Gardena Smart Sileno Life 750 review – De nieuwe Gardena robotmaaier met app-besturing! | Deze Gardena robotmaaier is ontwikkeld voor gazons tot 750 m2 met hellingen tot ±30 % (ongeveer 17°). Met zijn drie scherpe, roterende messen maait hij het gazon volautomatisch, zelfs bij regenachtig weer. Dankzij de “smart Gateway” (meegeleverd) kan de robotgrasmaaier comfortabel worden bediend via de smartphone of tablet-app. Zoals alle Smart Gardena robotmaaiers is dit model compatibel met alle smart system producten.

Gardena Smart Sileno Life 750 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Gardena Smart Sileno Life 750: De intelligente tuinhulp

De Smart Sileno Life 750 maairobot is geschikt voor gebruik op gazons tot maximaal 750 m2 en met hellingen tot ±30 % of ca. 17°. Hij is uitgerust met een duurzame en onderhoudsvriendelijke lithium-ionbatterij. Door zijn lage bedrijfsvolume kan de robot ook ’s nachts optimaal worden ingezet.

Compatibel met alle Gardena smart systeemoplossingen

Via de zogenaamde “smart Gateway” (meegeleverd) is het mogelijk om de robotmaaier te bedienen via de app voor smartphone of tablet of via de PC. De Gardena Smart Sileno Life 750 is compatibel met alle Gardena Smart System producten. Het perfecte uitgangspunt voor een intelligente en genetwerkte tuin. De Gardena smart app kan gratis worden gedownload voor iOS (App Store) en Android (Google Play).

Gardena Smart Sileno life 750: De robot grasmaaier voor complexe gazons

Met een startfunctie op afstand kunnen voor de grasmaaier robot tot drie startpunten onafhankelijk van het laadstation worden gedefinieerd. De robot maait regelmatig zelfs afgelegen, moeilijk bereikbare plaatsen in je tuin. Zelfs de nevengebieden, die alleen via smalle doorgangen met het hoofdoppervlak zijn verbonden, zijn optimaal gemanicuurd. Het resultaat is een gelijkmatig gemaaid gazon.

Geoptimaliseerde navigatie in smalle doorgangen

Deze Gardena robotmaaier is uitgerust met de zogenaamde “EasyPassage”-functie. Met deze functie herkent hij smalle doorgangen en past hij zijn navigatie aan. Op deze manier kan de robot grasmaaier zelfs moeilijke doorgangen snel en efficiënt passeren.

Volautomatisch en intelligent: de Gardena smart Sileno-levensduur 750

Stelt de maaifrequentie in op de groei van het gras. Met behulp van de “SensorControl”-functie kan de robotmaaier zijn maaifrequentie automatisch aanpassen aan de grasgroei. Tijdens warme en droge periodes verlaagt hij de maaifrequentie en verhoogt hij de maaifrequentie opnieuw wanneer er veel regen valt, waardoor de grasgroei wordt versneld. Je gazon krijgt precies de verzorging die het nodig heeft.

Tijdscontrole mogelijk

Via het LCD-scherm of de bediening van de app kun je verschillende maaitijden voor je robotmaaier instellen. De robotmaaier volgt het geprogrammeerde schema volledig automatisch. Deze slimme tuinmachine maait betrouwbaar wanneer jij dat wilt. Zelfs in de regen. Wanneer de accu bijna leeg is of de robot zijn maaicyclus met succes heeft voltooid, keert hij terug naar het laadstation om op te laden.

Mulchfunctie onderhoudt het gazon

De Gardena robotmaaier zonder regensensor volgt geen specifiek navigatiepatroon, maar doorkruist willekeurig de tuin. Drie scherpe, roterende messen verkorten het gazon. De maaihoogte van de Gardena Smart Sileno life 750 kan variëren tussen de 20 en 50 mm, afhankelijk van de eisen en voorkeuren. Het fijn gemaaide gras valt net zo op de grond als mulch. De grasresten worden in de loop der tijd afgebroken en bieden de bodemvochtigheid en belangrijke voedingsstoffen. De gazonkwaliteit verbetert aanzienlijk, het gras groeit weelderig groen en dicht.

Sensoren zorgen voor een veilige werking

De Gardena Smart Sileno Life 750 heeft verschillende veiligheidssensoren geïnstalleerd. Een botsingssensor detecteert wanneer de robotmaaier een object of obstakel tegenkomt. Daarna verandert hij van richting. Bij het heffen of kantelen van het apparaat stoppen de kantel- en hefsensoren onmiddellijk de messen. Een pincode beschermt tegen diefstal en dient als kinderbeveiligingsslot.

Snelle installatie en eenvoudig onderhoud

De installatie van de Gardena robot grasmaaier is eenvoudig en snel gebeurd. Alle belangrijke accessoires die nodig zijn voor de installatie zijn inbegrepen: grensdraad, kabelpinnen, kabelaansluitingen, kabelaansluitingen.

Reiniging onder stromend water mogelijk

De Gardena Smart Sileno Life 750 weegt slechts 8 kg. Dit maakt hem bijzonder handig. In tegenstelling tot andere gazonmaaimachine modellen kun je dit model volgens de fabrikant onder stromend water (bijvoorbeeld met de tuinslang) reinigen. Hierdoor is het onderhoud zeer eenvoudig, het apparaat is snel weer schoon.

Gardena Smart SILENO Life 750 onderhoud

Het onderhoud van het gazon kan eenvoudig en moeiteloos gebeuren! De Gardena Smart Sileno Life 750 gazonmaaier laat dankzij het SensorCut-systeem geen stroken achter, maar zorgt ook voor een uitgebalanceerde sectie en een perfect verzorgd gazon. Het toestel is geschikt voor gazons tot 750 vierkante meter. Beklim tot 30 procent, smalle gangen en smalle gangen met de compacte en wendbare robotmaaier voor gazonmaaiers zonder enig probleem. De Smart Sileno Life 750 is onafhankelijk van het weer op het gazon in gebruik en zo stil dat het toestel nauwelijks gehoord wordt. Hij is klaar en keert automatisch terug naar het laadstation. Tijdens de installatie wordt een programmeerwizard via het menu en een eigen maaiplan berekend. De maaitijden kun je ook via smart app-instelling afstemmen op bijvoorbeeld de bewateringstijden van je gazon sproei installatie. Voor het centrale netwerk zorgt de smart gateway, een internetverbinding via een bestaande router.

Hoogtepunten & details

 • Alles in zicht dankzij de App
 • Perfect gemanicuurde gazon geniet met veel plezier van
 • Zeer stil
 • Ideaal voor middelgrote en complexe gazons
 • Gemakkelijke reinigingsgaranties
 • Geweldige veiligheid
 • Eenvoudige installatie

Feiten

 • Gratis Gardena Smart App voor iOS en Android
 • Nauwkeurige maaimessen die het gras van het gras reinigen van
 • SensorCut-systeem laat geen strepen achter tijdens het maaien
 • Handige en gereedschapsloze maaihoogteverstelling zonder gereedschap
 • Eenvoudige doorgangsfunctie voor smalle ruimtes
 • Bijzonder robuuste, slagvaste kunststofbehuizing met hoge stootvastheid
 • Zeer gevoelige botsingssensor
 • PIN-code zorgt voor een veilige bescherming tegen diefstal
 • Hijsensor en hellingssensor
 • LCD-display met bedieningsmenu
 • Mes met 3 messen
 • Gatewey voor draadloze verbinding
 • Schoonmaken met een tuinslang is mogelijk
Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *