Gardena sproeier met besproeiingscomputer: een volautomatisch en waterbesparend bewateringssysteem | Als je een mooie groene tuin wilt hebben, dan gaat daar ongemerkt veel werk inzitten. Het onderhoud van grasvelden, bloemperken, moestuinen en bloempotten vraagt veel tijd en energie van de tuineigenaar. De fabrikant heeft gelukkig verschillende modellen Gardena robotmaaiers ontwikkeld, zodat je niet meer hoeft om te kijken naar het onderhoud van het gazon en je kostbare tijd aan andere zaken kunt besteden. Wil je nu ook graag het besproeien van de tuin aan deze producent van irrigatie systemen overlaten? Lees dan in onderstaande tekst meer over de meest inventieve waterbesparende irrigatie- en bewateringssystemen.

Gardena sproeier - automatisch irrigatie / bewaterings systeem

Vergelijk de best verkochte sproeiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte sproeiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Gardena EasyControl besproeiingscomputer

Dankzij de Gardena EasyControl besproeiingscomputer blijft de tuin altijd voorzien van de juiste hoeveelheid water, ook tijdens je afwezigheid. Met de handig in te stellen computer kun jij zelf aangeven hoe vaak en hoe lang je wilt dat de tuin wordt besproeid en je kunt er zelf een Gardena besproeiingssysteem op aansluiten dat het meest geschikt is voor jouw tuin. Met het Gardena EasyControl irrigatie systeem bespaar je veel geld en water uit, omdat de slimme computer dankzij de geavanceerde techniek ervoor zorgt dat er zo min mogelijk water wordt verspild. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Gardena EasyControl besproeiingscomputer | Installatie

De installatie en werking van de Gardena EasyControl besproeiingscomputer is heel eenvoudig. Je sluit de computer direct aan op de waterkraan en het door jou gekozen besproeiingssysteem. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan tuin sproeiers of een druppelsysteem zoals het Gardena Micro-Drip-System, waarover later meer informatie volgt. Als je daarna via het overzichtelijke display de starttijd en tijdsduur invoert, dan regelt de EasyControl besproeiingscomputer dat de irrigatie werkzaamheden precies worden uitgevoerd zoals jij wilt. Dit is ideaal wanneer je graag tijd overhoudt voor ontspanning of andere belangrijke klussen, maar zeker ook als je voor langere tijd afwezig bent, is dit een ideale oplossing om een uitgedroogde tuin en geel gras te voorkomen.

Gardena EasyControl besproeiingscomputer | Bedieningspaneel

Het grote, heldere LCD-scherm is eenvoudig af te lezen en het display en functies spreken eigenlijk voor zich. Daarnaast kun je het bedieningspaneel van de irrigatie installatie afhalen. Dit is erg praktisch als je eventuele wijzigingen wilt doorvoeren of de stand van zaken wilt bekijken. Hierdoor maakt het niet veel uit op welke plek je de besproeiingscomputer installeert, want je kunt altijd heel gemakkelijk het display bekijken door het bedieningspaneel te verwijderen. Op het bedieningspaneel zijn vier knoppen voor vier functies: besproeiingsduur, frequentie, starttijd en een bevestigingsknop.

Gardena EasyControl besproeiingscomputer | Frequentie en duur

Dankzij de weinige knoppen is het display heel eenvoudig te bedienen. Je kunt precies aangeven hoe je wilt dat de tuin wordt bewaterd en kunt hierbij per sproeibeurt kiezen voor een besproeiingsduur tussen de 2 en 60 minuten, 1 tot 3 keer per dag. Je kunt dit dagelijks instellen of elke eerste, derde en zevende dag van de week, afhankelijk van de gewassen die je wilt bewateren en de weersomstandigheden.

