Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier review | Deze robot grasmaaier kan gebruikt worden op gazons tot ongeveer 1.250 m2 met hellingen tot ±30 % (17°). Zelfs als het regent, maait de robotmaaier je gazon met drie roterende messen. De maairobot kan zijn maaifrequentie automatisch aanpassen aan de grasgroei. In tegenstelling tot de meeste robotmaaiers kan dit model onder stromend water (bijv. met een tuinslang) worden gereinigd. Dit maakt het toestel bijzonder gemakkelijk te onderhouden.

Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

De robotmaaier Gardena Sileno Life 1250

De automatische tuinmachine kan worden gebruikt in tuinen tot 1.250 m2 en is uitgerust met een robuuste lithium-ion batterij. Hij overwint hellingen tot ±30 % (17°). Door zijn stille werking kan hij ook ’s nachts goed worden gebruikt.

Nuttige startfunctie op afstand

Er kunnen maximaal drie punten worden gedefinieerd waar de robotgrasmaaier zijn maaicyclus moet starten. Hierdoor bereikt de robot ook afgelegen gebieden op complexe terreinen, die alleen via smalle doorgangen met het hoofdgedeelte zijn verbonden. Zo kan de startfunctie op afstand worden gebruikt om een gelijkmatig gemaaid gazon in de hele tuin (inclusief de nevengebieden) gelijkmatig te maaien.

Optimale hantering van smalle doorgangen

Om ook smalle doorgangen optimaal te kunnen verwerken, is de Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier uitgerust met de zogenaamde “EasyPassage” functie. Het toestel is zo in staat om smalle doorgangen te herkennen en de navigatie aan te passen.

Instellen van individuele maaitijden

Alle instellingen kunnen worden uitgevoerd via een gebruiksvriendelijk LCD-display met toetsenbord. Je kun bepaalde tijden voor de robot grasmaaier om te beginnen met maaien individueel instellen. De maaier volgt zijn schema betrouwbaar. Hij maait zelfs bij regenachtig weer. Als de accu bijna leeg is, keert de robotmaaier terug naar het laadstation om op te laden voor de volgende maaitaak.

Gardena Sileno Life 1250 met “Sensor Control” functie

De zogenaamde “Sensor Control” functie draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van het gazon. Hiermee kan de maairobot zijn maaifrequentie automatisch aanpassen aan de grasgroei. In droge omstandigheden wordt de maaifrequentie verlaagd om uitdroging van het gazon te voorkomen. De maaier verhoogt de maaifrequentie opnieuw wanneer het gras sterker wordt tijdens regenachtige periodes. Het gazon wordt zo altijd optimaal onderhouden.

Verbetering van de kwaliteit van het gazon met de Gardena Sileno Life 1250

De Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier beweegt zich willekeurig over het gazon. Drie scherpe, roterende messen maaien het gras. Afhankelijk van de behoefte en voorkeur kan de maaihoogte variëren tussen 20 en 50 mm. Het fijne gras blijft als een mulch op de grond vallen. De mulch voegt vocht en waardevolle voedingsstoffen toe aan de bodem en het gazon wordt op natuurlijke wijze bemest. Een gezond, dicht en weelderig groen gazon is het resultaat.

Veilige werking dankzij verschillende sensoren

Hef-, kantel- en botsingssensoren maken de Gardena Sileno 1250 tot een veilig apparaat. Als de grasrobot wordt opgetild of kantelt, dan stoppen de roterende messen onmiddellijk. Met een botsingssensor kan de robot obstakels herkennen. Wanneer het toestel een object tegenkomt, gaat het verder in een andere richting. Een pincode en een antidiefstalsysteem beschermen de robotmaaier verder.

Snelle installatie, eenvoudig schoonmaken Gardena Sileno Life 1250

Alle toebehoren voor de installatie worden meegeleverd: grensdraad, kabelhaken, kabelaansluitingen en gedetailleerde montage- en gebruikshandleiding. Zo is de robotmaaier in slechts enkele stappen klaar voor het eerste maaiwerk.

Reinigen onder stromend water

Met ongeveer 8 kg is het een van de lichtere robot grasmaaiers. In tegenstelling tot andere robotmaaiers kan dit model worden gereinigd met water. Hierdoor is deze zeer eenvoudig te reinigen.

