Grastrimmer kopen | Heeft je robotmaaier de gazonrand tegen het muurtje net niet mooi meegemaaid? Wil je een strak afgesneden gazonrand, maar heb je geen kantensnijder? Dan kun je het best een grastrimmer kopen.

Een trimmer, ook wel bekend als kantenmaaier of strimmer, wordt vaak gebruikt om kleine stukken gras te maaien of gazonranden netjes bij te werken. Een bosmaaier wordt vaak gebruikt voor ruiger terrein en maakte korte metten met kleine struikjes, distels of taai gras. Beide zijn voorzien van een ronddraaiende draadkop aan welke een draad of messen zijn bevestigd. Draad wordt veelal gebruikt voor gazons (trimmer) en messen voor het ruigere werk (bosmaaier).

Vergelijk de best verkochte grastrimmers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte grastrimmers in België
Prijzen vergelijken

Grastrimmer kopen

Inhoudsopgave

Grastrimmer kopen – welke variant?

Ben je enthousiast geworden en wil je een grastrimmer kopen om gazonranden bij te werken en misschien wat klein gras of onkruid te maaien? Dan kun je gerust een elektrische of accu kantenmaaier kopen. Wil je de gazonkanten ook strak af kunnen snijden, kijk dan eens naar een machine die voorzien is van een draaibare kop.

Kantenmaaier werking

Elektrische grastrimmer kopen

Dit model is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote gazons. Het apparaat is krachtig en best gunstig geprijsd. Een grastrimmer kopen kan al vanaf 30 Euro! Een elektrische grastrimmer is onderhoudsvriendelijk, maar je hebt wel een verlengsnoer nodig en (afhankelijk van de grootte van je tuin) diverse stroompunten om het snoer in te pluggen.

Bestel een elektrische grastrimmer in Nederland
Nu kopen
Bestel een elektrische grastrimmer in België
Nu kopen

Accu grastrimmer kopen

Waar de elektrische grastrimmer niet geschikt is voor erg grote tuinen (wegens verlengsnoeren), kun je met een accu grastrimmer eenvoudig kleine tot grote tuinen bedwingen. Net als de elektrische variant heeft de accu aangedreven trimmer weinig onderhoud nodig. Echter, je moet wel rekening houden met de vaak beperkte gebruiksduur van een accu strimmer. Maar je zou natuurlijk een opgeladen reserve exemplaar achter de hand kunnen houden. Een accu grastrimmer kopen gaat vanaf ongeveer 90 Euro.

Bestel een accu grastrimmer in Nederland
Nu kopen
Bestel een accu grastrimmer in België
Nu kopen

Strimmer kopen met mes of draad?

Er bestaan grastrimmers die met een mes zij uitgerust, maar ook trimmers die een draad gebruiken. Voor taaiere grassen en het maaien van graskanten kun je gerust een kantenmaaier met draad gebruiken. Modellen met een mes zijn goed voor hoogstaand riet of klein struikgewas. Je kunt natuurlijk ook een kantenmaaier kopen die zowel van draad als mes is voorzien. Met deze combinatie is je toestel multifunctioneel inzetbaar voor zowel lichte als zwaardere klussen. Snel de top 10 beste grastrimmers vergelijken? Bekijk dan direct onze beste grastrimmer top 10 voor meer informatie.

Kantenmaaier kopen = denken aan veiligheid

Via onze partners, die zijn aangesloten bij de Stichting Thuiswinkel Waarborg, kun je zeer snel een goede kantenmaaier in huis hebben. Maar denk er wel aan dat bij werken met grastrimmers en bosmaaiers diverse veiligheidsmiddelen noodzakelijk zijn. Hoe ruiger het terrein hoe beter je jezelf moet beschermen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een veiligheidsbril, werkhandschoenen, werkkleding, stevige schoenen en gehoorbescherming. Wil je graag goed beslagen ten ijs komen? Dan raden wij je aan om deze veiligheidsmiddelen gelijk mee te bestellen.

Bekijk de beste veiligheidsmiddelen
Nu kopen