grastrimmer kopen

Heeft je robotmaaier de gazonrand tegen het muurtje net niet mooi meegemaaid? Wil je een strak afgesneden gazonrand, maar heb je geen kantensnijder? Dan kun je het best een grastrimmer kopen.

Een grastrimmer, ook wel bekend als kantenmaaier of strimmer, wordt vaak gebruikt om kleine stukken gras te maaien of gazonranden netjes bij te werken. Een bosmaaier wordt vaak gebruikt voor ruiger terrein en maakte korte metten met kleine struikjes, distels of taai gras. Beide zijn voorzien van een ronddraaiende draadkop aan welke een draad of messen zijn bevestigd. Draad wordt veelal gebruikt voor gazons (grastrimmer) en messen voor het ruigere werk (bosmaaier).

Vergelijk direct de beste grastrimmers
Meer informatie

Grastrimmer kopen – welke variant?

Ben je enthousiast geworden en wil je een grastrimmer kopen om gazonranden bij te werken en misschien wat klein gras of onkruid te maaien? Dan kun je gerust een elektrische of accu grastrimmer kopen. Wil je de gazonkanten ook strak af kunnen snijden, kijk dan eens naar een grastrimmer die voorzien is van een draaibare kop.

 

Grastrimmer werking

 

Elektrische grastrimmer

Een elektrische grastrimmer is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote gazons. Het apparaat is krachtig en best gunstig geprijsd. Een grastrimmer kopen kan al vanaf 30 Euro! Een elektrische trimmer is onderhoudsvriendelijk, maar je hebt wel een verlengsnoer nodig en (afhankelijk van de grootte van je tuin) diverse stroompunten om het snoer in te pluggen.

 

Accu grastrimmer

Waar de elektrische grastrimmer niet geschikt is voor erg grote tuinen (wegens verlengsnoeren), kun je met een accu grastrimmer eenvoudig kleine tot grote tuinen bedwingen. Net als de elektrische grastrimmer heeft de accu trimmer weinig onderhoud nodig. Echter, je moet wel rekening houden met de vaak beperkte gebruiksduur van een accu strimmer. Maar je zou natuurlijk een opgeladen reserve exemplaar achter de hand kunnen houden. Een accu grastrimmer kopen gaat vanaf ongeveer 90 Euro.

 

Grastrimmer kopen? Accessoires!

Via onze partners, die zijn aangesloten bij de Stichting Thuiswinkel Waarborg, kun je zeer snel een goede grastrimmer in huis hebben. Maar denk er wel aan dat bij werken met grastrimmers en bosmaaiers diverse veiligheidsmiddelen noodzakelijk zijn. Hoe ruiger het terrein hoe beter je jezelf moet beschermen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een veiligheidsbril, werkhandschoenen, werkkleding, stevige schoenen en gehoorbescherming. Ga je een grastrimmer kopen en wil je goed beslagen ten ijs komen? Dan raden wij je aan om deze veiligheidsmiddelen gelijk mee te bestellen.

 

Grastrimmer
Deze pagina beoordelen?