Eco-modus Gardena Sileno Life 1250

Om dit systeem zo energiezuinig mogelijk te houden, heb je de mogelijkheid om de Silenos “Eco Mode” te gebruiken. Hierdoor wordt het signaal van de grensdraden, geleidingsdraden en het laadstation uitgeschakeld wanneer de automatische grasmaaier niet zou moeten werken (volgens de timerinstellingen) en aan het opladen is.

Dit is een geweldige kleine functie en bespaart je een beetje op de energiekosten per maand, aangezien iPhone, iPad en andere nieuwe technologie meer dan ooit worden gebruikt, is dit zeer nuttig en kan misschien zelfs noodzakelijk zijn voor de meeste gezinnen.

Gardena Sileno Eco-vriendelijk

Door het elektrische energiesysteem zal deze maaier geen schade toebrengen aan het milieu. Er zal geen uitstoot vrijkomen, in tegenstelling tot de typische benzinemaaimachine. Dus als je moeder natuur een groot plezier wilt doen, dan zou ik voor één van deze kiezen. Omdat de Sileno-robotmaaier alleen werkt op 60 dB, is hij net als alle andere robotmaaiers zeer stil. Dus je kun hem zo programmeren dat hij werkt wanneer jij maar wilt, zonder klachten van je buren. Of het nu midden op de dag is, nadat je thuiskomt van je werk of zelfs ’s nachts, je hoeft je geen zorgen te maken dat deze robot maaier iemand zal storen.

Werkwijze Gardena Sileno Life 1250

Zoals bij alle maairobots zal de Sileno continu werken – en afwisselend laden en maaien – tot het maaien voltooid is of tot het moment dat er niet meer gemaaid mag worden. Wanneer de maaier moet worden opgeladen, begint hij te zoeken naar de geleidingsdraad om deze terug te volgen naar het laadstation, dus er is geen sprake van handmatig tillen van je kant.

Nu kun je je voorstellen dat de gras robotmaaier meerdere keren per dag moet worden opgeladen en daarom elke dag langs dezelfde lijn moet rijden. Misschien denk je dat dit gebied dus vaker zal worden gemaaid, waardoor het gazon ongelijk gemaaid wordt. Je hoeft je hier echter geen zorgen over te maken, want de maaier schakelt zijn maaimes uit wanneer hij het laadstation zoekt!

Veiligheidseigenschappen Gardena Sileno Life 1250

Obstakel Sensoren

Om schade aan de automatische gazonmaaier te voorkomen is deze voor en achter voorzien van sensoren. Dus als hij ergens tegenaan stoot (zoals bijvoorbeeld op je hek) dan stopt hij, trekt hij zich een paar passen terug, draait hij een beetje schuin en begint hij in een andere richting te maaien. Voorkom schade aan je messen en zowat al het andere in je tuin.

Hef- en kantelsensoren

De Sileno Life 1250 heeft ingebouwde hef- en kantelsensoren die bij activering de messen van de maaiers onmiddellijk uitschakelen. Dus op elk moment dat je de messen wilt vervangen of controleren, hoef je je geen zorgen te maken omdat je volledig veilig bent. Bovendien zijn de messen in het midden van de maaier geplaatst, zodat je hand er toch niet in de buurt is.

Als de maaimachine de problemen komt en uit de koers wordt raakt, kun je hem eenvoudig uitschakelen door op de grote, rode STOP knop te drukken. Je kun hem dan optillen en terugplaatsen op het laadstation, waar hij opnieuw zal starten.

PIN- en alarmsysteem

Het automatische tuingereedschap wordt ook geleverd met een alarm en PIN-systeem. Dit betekent dat je de PIN-code moet invoeren wanneer je deze wilt herprogrammeren, maar het zal inbrekers afschrikken. En als iemand probeert deze te gebruiken zonder de PIN-code, dan klinkt het alarm dat je op de hoogte brengt van de situatie.

Vergrendeling

Om te voorkomen dat een onbevoegde gebruiker de Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier start, is deze voorzien van een installatie en een tijdslot. De maaier kan dus niet worden gestart zonder de PIN-code te gebruiken gedurende een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 30 dagen. Dit betekent dat je de maaier wel even moet instellen, maar het belet iedereen om hem te gebruiken.

Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *