Dat steeds meer mensen rondkijken naar een andere manier om het gras te maaien is geen nieuws op zich. De vele voordelen van een robot grasmaaier maken het een zeer goede vervanger van je hand of elektrische grasmaaier. Maar nu is ook de jongste generatie geïnteresseerd geraakt in robotmaaiers! Op de markt is namelijk een nieuwe speler actief welke bezig is met de Florian robotmaaier.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen

Inhoudsopgave

Het begin

Onlangs kregen wij van Florian (11 jaar) een foto van zijn knutselproject toegestuurd. Hartelijk dank hiervoor! We zullen de Florian robotmaaier eens onder de loep nemen.

florian robotmaaier

Florians vader stuitte, na wat surfen op het internet, via Google op onze website en liet deze ook aan zijn zoontje zien. Het hek was meteen van de dam en Florian raakte bevangen door het robotmaaier virus. Omdat zijn ouders nog geen robot grasmaaier hebben (foei!), bedacht hij zich geen moment en is zelf aan het knutselen geslagen. Hij heeft zijn ontwerp eerst op papier uitgetekend (slim!) en is daarna met zijn vader de garage ingedoken om materialen te zoeken. Met een oude autoband, zijwieltjes, karton en tape is hij van start gegaan. Na een flinke zaterdag knutselen heeft hij zijn eerste model opgeleverd. En het resultaat mag er zijn!

Prototype

Omdat het een prototype robotmaaier betreft, is het normaal dat er nog een aantal zaken kunnen ontbreken of dat er op bepaalde punten toch wel wat tuning nodig is. Daarnaast is de afwerking soms nog niet 100% in orde. Echter, als je in staat bent om op 1 dag een soortgelijk model te bedenken, ontwerpen en te produceren, nemen wij onze petjes voor je af!

Toekomst

De Florian robot grasmaaier wordt de komende tijd verder doorontwikkeld en we hopen in de nabije toekomst de uitontwikkelde grasrobot te kunnen aanschouwen. Wat onze jonge ondernemer wellicht nog meer uitzonderlijke inspiratie op gaat leveren? Zijn ouders overhalen om nu eindelijk eens een goede robotmaaier te kopen.

Belangrijkste kernmerken van de Florian robotmaaier

  • Behuizing: robuuste en schokbestendige autoband
  • Accu: geen, zelf de maairobot voortduwen
  • Wielen: slicks voor minimale grip
  • Messen: sterk kartonnen maaimes met 3 snijkanten en handmatige bediening
  • Maaibreedte: 30 cm
  • Hellingen: maximaal 20 graden
  • Regensensor: geen
  • Afmeting in cm (LxBxH): 57x61x26
  • Overig: wordt standaard geleverd zonder handleiding, laadstation, begrenzingsdraad, bevestigingspinnen, accu, sensoren, pin-code, app et cetera

Ook een robotmaaier gemaakt? Stuur ons je foto toe zodat wij de beste prototype robotmaaiers kunnen vergelijken!