Inhoudsopgave

EXTEL robotmaaier

Steeds meer huishoudens kiezen voor het aanschaffen van een robotmaaier. En dat is niet voor niets, want het zorgt voor het ultieme gemak én een strak gazon. Wanneer je wilt dat jouw gazon er altijd mooi bij ligt zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen is het zeker aan te raden om voor een robotgrasmaaier te kiezen. Een van de modellen die je kunt aanschaffen is de EXTEL robotmaaier. Welke voordelen brengt deze volautomatische maaier met zich mee en wat zijn de belangrijkste specificaties? Dat lees je hier!

Koop nu een EXTEL robotmaaier

EXTEL robot grasmaaier

EXTEL robotmaaierDe EXTEL robotmaaier is een kwalitatieve grasmaaier van het merk EXTEL. Deze handige tuinmachine is voorzien van een aantal belangrijke functies waardoor jij met nog meer gemak kunt profiteren van een extra hulp in de tuin. Het apparaat is niet alleen zeer gemakkelijk te programmeren; je profiteert ook altijd van een strak gazon, zonder dat je hier zelf moeite voor hoeft te doen. Dankzij de multi-zone maaitechniek, de hoge maximale helling en het aantrekkelijke geluidsniveau is deze robot maaier een van de betere modellen die momenteel verkrijgbaar is op de markt.

In de doos

  • EXTEL robotmaaier
  • Grensdraad en bevestiging
  • Handleiding

Installatie van de EXTEL robotmaaier

De installatie van deze EXTEL maairobot spreekt grotendeels voor zich. Zodra je de maaier uit de verpakking haalt, kun je deze meteen aanzetten en instellen. Dit gebeurt via bedieningspaneel bovenop de maaier. De levering omvat ook grensdraad en bevestigingsmateriaal, zodat je dit eenvoudig en snel in de tuin kunt plaatsen. Op deze manier blijft het toestel binnen de grenzen en zal deze alleen op jouw gazon blijven. De installatie van de robotmaaier wordt duidelijk beschreven in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 1000 m2
  • Maaihoogte: 30 tot 50 mm
  • Snijbreedte: 32 cm
  • Mulchfunctie: Ja

Bediening en onderhoud

De bediening van de EXTEL robotmaaier heb je snel onder de knie. In de eerste plaats moet je jouw robotmaaier programmeren: door het gewenste maaiprogramma in te stellen. Dit gebeurt niet hetzelfde bij iedere maaier, en daarom is het belangrijk om de meegeleverde handleiding door te nemen. Zo kun je de maaier optimaal bedienen en het beste resultaat krijgen.

Een robotgrasmaaier wordt onder andere bevuild door gras en zand: om ervoor te zorgen dat je maaier in topconditie blijft, is het aan te raden om dit apparaat af en toe te controleren en schoon te maken. Bekijk ook altijd hoe het ervoor staat met de accu en de messen. De accu wordt opgeladen in het laadstation en de messen moeten scherp blijven om zo het beste resultaat te behalen. Door regelmatig controle uit te voeren verleng je de levensduur van je EXTEL robotmaaier.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van een grasmaaier robot als deze is dat dit model zeer breed inzetbaar is. Wanneer je een zeer grote tuin hebt is deze maaier dan ook een goede keuze: het toestel kan grote gazons tot 1000 m2 maaien. Een ander voordeel is dat je ervoor kunt kiezen de maaier zo in te stellen dat het opladen automatisch gaat, waardoor je nog minder omkijken hebt naar de maaier. Ook heeft de maaier zowel automatische als mechanische obstakelherkenning.

Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat de maaier met een gewicht van 17,7 kilogram tot de zwaardere maaiers behoort. Er zijn ook maaiers die minder dan 15 of zelfs 10 kilo wegen. Hoewel je de automatische grasmaaier in de praktijk niet vaak op zal tillen, kun je dit wel als nadelig ervaren.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede robotmaaier voor jouw grote gazon? Dan is de EXTEL robotmaaier zeker een aanrader. Niet alleen de hoge kwaliteit, maar ook de duidelijke specificaties van dit model zorgen ervoor dat je een goede maaier aanschaft waar je lang plezier van hebt. Het model is een wat zware, maar zeer kwalitatieve maaier die niet alleen geschikt is voor steile hellingen, maar ook wordt geleverd met alle nodige accessoires om meteen gebruik te kunnen gaan maken van je nieuwe aanwinst. Een andere goede keuze kan de MEDION MD 19727 zijn. Uiteraard is het wellicht ook goed om ander tuingereedschap zoals een tuinfrees aan te schaffen.

Meer informatie over de Extel robotmaaier