Gardena Smart Sileno Life 1250 robotmaaier review | Deze maairobot van Gardena is geschikt voor tuinen tot 1.250 m2 en hellingen tot ±30 % (ca. 17°). Hij maait het gazon met drie scherpe, roterende messen: volledig automatisch en zelfs in de regen. De robot maaier kan ook via de smartphone/tablet-app worden aangestuurd dankzij de bij de levering inbegrepen “smart Gateway”. Zoals alle Gardena smart robotmaaiers kan dit model worden gecombineerd met alle producten van het systeem. De robot kan ook ’s nachts goed worden gebruikt dankzij het lage werkvolume.

Gardena Smart Sileno Life 1250 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Kan gecombineerd worden met het Gardena smart System

De zogenaamde “smart Gateway” (meegeleverd) maakt het mogelijk om de robot maaier te bedienen via een app voor smartphone of tablet of via een computer. De Gardena Smart App kan gratis worden gedownload van de App Store (iOS) en Google Play (Android). De Gardena Smart Sileno Life 1250 kan worden gecombineerd met alle Gardena Smart System producten. Smart home is ouderwets. De toekomst is een smart tuin! Gardena Smart Sileno life 1250 heeft veel nuttige eigenschappen.

Smalle doorgangen? Geen probleem!

De tuinmachine is uitgerust met de zogenaamde “EasyPassage” functie. Deze functie maakt het mogelijk om smalle gangen te herkennen en zijn navigatiestijl daarop aan te passen. Hierdoor kan de robot grasmaaier snel en efficiënt moeilijke doorgangen doorkruisen zonder sporen achter te laten op de grond.

Gardena Smart Sileno Life 1250 met maximaal drie ingangen

Voor de Gardena Smart Sileno Life 1250 kunnen tot drie startpunten onafhankelijk van het laadstation worden gedefinieerd. De functie voor het starten op afstand leidt de robotmaaier regelmatig op moeilijk bereikbare plaatsen in de tuin. Zo worden de nevengebieden, die alleen via smalle doorgangen met het hoofdoppervlak zijn verbonden, optimaal onderhouden. Het resultaat is een gelijkmatige en gelijkmatige snit.

Timerfunctie

Je kun bepaalde maaitijden voor je robotmaaier programmeren via de app of via het gebruiksvriendelijke LCD-display. De maairobot maait betrouwbaar wanneer jij dat wilt. Zelfs in de regen. Als de accu bijna leeg is of als de robot zijn maaicyclus met succes heeft voltooid, keert hij terug naar het laadstation. Daar laadt hij de accu weer op.

Stelt de maaifrequentie in op de groei van het gras

De grasrobot kan zijn maaifrequentie automatisch aanpassen aan de grasgroei. Dit wordt gewaarborgd door de zogenaamde “SensorCut” functie. Tijdens droge periodes vermindert de machine het aantal maaibewerkingen en verhoogt deze opnieuw wanneer er veel regen valt en het gras sneller groeit. Je gazon krijgt een verzorging dat precies is aangepast aan de weersomstandigheden.

Mulch voor een geweldige gazonkwaliteit

De robot grasmaaier navigeert willekeurig. Beetje bij beetje bereikt hij elk deel van de tuin. Drie scherpe, roterende messen maaien het gras. Met de Gardena Smart Sileno Life 1250 kan de maaihoogte worden ingesteld tussen 20 en 50 mm, afhankelijk van de eisen of persoonlijke voorkeur. Het fijne gras blijft als mulch op de grond vallen. Daar worden ze na verloop van tijd afgebroken. Dit geeft de bodem vocht en belangrijke voedingsstoffen. De kwaliteit van het gazon verbetert aanzienlijk, het gras groeit dicht en glanst in een rijke groene kleur.

Diverse veiligheidssensoren

De Gardena smart Sileno Life 1250 is uitgerust met verschillende veiligheidssensoren voor een veilige werking. Met behulp van een botsingssensor herkent de robotmaaier wanneer hij een object of obstakel tegenkomt. Daarna verandert de richting. Bij het heffen of kantelen van het apparaat stoppen de kantel- en hefsensoren de messen onmiddellijk. Een pincode dient als kinderbeveiliging en beschermt tegen diefstal.

Reinigen met water mogelijk

De Gardena Smart Sileno Life 1250 is extreem licht van gewicht en handig bij slechts 8 kg. In tegenstelling tot de meeste andere gazonmaaimachinemodellen kan dit model volgens de fabrikant eenvoudig onder stromend water, bijvoorbeeld met de slang, worden gereinigd. Dit maakt het onderhoud bijzonder eenvoudig, het apparaat is snel weer schoon.

Snelle inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud

De robot grasmaaier wordt in slechts enkele stappen geïnstalleerd en is klaar voor gebruik. Alle belangrijke toebehoren voor de installatie worden meegeleverd: grensdraad, kabelpinnen, kabelaansluitingen en een handige gebruikershandleiding.

Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *