Inhoudsopgave

Gardena robotmaaier

Gardena zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd goed verzorgd uitziet. De fabrikant maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologieën, waardoor de grasmaaier precies weet wat er gedaan moet worden. De robotmaaier hoef je hierdoor ook niet meer op het gazon te plaatsen, maar gaat automatisch aan de gang wanneer het tijd is om het gras te maaien. Je hebt daarom ook geen omkijken meer naar. Hiervoor hoef je hem alleen nog maar een vaste plek in de tuin te geven, zodat deze te allen tijde met de vlijmscherpe messen over het gazon kan gaan en hierbij obstakels automatisch vermijdt. Veel mensen vinden het belangrijk dat de tuin er netjes en verzorgd uitziet, maar hebben niet altijd zin om zelf wekelijks het gras te maaien. Herken jij jezelf hierin, dan past een robot grasmaaier perfect bij jou.

Vergelijk Gardena robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk Gardena robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Gardena robotmaaier

Gardena robotmaaier - Sileno Life 1250Waar je vroeger nog wel eens je robot grasmaaier zelf op het gazon moest zetten en handmatig moest starten, is dit bij de Gardena robotmaaier niet meer nodig. Iedere Gardena robotmaaier is een automatische grasmaaier wat betekent dat de robotmaaier een vaste plek in de tuin heeft en vervolgens zelfstandig het gazon kan maaien (zelfs als het regent). De machine is met een geluidsniveau van 58 tot 60 dB erg stil en veroorzaakt geen overlast. Door diverse gevoelige sensoren kan de Gardena robotmaaier obstakels herkennen en zal bij botsingen of wanneer hij wordt opgetild de mesmotor gelijk doen stoppen met draaien. Verder is een beveiligingssysteem met pincode en alarm voorhanden. Met de Gardena robotmaaier is het niet meer nodig om zelf het gras te maaien, want de machine doet het werk. Daardoor heb je meer over tijd voor andere (leukere) dingen. Nu al enthousiast en wil je een Gardena robotmaaier kopen? Lees dan eerst verder!

Wat zijn de voordelen van Gardena robotmaaiers?

De Gardena robotmaaier heeft als grootste voordeel dat deze voorzien is van robotmaaier sensoren. Botsen, kantelen en tillen wordt direct opgemerkt, waardoor de tuinmachine niet kapot zal gaan tijdens het maaien. Ook wordt er hierdoor niets kapot gemaakt in de tuin. Een ander voordeel is het versnipperen van het gras, wat niet hoeft te worden aangeharkt, maar gewoon op het gazon achter blijft. Deze grassnippers dienen zo direct als een natuurlijke bemesting van de tuin. Daarnaast gebruikt een automatische grasmaaier van Gardena vlijmscherpe messen om het gras goed af te snijden. Met 3 super scherpe draaibare mesjes snijdt de robot maaier je gras perfect af en ook nog eens op een door jou in gestelde maximale maaihoogte. De maaihoogte is namelijk variabel, dus hou je van een super strak en kort gazon dan kun je gerust een wat lagere maaihoogte nemen.

Een Gardena robotmaaier kan ongeveer 60 minuten maaien op een volle accu. Daarna zal de maairobot vanzelf terugkeren naar het laadstation om op te laden. Dit laadstation hoef je niet apart aan te schaffen, want de robotgrasmaaiers worden standaard geleverd met een oplaadstation om de maaier in op te laden, een rol grensdraad om je gazon mee af te bakenen, een set haringen om de draad mee vast te zetten en extra messen zodat je direct aan de slag kunt. Als nadeel kunnen we noemen dat een Gardena robotmaaier niet beschikt voer een randmaaifunctie zoals wel zien bij de Robomow robotmaaiers. Dit betekent dat je toch soms nog met een grastrimmer aan de gang moet om je gazonranden netjes bij te werken.

Hoe werkt een Gardena robotmaaier?

De Gardena robotmaaier (zoals de Gardena Sileno Minimo 250) is een automatische grasmaaier die voorzien is van vlijmscherpe messen. Met drie draaiende mesjes wordt het gras altijd in de goede lengte afgesneden. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe hoog het gras komt te staan. De maaihoogte zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van jouw tuin. Iedere Gardena robotmaaier is eenvoudig in werking. Wanneer je de robotmaaier in jouw bezit hebt, kun je de instellingen plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de maaihoogte. Als je het laadstation op de goede plek hebt gezet, wordt de accu opgeladen. De robotmaaier meet dan de hoogte van het gras, zodat deze van zijn plek kan komen als het te lang wordt. Zodra de werkzaamheden voltooid zijn, gaat de maaier weer terug naar zijn plek. Dit proces blijft herhaald worden zolang je de robotmaaier in jouw bezit hebt. Hierdoor heb je er geen omkijken meer naar.

Speciale functies van een Gardena robotmaaier

Een van de speciale functies van een Gardena robotmaaier is de mulch functie. Hiermee wordt het gras versnipperd in kleine stukjes, waardoor het gazon ook gelijk bemest wordt. Ook heb je de sensoren, waardoor veiligheid gegarandeerd wordt. Voor de rest is het voornamelijk een simpele robotmaaier, die altijd op de juiste maaihoogte zijn werk gaat doen. De instellingen zijn eenvoudig te plaatsen, waarna je er geen omkijken meer naar hebt. Zo houd je altijd voldoende eenvoud over en is jouw tuin te allen tijde voorzien van een goede uitstraling.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Een Gardena robotmaaier komt in verschillende vormen en maten. Het is daarom altijd goed om naar de specificaties te gaan kijken. Deze specificaties kunnen namelijk een groot verschil maken bij het maaien van jouw gazon. Als je een grote tuin hebt, is het goed om naar een groter vermogen te kijken. Ook moet je gaan kijken naar jouw eigen budget. Als je een maximumbedrag instelt, zorg je ervoor dat er ook niet meer geld uitgegeven wordt dan de bedoeling is. Zo heb je altijd een oplossing die bij jouw situatie past en kun je gaan genieten van vers gemaaid gras in de tuin. Bij de keuze van een Gardena robotmaaier is het belangrijk om te weten hoe groot het gazon is dat gemaaid moet worden. Afhankelijk van de gazongrootte heb je de keuze uit varianten die gazons van 10 m2 tot 1.600 m2 kunnen onderhouden. Voor elke Gardena robotmaaier zijn overigens diverse maai accessoires te koop.

Verschillende Gardena robotmaaier modellen

In de afgelopen jaren hebben reeds verschillende nieuwe robot grasmaaiers het daglicht gezien, waaronder robotmaaiers voor gazons tot 500 m2. Dit zijn de Gardena Sileno City robotmaaiers. Het verschil tussen beide robotmaaiers is de dat de Smart variant middels een app is aan te sturen. Heb je een kleinere tuin van maximaal 250 m2, dan is de Sileno City 250 een goede keuze. In 2019 zijn o.a. de Gardena Sileno Life 750, de Smart Sileno Life 750, Sileno Life 1000, Smart Sileno Life 1000, Sileno Life 1250 en de Smart Sileno Life 1250 geïntroduceerd. Hieronder vind je enkele van de best verkochte robotmaaiers van het merk.

R40Li robotmaaier

Gardena robotmaaier - R40Li

De Gardena R40Li is een populaire automatische robotmaaier voor eenvoudige gazons kleiner dan 400 m2. Dit is niet zo gek, want deze kleine stille grasrobot kan je heel gelukkig maken. Het toestel is volledig programmeerbaar zodat je hem kunt laten maaien wanneer jij dat wilt. Daarnaast is de R40Li weerbestendig en zal ook met regen gaan maaien. Hellingen tot 25% neemt de kleine maaier met gemak. Aan veiligheid is ook gedacht want de robotgrasmaaier is naast diefstalbeveiliging ook voorzien van bots-, kantel- en tilsensoren. Aangezien deze Gardena robotmaaier niet over een randmaaifunctie beschikt zul je de randen van je gazon voor een net resultaat af en toe zelf met een grastrimmer bij moeten werken. Wel beschikt hij over een mulch functie wat ervoor zorgt dat het gras mooi klein versnipperd wordt en als bemesting dient voor de gazonbodem. De R40Li maairobot wordt geleverd met een laadstation, 150 meter grensdraad, 200 pinnen en 3 reservemessen.

R70Li robotmaaier

Gardena robotmaaier - R70Li

Is je gazon net iets groter dan 400m2, maar kleiner dan 700 m2? Dan is de R70Li een goede keus. Deze Gardena robotmaaier is fluisterstil en is, omdat deze volledig programmeerbaar is, in staat om zelfstandig je gazon te maaien. Hij is voorzien van een kantel-, bots- en tilsensor en beveiligd tegen diefstal middels een pincode en alarm. De R70Li werkt met weer en wind, al kun je beter robotmaaiers geen nat gras laten maaien omdat het maairesultaat door het samenklitten van grasresten op de maaier het resultaat negatief beïnvloedt. Wanneer je dit type Gardena robotmaaier aanschaft dan wordt deze onder andere geleverd met 400 haringen, 200 meter grensdraad en 3 reservemessen zodat je gelijk aan de slag kunt. De Gardena R70Li is net als de R40Li en R50Li niet met een app via je tablet of smartphone te bedienen.

Specificaties van de R40Li, R50Li en R70Li

 • Capaciteit werkgebied: 400 m2 (R40Li) / 500 m2 (R50Li) / 700 m2 (R70Li)
 • Maximale helling: 14 graden / 25%
 • Maaihoogte (min-max): 20-50 mm
 • Maaibreedte: 17 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 65 minuten
 • Laadtijd: 50 minuen
 • Geluidsniveau: 58 dB

Sileno robotmaaier

Gardena robotmaaier - Sileno

Voor gazons tot en met 1.000 m2 is de Gardena robotmaaier, type Sileno, een uitstekende keuze. Met een werktijd van 65 minuten op een acculading trotseert hij hellingen tot 35%, maait hij 22 centimeter breed, laat hij kleine maairesten achter voor gazonbemesting en doet dit alles op een veilige manier voor hemzelf en zijn omgeving. Dieven hebben niet veel aan de Sileno want hij is uitgerust met diefstalbeveiliging (pincode en alarm). Met regen gaat de grasmaaier robot er ook op uit want er is geen regensensor aanwezig die hem op zijn basisstation houdt. Zeer positief is ook het geluidsniveau wat maximaal 60 dB is. Je buren en jijzelf hebben geen last van deze topper. Krijg je de Gardena robotmaaier uiteindelijk van de postbode aangereikt dan vind je in de doos onder andere het laadstation, 200 meter begrenzingskabel, 400 haken, 9 reservemessen en een instructie dvd. Nadat je de robot grasmaaier geïnstalleerd hebt stel je de maaihoogte in tussen de 20 en 60mm. Vervolgens selecteer je eenvoudig het gewenste programma en schakel je de timer in. Ready, set, go! Wil je misschien een Sileno robotmaaier kopen? Dan raden wij je aan eerst onze uitgebreide Gardena Sileno review te  checken.

De Gardena Sileno+ is daarnaast uitgerust met SensorControl technologie waarmee de maairobot zelf detecteert of het gras minder of juist vaker gemaaid moet worden. Tevens zijn de Sileno en Sileno+ zijn ook verkrijgbaar in de “smart” variant. Op je smartphone kun je middels de gratis App (voor Android en iOS) eenvoudig de instellingen en gegevens van de maaier inzien. Op deze manier bent je in staat om verschillende instellingen aan te passen waar en wanneer je wilt.

Sileno+ robotmaaier

De Smart Sileno+ robot maaier is er voor iedereen die graag de laatste stand der techniek in zijn of haar tuin wil hebben. De robotmaaier is via je tablet of smartphone te bedienen zodat je bij het aanpassen van het programma niet steeds naar de grasrobot toe hoeft te lopen. Als de Gardena robotmaaier klaar is met maaien rijdt hij zelfstandig terug naar het basisstation om na een uurtje weer een volle accu te hebben. De maairobot kan helling tot 35 procent aan en is voorzien van diefstalbeveiliging en meerdere veiligheidssensoren zoals een kantelsensor, botssensor en tilsensor. Een regensensor is helaas niet aanwezig. In de doos vind je naast de Gardena robotmaaier onder andere de gateway (voor mobiele communicatie middels de app), grensdraad, pinnen en reservemessen.

Specificaties van de Sileno

 • Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 (Sileno) / 1.300 m2 (Sileno+) / 1.600 m2 (Sileno+ 1600)
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 22 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 65 minuten
 • Laadtijd: 60 minuten
 • Geluidsniveau: 60 dB

Belangrijke kenmerken van Gardena robotmaaiers

 • Vlijmscherpe messen die ervoor zorgen dat het gras kort wordt
 • Voldoende veiligheid dankzij de ingebouwde sensoren
 • Een geluidsstil apparaat
 • Veel accessoires meegeleverd bij jouw aankoop

Koop nu een Gardena robotmaaier