Gardena EasyControl besproeiingscomputer | Waterbesparing

Het bewateren van de tuin gebeurt dankzij de Gardena besproeiingscomputer EasyControl zeer effectief en daarnaast zorgt de slimme computer voor een flinke waterbesparing, zeker in combinatie met het Gardena Micro-Drip-System. Door de volautomatische besproeiing (irrigatie) bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat te starten, verdampt er minder water, waardoor je uiteindelijk minder water nodig hebt om de bodem vochtig te maken.

Als je het besproeiingssysteem uitbreidt met de Gardena bodemvochtigheidssensor of de Gardena regensensor, spaar je daarnaast nog meer water uit. Tijdens een regenachtige periode waarin de bodem vochtig genoeg is, zal de Gardena EasyControl besproeiingscomputer automatisch sproeibeurten overslaan totdat de grond weer vocht nodig heeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er tijdens jouw afwezigheid onnodig wordt gesproeid en daarmee kostbaar water wordt verspild. Hier moet je dan uiteraard wel een bodemvochtigs- of regensensor aan het bewateringssysteem toevoegen.

Diverse irrigatie systemen aansluitbaar

Op de Gardena besproeiingscomputer EasyControl is het mogelijk om diverse bewateringssystemen aan te sluiten. Een grasveld is bijvoorbeeld zeer gebaat bij een tuin sproeisysteem, terwijl een grote plantenbak beter met een druppelsysteem kan worden bewaterd. Gardena heeft een perfect gedifferentieerd irrigatie systeem op de markt gebracht: het Gardena Micro-Drip-System. Dit irrigatie systeem kun je gemakkelijk zelf in elkaar zetten en kan bestaan uit onder andere tuin sproeiers en druppelbuizen. In combinatie met de Gardena EasyControl besproeiingscomputer heb je als tuineigenaar dus helemaal geen omkijken meer naar het bewateren van de tuin en het gazon.

Koop een besproeiingscomputer in Nederland
Nu kopen
Koop een besproeiingscomputer in België
Prijzen vergelijken

Gardena Micro-Drip-System

Het Gardena Micro-Drip-System is aansluitbaar op de Gardena EasyControl en is ideaal om te gebruiken in patio’s, potplanten, bloembakken en bloemen- en groentetuinen. Als je kiest voor druppelbewatering dan wordt er zeer weinig water verbruikt. Niet voor niets is dit één van de zuinigste manieren van bodem irrigatie. De waterbesparende druppel irrigatie zorgt ervoor dat de bloemen, gewassen en planten zuinig worden bevochtigd, maar toch genoeg water krijgen om prachtig tot bloei te komen. Ook op het balkon komt het Micro-Drip-System in combinatie met de EasyControl helemaal tot zijn recht.

Het Micro-Drip System is eenvoudig aan te sluiten op de EasyControl met het simpele “Quick and Easy” systeem. Deze buisverbindingstechnologie zorgt ervoor dat jij een groot bereik haalt en dat de gehele tuin kan worden voorzien van het Micro-Drip-System. Het installeren van dit systeem is erg eenvoudig. Het Micro-Drip-System voedt de planten precies op de plek waar dat nodig is, namelijk bij de wortels van de planten. De druppelsgewijze manier van besproeien is voor planten, bloemen en gewassen de meest ideale manier van irrigatie.

Gardena Micro-Drip-System | Waterbesparende irrigatie

Het Gardena Micro-Drip-System in combinatie met de EasyControl zorgt voor een waterbesparing van maar liefst 70%. Het druppelen van het water zorgt ervoor dat er steeds minimale hoeveelheden water in de plantenbak komt. De uitgang van het Gardena Micro-Drip-System moet je bij de plant installeren. Daardoor komt het water precies bij de wortels van de plant terecht en krijgen de wortels precies genoeg water. Er wordt met deze manier van irrigeren dus zo min mogelijk water verspild.

Daarnaast zorgt dit irrigatie systeem voor een optimale balans tussen water en zuurstof in de bodem van je tuin. Hierdoor worden de gewassen, bloemen en planten mooi groen en gezond. Je kunt verschillende manieren kiezen om het Micro-Drip-System toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor de Micro-Drip-rotorsproeier om gelijkmatig het water te verdelen over de tuin. Druppelkoppen en druppelslangen zorgen voor een optimale druppelsgewijze bewatering van jouw tuin.

