Gardena Sileno Life 750 review | Het onderhoud van het gazon kan eenvoudig en moeiteloos gebeuren! De Gardena Sileno Life 750 laat geen stroken achter dankzij het Sensor Cut systeem. Beklim tot 30 procent en smalle gangen met de compacte en wendbare robotmaaier voor gazonmaaiers zonder enig probleem. Het toestel is geschikt voor gazons tot 750 vierkante meter en tijdens de installatie wordt een programmeerwizard via het menu en een eigen maaiplan berekend. De maaitijden maar zijn ook vrij programmeerbaar. De robot grasmaaier is dus alleen in gebruik wanneer je dat wilt. De Gardena Sileno Life 750 werkt onafhankelijk van het weer op het gazon en zo stil dat het nauwelijks te horen is. Hij is klaar en keert automatisch terug naar het laadstation.

Gardena Sileno Life 750 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Highlights & Details

  • Geniet met veel plezier van een perfect gemaaid gazon
  • Ideaal voor middelgrote en complexe gazons
  • Gemakkelijke reinigingsgaranties
  • Goede veiligheid
  • Gemakkelijk op te zetten

Om het hoofd te bieden aan de meer complexe en grote tuinen, heeft Gardena haar Sileno model op de markt gebracht. De tuinmachine is gebouwd om een oppervlakte van 750 m2 te weerstaan en dankzij de EasyPassage-functie, de voor- en achtersensoren en de willekeurige maaistijl kan het model de scherpe hoeken van het gazon aan.

Gardena Sileno messen

Zoals alle Gardena robotmaaiers is de Sileno uitgerust met 3 draaibare scheermessen met een maaibreedte van 22 cm. Deze zijn zeer dun en wendbaar, zodat er een mooi stukje gras ontstaat, in tegenstelling tot wat je zou krijgen met één groot mes dat je bij de meeste maaimachines ziet. Deze messen zijn erg zwaar en hoewel ze lang meegaan, zijn ze niet zo effectief als de kleine messen bij het maaien van het gras.

Hoogteverstelling

Om de maairobot te helpen zich aan te passen aan de veranderende groeisnelheid van het gras gedurende het hele jaar, kun je de messen van de Sileno’s 750 zo instellen dat ze op een hoogte tussen de 20 en 60 mm kunnen worden gemaaid. Om dit te doen, hoef je alleen maar het hoogteverstelluik boven op de maaier te openen en de draaiknop naar de gewenste hoogte te draaien – met de klok mee om te vergroten en tegen de klok in om te verkleinen.

Vergeet niet om de hoogte maximaal te houden tijdens de eerste week van het gebruik en wanneer het gras vrij lang is gegroeid (aan het begin van de lente). Dit voorkomt schade aan de omtrekdraad en zorgt voor een veel gelijkmatiger maairesultaat. Na ongeveer een week maaien kun je dan de instelhoogte naar wens aanpassen. Zorg er wel voor dat je elke week een stapje lager gaat, in plaats van van de hoogste naar de laagste stand te springen, zodat het gras mooi en klein blijft.

Mulchen

De reden achter het hebben van kort gemaaid gras en niet lang gemaaid (zoals wat je zou krijgen als je één keer per week met een duwmaaier zou maaien) is om de Sileno je gazon te laten mulchen.

Omdat het maaisel zo klein is, dat je het niet meer kun zien, kan het tussen de grassprieten vallen en helemaal naar de bodemgrond vallen. Hier breken ze af en geven ze voedingsstoffen door die essentieel zijn voor de gezondheid en groei van je gras. Hoewel dit bij alle robotmaaiers op de markt gebruikelijk is, is dit nog een reden waarom ze zo veel beter zijn dan de standaard grasmachines die de meeste mensen gebruiken. Niet alleen zijn ze veel gemakkelijker te gebruiken, maar ze zullen ook regelmatig het uiterlijk en de gezondheid van je gazon verbeteren zonder dat er kunstmest nodig is.

