Gardena Smart Sileno Life 1000 robotmaaier review | De Gardena Smart Sileno Life 1000 robotmaaier laat dankzij het SensorCut systeem geen stroken achter, maar zorgt ook voor een uitgebalanceerd grasveld en een perfect verzorgd gazon. Het onderhoud van het gazon kan eenvoudig en moeiteloos gebeuren! Dit toestel is geschikt voor gazons tot 1.000 vierkante meter. Het apparaat beklimt hellingen tot 30 procent, zelfs smalle gangen zijn deze compacte en wendbare robot maaier geen enkel probleem. De machine is onafhankelijk van het weer op het gazon in gebruik en zo stil dat het nauwelijks te horen is. Als hij klaar is keert hij automatisch terug naar het laadstation. Tijdens de installatie stel je een maaiplan in. De maaitijden kunnen ook via een smart app worden ingesteld. Voor het centrale netwerk zorgt de smart gateway, een internetverbinding via een bestaande router. Dit is het hart van de smart systems en de draadloze netwerkcommunicatie tussen alle Gardena smart system apparaten in de tuin zoals automatische irrigatiesytemen.

Gardena Smart Sileno Life 1000 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Gardena Smart Sileno Life 1000 met app-besturing

De nieuwe Gardena robot grasmaaier voor grotere oppervlakken! De grasrobot is geschikt voor gebruik in tuinen tot 1.000 m2 en hellingen tot ±30 % (ca. 17°). Aan de onderkant van het apparaat bevinden zich drie scherp draaiende messen. Zo maait hij het gras betrouwbaar, zelfs als het regent. Een “smart Gateway” (bij de levering inbegrepen) maakt de aansluiting van de robotmaaier en andere Gardena smart producten mogelijk met een app voor smartphone of tablet. Dit maakt het eenvoudig om de automatische grasmaaier te bedienen en te controleren, waar je ook bent.

Een goede keuze voor gazononderhoud

Een onderhoudsvriendelijke lithium-ionbatterij zorgt voor voldoende stroom. De robot maaier is tijdens het werk veel stiller dan een conventionele grasmaaier en kan daarom ’s nachts optimaal worden gebruikt. De Gardena Smart Sileno life 1000 is ideaal voor gebruik op grotere gazons tot ca. 1.000 m2 en voor hellingen tot ±30 % of ca. 17°.

Gardena Smart Sileno Life 1000 voor tuinen met maximaal drie nevengebieden

Met de startfunctie op afstand kunnen maximaal drie variabele startpunten voor de robotmaaier worden gedefinieerd. De robotmaaier maait zelfs geïsoleerde delen van je tuin op betrouwbare wijze. Moeilijk bereikbare zones, die alleen via smalle doorgangen met het hoofdvlak zijn verbonden, zijn optimaal gemanicuurd. Dit garandeert een gelijkmatige snit.

Nieuwe robot grasmaaier van het Gardena smart productassortiment

Met behulp van de zogenaamde “smart Gateway” (meegeleverd) kan de robotmaaier ook worden geprogrammeerd en aangestuurd via de app voor tablet of smartphone en via de PC. De Gardena smart App is beschikbaar als gratis download voor iOS (App Store) en Android (Google Play). De Gardena Smart Sileno life 1000 kan worden uitgebreid en gecombineerd met alle Gardena smart System producten. Zo wordt de smart garden werkelijkheid!

“Easy Passage” functie

Om ervoor te zorgen dat de robotmaaier zijn weg naar de nevengebieden betrouwbaar vindt, is hij uitgerust met de zogenaamde “EasyPassage” functie. Hij herkent knelpunten en past zijn navigatiestijl dienovereenkomstig aan. De robot grasmaaier navigeert er vakkundig doorheen en laat geen sporen na.

Gardena Smart Sileno Life 1000 past de maaifrequentie aan de groei van het gras aan

Met de zogenaamde “SensorControl” functie kan de robot grasmaaier zijn maaifrequentie automatisch aanpassen aan de grasgroei. Tijdens periodes van droogte vermindert hij de maaifrequentie, zodat het korte gras niet uitdroogt. Tijdens regenachtige periodes verhoogt de robot de maaifrequentie opnieuw. Je gazon wordt optimaal onderhouden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Onderhoud van het gazon

De automatische gazonmaaier navigeert niet systematisch maar willekeurig. Bij regelmatig gebruik bereikt hij elk punt van het maaigebied. Drie scherpe, roterende messen maaien het gras. De maaihoogte van de Gardena Smart Sileno life 1000 kan worden ingesteld tussen 20 en 50 mm. Tijdens het maaien ontstaat er fijn mulch, dat op de grond valt. Daar worden de grasresten in de loop van de tijd afgebroken en dienen de grond als vocht- en voedingsdonor. Dit leidt tot een aanzienlijk verbeterde gazonkwaliteit.

Gardena smart Sileno Life 1000 heeft een timerfunctie

Voor de robotmaaier kan een maaiplan worden gemaakt op het LCD-display of via de app. De maairobot maait alleen tijdens de gedefinieerde maaitijden volautomatisch, zelfs als het regent. Wanneer de accu bijna leeg is of wanneer een maaicyclus is voltooid, keert de robot automatisch terug naar het laadstation.

Sensoren voor maximale veiligheid

De Gardena Smart Sileno life 1000 is uitgerust met diverse veiligheidssensoren (bots-, hef- en kantelsensoren). Wanneer de robotmaaier een obstakel tegenkomt, verandert hij van rijrichting. Als het apparaat wordt opgetild of kantelt, dan stoppen de roterende messen onmiddellijk. Een pincode dient daarbij als kinderbeveiliging en beschermt tegen diefstal.

Eenvoudige inbedrijfstelling

De installatie van de robot grasmaaier is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden uitgevoerd. Alle voor de installatie benodigde toebehoren zijn bij de levering inbegrepen en gedetailleerde bedieningsinstructies.

Kenmerken Gardena Smart Sileno life 1000

 • Gratis Gardena smart app voor iOS en Android
 • Nauwkeurige maaimessen die het gras van het gras reinigen van
 • SensorCut-systeem laat geen strepen achter tijdens het maaien
 • Handige en gereedschapsloze maaihoogteverstelling zonder gereedschap
 • Eenvoudige doorgangsfunctie voor smalle ruimtes
 • Bijzonder robuuste, slagvaste kunststofbehuizing met hoge stootvastheid
 • Zeer gevoelige botsingssensor
 • PIN-code zorgt voor een veilige bescherming tegen diefstal
 • Hijsensor en hellingssensor
 • LCD-display met bedieningsmenu
 • Mes met 3 messen
 • Gatewey voor draadloze verbinding
 • Schoonmaken met een tuinslang is mogelijk
Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *