Roberine professionele gazonmaaiers behoren tot de belangrijkste producten van van Wijk & Co BV. Kenmerkend voor deze machines is de combinatie van comfort en prestatie. Hieronder vind je een lijst met enkele oude Roberine grasmaaier modellen. Deze modellen zijn niet verkrijgbaar via Robotmaaier Expert.

Inhoudsopgave

Roberine 500

  • Yanmar 3 cl. dieselmotor
  • Laag geluidsniveau
  • Tot 8 km/u maaisnelheid
  • Stuurbekrachtiging
  • Maaibreedte 180 cm. max.
  • Maaicapaciteit 1,3 ha/uur

Roberine 802

Bij de ontwikkeling van de 802 stond de mens centraal in de ontwikkeling. En dat vindt u terug in deze compacte en betrouwbare machine, die een hoog prestatievermogen koppelt aan bedieningsgemak, onderhoudsgemak en een laag geluidsniveau. De 802 beschikt over een 4 cilinder dieselmotor met ruim voldoende vermogen, en heeft desondanks een verassend laag brandstofgebruik en geluidsniveau.

De Roberine 802 biedt u twee verschillende maaibreedtes, namelijk 152 en 180 cm. In beide gevallen kunt je kiezen tussen zij- en achteruitworp. De motor en andere componenten zijn gemakkelijk en nagenoeg zonder gereedschap te bereiken, door de motorkap en de zitplaat te verwijderen. Bovendien is de 802 eventueel ook met een ruime cabine leverbaar

Dankzij het handige en snelle wisselsysteem, kun je bovendien gemakkelijk de maaibak vervangen door andere werktuigen, zoals bijvoorbeeld een klepelmaaier, bladblazer en grasopnamesysteem.

Roberine 900

Deze 3-delige kooimaaier is robuust, maar desondanks uiterst compact. Bij uitstek geschikt voor het maaien van kleinschalig groen, waarin veel bochten gemaakt moeten worden. Maar ook op de Tees en Foregreens van golfbanen (met 7 of 10 messen per kooi) kan deze machine zeer goed uit de voeten. Een echte uitblinker als het gaat om tractie en wendbaarheid. Met zijn transportbreedte van 135cm en een maaibreedte van 235 cm. heeft de Roberine 900 aan beide zijden een ruime overlapping. Deze veilig oversteek van de kooien maakt het mogelijk langs obstakels te maaien, zonder beschadigingen te veroorzaken.

Nieuw ! Centrale snelhef

Nieuw op de Roberine 900 is de centrale snelhef. Met een druk op het voetpedaal heffen de drie maai-eenheden gelijktijdig. Maar ze kunnen ook afzonderlijk worden geheven via de joysticks. Een combinatie die wel heel erg comfortabel is. Natuurlijk is de Roberine 900 ook leverbaar met ruime cabine.

Roberine 1203

Dé machine voor prestatiegerichte professionals. De Roberine 1203 is een bijzonder betrouwbare 3-delige kooimaaier. Ook bij deze machine herkennen we weer de kracht van het Roberine Concept; prestatie gekoppeld aan comfort.

Deze machine vraagt om een comfortabele werkplek. Het bestuurdersplatform en de cabine zijn opgehangen in trillingsdempende rubbers. Het resultaat is een stille werkplek, die bovendien ‘schoon’ is. Dat wil zeggen; er zijn geen overbodige en lastige obstakels.

Ook de Roberine 1203 beschikt over de snelheffing, dat wil zeggen, door middel van het voetpedaal worden alle maai-eenheden in een keer geheven. Natuurlijk kun je ook de eenheden met behulp van joysticks afzonderlijk heven en laten dalen.

Met de standaard kooien van 75 cm. breed heeft Roberine 1203 een totale maaibreedte van 210 cm. Daarnaast heeft Roberine een aantal interessante kooiopties ontwikkeld. Voor een totale maaibreedte van 255 cm zijn kooien leverbaar met een afzonderlijke breedte van 90 cm. Met deze maai-eenheden ligt de maaicapaciteit 20% hoger dan met de standaard maai-eenheden.

Roberine 1510