Inhoudsopgave

Greenworks Optimow 10 Pro robotmaaier

Een robotmaaier is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten: het is daardoor goed mogelijk dat je een robotmaaier aanschaft die niet helemaal aan je wensen voldoet. Het is dan ook belangrijk van tevoren te bepalen welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Wil je graag dat de robotmaaier zeer stil is, zodat deze ook ‘s nachts ingezet kan worden? Dan is de Greenworks Optimow 10 Pro mogelijk een goede keuze voor jou. Hier lees je alle informatie over dit model, zodat het nog makkelijker wordt om te bepalen wat voor jou en je gazon de beste keuze is.

Koop nu een Greenworks robotmaaier

Greenworks Optimow 10 robotmaaierGreenworks Optimow 10 Pro

De Optimow 10 Pro is een robotgrasmaaier van het merk Greenworks: deze wordt bestuurd via een ingebouwde GSM module. De maaier heeft een aantal handige eigenschappen, zoals het zeer lage geluidsniveau en de waterdichtheid: zo is je maaier beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals water en stof. Het schoonmaken van de robotmaaier is ook zo gedaan. Verder is de automatische maaier geschikt om per dag 1000 m2 aan gazon te maaien. Het apparaat is via de app te besturen, waar je ook andere handige extra’s vindt voor optimaal gebruik.

In de doos

  • Greenworks Optimow 10 Pro
  • Oplaadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Greenworks robotmaaier

De maairobot wordt kant-en-klaar geleverd, je hoeft alleen nog maar te verbinden met de app en de instellingen door te voeren. Daarnaast is het ook slim om het grensdraad eerst te plaatsen: op deze manier bepaal je wat de grenzen van de robotmaaier zijn, zodat deze niet van je gazon afgaat of in bloemperken of struiken rijdt. Je kunt meteen gebruik maken van de maaier. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je de installatie correct uitvoert.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 1000 m2
  • Maaihoogte: 20 – 60 mm
  • Snijbreedte: 22 cm
  • Mulchfunctie: Nee
  • Maximale maaiduur: 70 minuten

Bediening en onderhoud

De Greenworks Optimow 10 Pro kan met de hand bediend worden: je kunt de maaier stoppen, starten en de maaihoogte instellen. Het is ook mogelijk de app voor je smartphone te downloaden, waarmee je de maaier ook kunt gebruiken. Je kunt alle functies instellen via de app en daarnaast ook makkelijk zien waar de maaier zich bevindt. Met de app stel je ook in op welke tijden van de dag je maaier aan de slag moet. De maaier van afstand in- en uitschakelen doe je ook met de maaier.

Het is verder erg eenvoudig om de tuinmachine te onderhouden. Het is bijvoorbeeld aan te raden om de accu’s volledig op te laden voor de winter. Daarnaast is de maaier zeer eenvoudig schoon te maken dankzij de waterdichtheidsklasse IPX5. Verder verwijder je de behuizing heel makkelijk en kun je met de tuinslang en borstel de machine helemaal schoon maken. Het tostel is daarnaast ook uitgerust met een koolborstelloze motor die geen onderhoud nodig heeft.

Voor- en nadelen

Deze Greenworks robotmaaier heeft een groot aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. Onder ander het lage geluidsniveau van minder dan 60 dB is een pluspunt: hierdoor kan de automatische maaimachine ook ‘s nachts gebruikt worden. Verder is de maaier volledig te bedienen via de app, ook op grotere afstand. De weersbestendigheid van de maaier zorgt ervoor dat deze niet alleen altijd kan maaien, maar ook zeer makkelijk schoon te maken is met de tuinslang. Een mogelijk nadeel van het model is dat deze grasmaaier robot qua prijs tot de hogere categorie behoort. Je doet hiermee een flinke investering, maar daar krijg je ook veel kwaliteit voor terug waar je lang gebruik van maakt.

Conclusie

Met een robot maaier als de Optimow 10 Pro van Greenworks ben je verzekerd van een maaier van topkwaliteit. Niet alleen is de maaier zeer stil, maar ook qua gebruiksgemak stijgt dit model boven vele anderen uit. Wanneer je op zoek bent naar het beste van het beste en het stilste van het stilste is dit type zeker een aanrader. Voor kleinere tuinen kan de Robomow RT700 misschien wel de beste robotmaaier voor jou zijn!

Meer informatie over de Greenworks Optimow 10 Pro