Maaimachine stijl Gardena Sileno Life 750

Om efficiënt te kunnen maaien, wordt de Gardena Sileno Life 750 robot maaier op een willekeurige manier gemaaid. De route wordt uitsluitend door de maaier berekend en zal nooit meer worden herhaald om zich aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden en de groei van het gras. Hoewel je geen maaipatroon ziet, een wens van de meeste tuinders, zorgt deze manier van maaien ervoor dat het gazon volledig vlak blijft en zelfs gedurende het hele seizoen.

EasyPassage functie Gardena Sileno Life 750

Als je gazon onregelmatig en complex is, dan zul je deze functie geweldig vinden. De EasyPassage-functie stelt de Gardena Sileno Life 750 in staat om door krappe ruimtes te maaien die de meeste anderen gewoonweg zouden omzeilen, zodat je het gazon volledig kun maaien en er minder werk nodig is. Zolang de installatie van de draden correct is uitgevoerd, laat de grasmaaier robot geen sporen achter en heb je mooi gemaaid gras over je hele gazon.

Gardena SilenoMower ontwerp

De Gardena Sileno Life 750 grasmaaier is gemaakt met een ‘zeer slagvaste kunststof behuizing’, zodat hij bestand is tegen zware weersomstandigheden en de slijtage van het dagelijkse maaien. Gardena heeft nu vooral duidelijk gemaakt dat hun maaiers robuust en sterk zijn. Deze maaier is ook weerbestendig, dus het zal geen probleem zijn om in de wind en regen te maaien.

Hellingsvermogen Gardena Sileno Life 750

De grasrobot kan maaien op hellingen die 35% binnen het hoofdwerkgebied en tot 15% langs de grensdraad bereiken. Om het hoofd te bieden aan de meer complexe en grote tuinen, heeft Gardena haar Sileno model op de markt gebracht. Het is gebouwd om een oppervlakte van 750 m2 te weerstaan en dankzij de EasyPassage-functie, de voor- en achtersensoren en de willekeurige maaistijl kan het model de scherpe hoeken van het gazon aan.

Hellingsvermogen

Met deze voorgenoemde eisen zou de Sileno Life 750 geen probleem moeten hebben met de meest complexe tuinen. Maar als een gebied buiten zijn mogelijkheden valt, dan moet het geïsoleerd worden binnen de grensdraad. Deze robotmaaier van Gardena kan in deze gebieden moeite hebben om te draaien, vooral in natte omstandigheden. Is dit het geval, dan zal de Sileno stoppen en verschijnt er een foutmelding op het bedieningsscherm. Maar als er obstakels zijn waar de maairobot tegenaan mag botsen, zoals een struik of hek, op de bodem van de helling, dan is de maaier in orde.

Secundair gebied

Als je tuin 2 of 3 gazons heeft die niet verbonden zijn door een doorgang waar de automatische grasmaaier doorheen kan rijden (smaller dan 1,5 tot 2 m), dan moet je een secundaire zone instellen, bijv. hellingen die steiler zijn dan 35%. Wanneer je in dit gebied werkt, moet de “secundaire gebiedsmodus” worden geactiveerd, zodat de robot goed werkt en niet probeert deze te verlaten wanneer hij opgeladen moet worden. In deze modus zal de Sileno nooit op zoek gaan naar het laadstation en zal continu werken totdat de batterij leeg is. Als dat gebeurt, verschijnt de melding “moet handmatig worden opgeladen” op het scherm en dan moet je de grasmaaier robot weer handmatig opladen.

Gardena Smartsysteem

Deze functie is nu volledig uniek voor de autonome gazonverzorgingsmarkt en is alleen verkrijgbaar bij Gardena. Met een draadloze verbinding tussen alle componenten kun je met de Gardena Smart app de volledige controle over je gazon overnemen.

Batterijsysteem

De Gardena Sileno Life 750 robotgrasmaaier wordt aangedreven door een Lithium-ion accu en elektrische motor en produceert een werktijd van 65 minuten en een laadtijd van 60 minuten. Aangezien het is ontworpen voor gazons met een oppervlakte van niet meer dan 750 m² is deze verhouding niet zo slecht en het zal niet lang duren voordat het hele maaiwerk is voltooid. De belangrijkste specificaties:

  • Gazonoppervlakte: tot ca. 750 m2
  • Maximaal geluidsniveau: Zeer stil (max. 60 dB)
  • Regen sensor: Nee
Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *