Met de Gardena robotmaaier is het niet meer nodig om zelf het gras te maaien, want de machine doet het werk. Daardoor heb je meer over tijd voor andere (leukere) dingen. Nu al enthousiast en wil je een Gardena robotmaaier kopen? Lees dan eerst verder!

Vergelijk direct Gardena robotmaaiers
Meer informatie

Gardena robotmaaier

Elke Gardena robotmaaier is een volautomatisch model, wat betekent dat de robotmaaier een vaste plek in de tuin heeft en vervolgens zelfstandig het gazon kan maaien (zelfs als het regent). Verder zijn ze uitgerust met 3 messen, een beveiligingssysteem, bots- en hefsensoren en kunnen ongeveer 60 minuten maaien op een lading. Het geluidsniveau ligt tussen 58 en 60 dB.

De Gardena robotmaaier wordt standaard geleverd met een oplaadstation om de maaier in op te laden, een rol grensdraad om je gazon mee af te bakenen, een set haringen en extra messen zodat je direct aan de slag kunt.

Bij de keuze van een Gardena robotmaaier is het belangrijk om te weten hoe groot het gazon is dat gemaaid moet worden. Afhankelijk van de gazongrootte heb je de keuze uit varianten die gazons van 10m2 tot 1.600m2 kunnen onderhouden.

 

Gardena robotmaaier R40Li

Gardena robotmaaier Sileno/Sileno+

 

Gardena robotmaaier modellen

 

R40Li

De Gardena R40Li is een populaire volautomatische robotmaaier voor eenvoudige gazons kleiner dan 400 m2. Dit is niet zo gek, want deze kleine stille grasrobot kan je heel gelukkig maken. Het toestel is volledig programmeerbaar zodat je hem kunt laten maaien wanneer jij dat wilt. Daarnaast is de R40Li weerbestendig en zal ook met regen gaan maaien. Hellingen tot 25% neemt de kleine maaier met gemak. Aan veiligheid is ook gedacht want de robotgrasmaaier is naast diefstalbeveiliging ook voorzien van bots-, kantel- en tilsensoren. Aangezien de Gardena R40Li niet over een randmaaifunctie beschikt zul je de randen van je gazon voor een net resultaat af en toe zelf met een grastrimmer bij moeten werken. Wel beschikt hij over een mulch functie wat ervoor zorgt dat het gras mooi klein versnipperd wordt en als bemesting dient voor de gazonbodem. De Gardena R40Li wordt geleverd met een laadstation, 150 meter grensdraad, 200 pinnen en 3 reservemessen.

Lees meer..

 

Gardena robotmaaier - R40Li

R40Li – review
Capaciteit werkgebied: 400 m2 | Maximale helling: 14 graden / 25%
Maaihoogte (min-max): 20-50 mm | Maaibreedte: 17 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 50 minuten
Geluidsniveau: 58 dB

 

Gardena robotmaaier - R50Li

R50Li
Capaciteit werkgebied: 500 m2 | Maximale helling: 14 graden / 25%
Maaihoogte (min-max): 20-50mm | Maaibreedte: 17 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 50 minuten
Geluidsniveau: 58 dB

 

R70Li

Is je gazon net iets groter dan 400m2, maar kleiner dan 700 m2? Dan is de Gardena R70Li een goede keus. Deze Gardena robotmaaier is fluisterstil en is omdat deze volledig programmeerbaar is, in staat om zelfstandig je gazon te maaien. Hij is voorzien van een kantel-, bots- en tilsensor en beveiligd tegen diefstal middels een pincode en alarm. De R70Li werkt met weer en wind, al kun je beter robotmaaiers geen nat gras laten maaien omdat het maairesultaat door het samenklitten van grasresten op de maaier het resultaat negatief beïnvloedt. Wanneer je dit type Garden robotmaaier aanschaft dan wordt deze onder andere geleverd met 400 haringen, 200 meter grensdraad en 3 reservemessen zodat je gelijk aan de slag kunt. De Gardena R70Li is net als de R40Li en R50Li niet met een app via je tablet of smartphone te bedienen.

Lees meer..