Gardena Micro-Drip-System | Gardena einddruppelaar

De Gardena einddruppelaar geeft het water voor de planten en bloemen heel rustig af. De stelen, blaadjes en bloemetjes worden met het Micro-Drip-System niet nat, waardoor schimmels worden tegengegaan. Ook blijven de bladeren en bloemen er hierdoor groen en gezond uitzien. Wil je niet alleen de plantenbak maar ook een bloembed van water voorzien? Je kunt er dan voor kiezen om op die plek een tuin sproeier te plaatsen die het bloembed van water voorziet. Afhankelijk van wat er groeit kun je dus zelf een geschikte tuin sproeier kiezen.

Irrigatie | Gardena sproeier

De producent heeft verschillende tuinsproeiers, zodat jij de gehele tuin optimaal kunt verzorgen. Waar de ene plant vraagt om een rustige en druppelsgewijze irrigatie, is het voor een ander gedeelte van de tuin misschien juist weer beter om te sproeien. Zeker grasvelden hebben baat bij regelmatige besproeiing. Dankzij de EasyControl heb je geen omkijken meer naar de starttijden van de besproeiing en naar de duur daarvan. Alles wordt geregeld door het bewateringssysteem. Er bestaan tuin sproeiers die 90 graden, 180 graden en 360 graden kunnen ronddraaien. Daarnaast is er onder andere nog keuze uit nevelsproeiers en ondergrondse en bovengrondse druppelbuizen.

Koop een sproeisysteem in Nederland
Nu kopen
Koop een sproeisysteem in België
Prijzen vergelijken

Irrigatie | Gardena druppelslang

De Gardena druppelslang, ook wel druppelbuis of drainagebuis genoemd, kan tevens worden geplaatst in het Micro-Drip-System. Deze druppelslang is met opzet poreus gemaakt, zodat er constant een heel kleine hoeveelheid water wordt afgegeven. In tegenstelling tot bewatering met een tuinslang of sproeier, wordt door het gebruik van de druppelslang geen grond weggespoeld en blijven ook de blaadjes, bloemen en planten zelf droog. Deze manier van irrigeren is ook ideaal om toe te passen bij het bevochtigen van grote bloembakken. Wil je de druppelslang of druppelbuizen uit het zicht houden? Kies dan voor een ondergronds druppelslang systeem.

Zelfvoorzienende tuin

Met Gardena kun je dus alles in huis halen om jouw tuin in topconditie te krijgen en te houden. Door de onderhoudswerkzaamheden uit handen te geven spaar je een hoop tijd, energie en geld uit. De producent werkt met de nieuwste technieken en levert de zuinigste producten. Ook ontlast je met Gardena tuinapparatuur het milieu en ben je ook nog eens goedkoper uit.. Alle artikelen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk energie en water wordt verbruikt.

Nooit meer grasmaaien

Met één van de robotmaaiers zorg je ervoor dat het gazon prachtig groen en gezond blijft. Dankzij de aanwezige mulching-techniek hoef je je ook niet meer te bekommeren over het afvoeren van de grasresten. De bodem wordt hiermee automatisch op een natuurlijke wijze bemest. Afhankelijk van de grootte van jouw gazon heb je bij Gardena keuze uit verschillende soorten robotmaaiers. Nooit meer zelf grasmaaien maar heerlijk ontspannen terwijl de maairobot het werk verricht; wie wil dat nou niet?

Nooit meer sproeien

In combinatie met het Gardena bewateringssysteem heb je bijna geen omkijken meer naar de tuin en hoef je alleen in de tuin te komen om te ontspannen of om wat onkruid te wieden. En of je nu de tuin wilt irrigeren met een sproeier of het water druppelsgewijs aan de planten wilt geven? Er is altijd een goede besproeiingsinstallatie te vinden.