Gardena introduceert de SILENO City robotmaaier. De Gardena robotmaaiers zijn erg populair in Nederlandsche tuinen. Ze werken nauwkeurig en zijn volautomatisch. Dit betekent dat de grasmaaier zelf het basisstation verlaat om te gaan maaien en ook weer uit zichzelf terugkeert om op te laden. Daar Gardena robotmaaiers zijn uitgerust met Silent Drive motoren, zijn deze machines met 58 decibel de stilste op de markt. De nieuwe SILENO City robotmaaier is hierop geen uitzondering.

Vergelijk direct SILENO City robotmaaiers
Meer informatie

gardena city sileno robotmaaier

Gardena SILENO City

Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring met het maaien van gazons en blijft innoveren. In het eerste kwartaal van 2018 heeft Gardena dan ook een nieuwe serie robotmaaiers op de markt gebracht onder de naam de SILENO City. Deze machine is speciaal ontworpen om (niet al te grote) stadstuinen te kunnen onderhouden. In het assortiment zit een model dat geschikt is voor gazons tot 250 m2 en een model voor maximaal 500 m2.

 

Gardena SILENO City in de praktijk

 

SensorCut

De SILENO City robot grasmaaier maait onder alle weersomstandigheden (zon of regen), zodat je gazon er altijd piekfijn bij ligt. Het unieke SensorCut systeem zorgt ervoor dat het gazon altijd gelijkmatig en in willekeurige richtingen wordt gemaaid. De kleine grassnippers worden vervolgens over het gazon verspreid waar het als natuurlijke voedingsstof voor het gras fungeert. En omdat de SILENO City robotgrasmaaier dagelijks op het gazon te vinden is, zal je gras er gezonder en mooier uit gaan zien.

 

Veiligheid

Aan veiligheid wordt veel aandacht besteed. De SILENO City robotmaaier beschikt over een pincode en is uitgerust met diverse sensoren. Deze detecteren objecten en zorgen ervoor dat de machine stopt met maaien wanneer hij ergens tegenaan botst, wordt opgetild of kantelt.

 

Bediening

Standaard is de Gardena SILENO City niet te bedienen via je smartphone of tablet. Gelukkig zijn deze modellen ook verkrijgbaar als “Smart”-variant, zodat je nog makkelijker instellingen in je maairobot kunt wijzigen.

 

Gardena SILENO City robotmaaier in de praktijk

Gardena heeft naast deze grasrobot nog een aantal andere modellen robot grasmaaiers in het assortiment, zoals de R40Li, R70Li en SILENO robotgrasmaaiers die tuinen tot wel 1.600 vierkante meter kunnen bedienen.

 

Gazons tot 500 m2 en eenvoudige gazons: SILENO City / R40Li

gardena eenvoudige tuin - sileno city robotmaaier

Kan overweg met hellingen tot 25%

Maaihoogte instelbaar van 20 tot 50 millimeter

SensorCut systeem

 

 

Gazons tot 800 m2 en matig complexe gazons: R70Li / R80Li

gardena matig complexe tuin - sileno city robotmaaierKan overweg met hellingen tot 25%

Maaihoogte instelbaar van 20 tot 50 millimeter

SensorCut systeem

 

 

Gazons tot 1.600 m2 en complexe gazons: SILENO / SILENO+

gardena complexe tuin

Kan overweg met hellingen tot 35%

Maaihoogte instelbaar van 20 tot 60 millimeter

SensorCut systeem + SensorControl systeem (alleen de SILENO+)

EasyPassage

 

Lees meer..

 

 

Gardena SILENO City robotmaaier
Deze pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *