kunt de huidige positie van de maaier zien, maar ook instellen op welke tijden van de dag de maaier moet maaien. Verder is het mogelijk om de maaier op afstand in en uit te schakelen. De Greenworks robotmaaier is daarnaast weerbestendig: de regen- en vriessensoren zorgen ervoor dat de maaiers alleen maaien als het gras niet beschadigd of vernietigd wordt. Een mogelijk nadeel van de robot maaier is dat deze maaier tot de hogere prijsklasse behoort. Het is een dure tuinmachine met heel veel kwaliteiten: het is aan jou om te bepalen of deze investering het waard is.

Conclusie

De Greenworks Optimow 15 robotmaaier is een robotmaaier met een hoge prijs waar je heel veel kwaliteit en gebruiksgemak voor terugkrijgt. Het is dan ook zeker aan te raden om deze maaier aan te schaffen wanneer je altijd verzekerd wilt zijn van een strak gazon en wanneer je veel waarde hecht aan optimale gebruiksvriendelijkheid. Zoek je een maairobot voor gazons van maximaal 1200 vierkante meter? Dan kan de Garden Hero robotmaaier misschien wel een goede keuze voor jou zijn.

Meer informatie over de Greenworks Optimow 15