 

Gardena robotmaaier - R70Li

R70Li – review
Capaciteit werkgebied: 700 m2 | Maximale helling: 14 graden / 25%
Maaihoogte (min-max): 20-50 mm | Maaibreedte: 17 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 50 minuten
Geluidsniveau: 60 dB

 

SILENO

Voor gazons tot en met 1.000 m2 is de Gardena SILENO robotmaaier een uitstekende keuze. Met een werktijd van 65 minuten op een acculading trotseert hij hellingen tot 35%, maait hij 22 centimeter breed, laat hij kleine grassnippers achter voor gazonbemesting en doet dit alles op een veilige manier voor hemzelf en zijn omgeving. Dieven hebben niet veel aan de SILENO want hij is uitgerust met diefstalbeveiliging (pincode en alarm). Met regen gaat de grasmaaier robot er ook op uit want er is geen regensensor aanwezig die hem op zijn basisstation houdt. Zeer positief is ook het geluidsniveau wat maximaal 60 dB is. Je buren en jijzelf hebben geen last van deze topper. Krijg je de Gardena robotmaaier uiteindelijk van de postbode aangereikt dan vind je in de doos onder andere het laadstation, 200 meter begrenzingskabel, 400 haken, 9 reservemessen en een instructie dvd.

Nadat je de robot grasmaaier geïnstalleerd hebt stel je de maaihoogte in tussen de 20 en 60mm. Vervolgens selecteer je eenvoudig het gewenste programma en schakel je de timer in. Ready, set, go! Wil je een SILENO robotmaaier kopen? Dan raden wij je aan eerst onze uitgebreide SILENO review te  checken.

Vergelijk direct Gardena SILENO robotmaaiers
Meer informatie

 

Gardena robotmaaier - Sileno

SILENO
Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 | Maximale helling: 19 graden / 35%
Maaihoogte (min-max): 20-60 mm | Maaibreedte: 22 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 60 minuten
Geluidsniveau: 60 dB

 

Gardena robotmaaier - Sileno+SILENO+
Capaciteit werkgebied: 1.300 m2 | Maximale helling: 19 graden / 35%
Maaihoogte (min-max): 20-60 mm | Maaibreedte: 22 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 60 minuten
Geluidsniveau: 60 dB

 

Gardena robotmaaier - Sileno+ 1600SILENO+ 1600
Capaciteit werkgebied: 1.600 m2 | Maximale helling: 19 graden / 35%
Maaihoogte (min-max): 20-60 mm | Maaibreedte: 22 cm
Werktijd: 65 minuten | Laadtijd: 60 minuten
Geluidsniveau: 60 dB

 

SensorControl

De SILENO+ is uitgerust met SensorControl technologie waarmee de maairobot zelf detecteert of het gras minder of juist vaker gemaaid moet worden.

Smart System

De SILENO en SILENO+ zijn ook verkrijgbaar in de “smart” variant. Op je smartphone kun je middels de gratis App (voor Android en iOS) eenvoudig de instellingen en gegevens van de maaier inzien. Op deze manier bent je in staat om verschillende instellingen aan te passen waar en wanneer je wilt.

 

Gardena Smart SILENO+

De Gardena Smart SILENO+ robotmaaier is er voor iedereen die graag de laatste stand der techniek in zijn of haar tuin wil hebben. De robotmaaier is via je tablet of smartphone te bedienen zodat je bij het aanpassen van het programma niet steeds naar de grasrobot toe hoeft te lopen. Als de Gardena robotmaaier klaar is met maaien rijdt hij zelfstandig terug naar het basisstation om na een uurtje weer een volle accu te hebben. De maairobot kan helling tot 35 procent aan en is voorzien van diefstalbeveiliging en meerdere veiligheidssensoren zoals een kantelsensor, botssensor en tilsensor. Een regensensor is helaas niet aanwezig. In de doos vind je o.a. de gateway (voor mobiele communicatie middels de app), grensdraad, pinnen en reservemessen.

 

Nieuwe Gardena robotmaaier: SILENO City en Smart SILENO Citygardena city sileno 500 laadstation

In 2018 heeft Gardena een aantal nieuwe modellen uitgebracht, waaronder robotmaaiers voor gazons tot 500m2. Dit zijn de Gardena City SILENO 500 en Smart SILENO City 500. Het verschil tussen beide robotmaaiers is de dat de Smart variant middels een app is aan te sturen. Heb je een kleinere tuin van maximaal 250 m2, dan is de de SILENO City 250 (review) een goede keuze!

 

Voor elke Gardena robotmaaier zijn overigens diverse maai accessoires te koop.

Vergelijk Gardena accessoires
Meer informatie
Gardena robotmaaier
Deze pagina beoordelen?