Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier review | De Gardena Sileno life 1000 zorgt voortaan voor het onderhoud van het gazon. De robotmaaier kan worden gebruikt op oppervlakken tot een maximum van 1.000 m2 en hellingen tot ±30 % (17°). Deze grasmaaier maait het gras volledig automatisch en betrouwbaar met drie roterende messen. In tegenstelling tot de meeste andere robotmaaiers kan de Gardena Life 1000 volgens de fabrikant met de tuinslang/onder stromend water worden gereinigd. Het onderhoud is daarom bijzonder eenvoudig.

Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Gardena Sileno Life 1000: een robot grasmaaier voor grote gazons

De robotmaaier van Gardena is een goede keuze voor tuinen tot 1.000 m2. Dankzij een stevige lithium-ionbatterij kan hij hellingen tot ±30 % (17°) aan. Bij het maaien is het toestel zeer stil: het volume is slechts ongeveer 60 dB.

Start op afstand met drie ingangen

Voor de robot maaier kunnen maximaal drie variabele startpunten worden gedefinieerd. Op complexe oppervlakken vindt hij op betrouwbare wijze zijn weg naar moeilijk bereikbare gebieden en secundaire gebieden, die alleen via smalle doorgangen met de hoofdzone zijn verbonden. Een gelijkmatig gemaaid gazon is gegarandeerd.

Optimale hantering van smalle doorgangen

De Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier herkent automatisch smalle gazondoorgangen. Met de “EasyPassage” functie past hij zijn navigatie hierop aan en beheert hij de plek bijzonder vakkundig en efficiënt.

Het gemaaide gras dient als natuurlijke meststof

De Sileno Life 1000 robotgrasmaaier maait op willekeurige wijze over het gazon. Hij maait het gazon met drie roterende messen. De maaihoogte kan worden ingesteld tussen 20 en 50 mm. Bij het maaien ontstaat er fijn mulch, omdat het kleine grasafval op de grond valt. Daar dienen ze het gazon als natuurlijke meststof en vochtverzorging. Het resultaat is een weelderig groen, gezond gazon.

Maaien op specifieke tijdstippen

Met een gebruiksvriendelijk LCD-display kun je een individueel maaiplan voor je maairobot programmeren. De automatische tuinmachine volgt dit plan op betrouwbare wijze en maait zelfs bij regenachtig weer. Als de accu bijna leeg is, keert hij terug naar het laadstation, waar hij automatisch wordt opgeladen. Eventueel kun je een robotmaaier huisje over het laadstation plaatsen voor optimale bescherming.

Aanpassing van de maaifrequentie aan de groei van het gras

De robotmaaier is uitgerust met de Gardena “SensorCut” functie. Zo kan de Gardena Sileno Life 1000 zijn maaifrequentie optimaliseren in overeenstemming met de grasgroei. Bij droogte start hij minder vaak om uitdroging van het gazon te voorkomen. Bij regenachtig weer en een verhoogde grasgroei verhoogt het de maaifrequentie weer. Je gazon krijgt automatisch precies de verzorging die het nodig heeft.

Verschillende sensoren maken de robotmaaier veilig

De Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier heeft vele veiligheidsvoorzieningen. Hef- en kantelsensoren zorgen ervoor dat de messen onmiddellijk stoppen als de robotmaaier wordt opgetild of opzij wordt gekanteld. Een botsingssensor herkent wanneer de grasrobot een obstakel raakt. Hierdoor verandert de richting onmiddellijk. Een pincode en een antidiefstalsysteem zorgen voor extra veiligheid.

Reiniging met water

De Gardena Sileno Life 1000 is zeer compact en licht met slechts 8 kg. Hij kan – in tegenstelling tot andere gazonmaaiers – worden gereinigd met de tuinslang of onder stromend water. Hierdoor kan de robot maaier snel en eenvoudig worden gereinigd.

Installatie en onderhoud

De robot grasmaaier kan al na een paar stappen beginnen met maaien. Bij de levering zijn alle voor de eerste installatie benodigde toebehoren inbegrepen: grensdraad, kabels en connector, alsmede een gedetailleerde handleiding. Eenmaal geinstalleerd, dan maait de Gardena Sileno Life 1000 het gazon betrouwbaar en autonoom. Met een maaibreedte van 22 cm kan de grasmaaier robot in korte tijd middelgrote tot grote groenzones mulchen. Volgens de fabrikant is de robotmaaier geschikt voor oppervlakken tot 1.000 m² en kan hij met slechts 58 dB geruisloos door de tuin rijden. De bediening gebeurt handmatig via een LCD-display.

Li-Ion batterij

Dankzij de krachtige 2,1 Ah accu kan de grasmaaier hellingen tot 30% aan. Bovendien maakt de Li-Ion technologie een bedrijfstijd tot 65 minuten mogelijk. De Sileno Life 1000 rijdt dan zelfstandig zijn laadstation binnen en start het automatische laadproces. De laadtijd van slechts 60 minuten is zeer kort en kan als positief worden beoordeeld. Wanneer de batterij van de robotmaaier volgeladen is, rijdt hij automatisch terug op het gazon en gaat hij verder met het maaiproces.

Veiligheidssensoren

Speciale kenmerken zijn onder andere een hefsensor, een botsingssensor en diefstalbeveiliging met PIN en een alarmsysteem. Bovendien kan de robotmaaier worden gereinigd met een tuinslang dankzij de weerbestendige behuizing. Het is ook gemakkelijk om het gazon in de regen te maaien. Bovendien scoort de Gardena met een beheersbare aankoopprijs en een intuïtieve programmeer assistent. De programmeer assistent helpt bij de installatie en kan ook een optimaal maaiplan berekenen. Bovendien kunnen de maaitijden ook vrij geprogrammeerd worden.

Conclusie Gardena SILENO life 1000

Wie de Gardena Sileno Life 1000 wil kopen, krijgt een weerbestendige en hoogwaardige maaimachine voor grotere gazons. Er is niets negatiefs te zeggen over apparatuur en functie. De machine rijdt met een zeer laag volume door de tuin en is daarom ideaal voor woonwijken.

Bestel direct een Gardena robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Gardena robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *