Etesia robotmaaier: op een groene manier automatisch maaien | Milieuvriendelijk, zuinig en stil. Wanneer je effectief jouw gazon wilt laten maaien en toch graag groen bezig bent, dan is een Etesia robotmaaier zeker een interessante keuze. In onderstaande tekst vind je meer informatie over Etesia en de speerpunten van het bedrijf. Daarnaast vind je de belangrijkste kenmerken van drie modellen robotmaaiers die ieder geschikt zijn voor een bepaalde gazonafmeting en elk zo hun eigen kwaliteiten hebben.

Etesia robotmaaier ETM105

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Geschiedenis van Etesia

Al meer dan twintig jaar is dit Franse bedrijf actief in het ontwerpen van machines voor het onderhouden van groene terreinen. Etesia ontwerpt loopmaaiers, ontbossers, zitmaaiers en robotmaaiers. Zowel voor particulieren als voor professionele instanties en verenigingen creëert het bedrijf vooruitstrevende machines voor het onderhouden van groenvoorzieningen. Etesia staat onder andere bekend om de unieke ontwerpwijze, de aandacht die wordt besteed aan de opvangbakken van de grasmaaiers en het voorkomen van verstoppingen in de machines.

Het unieke aan het ontwerp van de Etesia zitmaaiers is dat eerst de opvangbak wordt ontworpen en vervolgens pas de machine eromheen wordt bedacht. Toch wordt het bedrijf om nog een andere reden geprezen. Het bedrijf is namelijk heel milieubewust en dat kun je zeker terugzien in de verschillende maaiers die zij ontwikkelen.

Aandacht voor het milieu

Bijdragen aan een beter milieu vindt Etesia erg belangrijk. Daarom investeert het bedrijf in duurzame ontwikkelingen en het beschermen van het milieu. Het bedrijf noemt dit BioConcept en hebben hier hun huisfilosofie van gemaakt. Zo heeft Etesia machines op de markt gebracht die op groene brandstof (B30) rijden om het milieu te ontzien. In 2008 had Etesia de primeur in Europa door de eerste maaier die op LPG rijdt te lanceren. Deze maaier zorgde voor een flinke vermindering van uitstoot van schadelijke stoffen. Ook kan er veel langer gemaaid worden met een LPG-maaier in vergelijking met een dieselmaaier. Dubbel winst dus.

Prijzen

Etesia is het bewijs dat economisch voordeel en milieubewustheid zeker samen kunnen gaan. Dat het bedrijf hier zoveel moeite en tijd insteekt blijft niet onopgemerkt. Ze heeft namelijk al diverse prijzen in de wacht gesleept die betrekking hebben op het gebied van eco-innovatie. Bijvoorbeeld de bronzen Eco-trofee van Cadre de Vie 2010 in 2010 voor de elektrische grasmaaier. Ook de Palmares van Innovatie Groen Salon 2012 mocht het bedrijf in ontvangst nemen. Hier werd de elektrische zitmaaier M2E geprezen in de categorie Constructie en onderhoud van groenvoorzieningen in 2012.

Etesia robotmaaier

In 2008 bracht Etesia ’s werelds eerste volledig elektrische trekker-maaiers met geïntegreerde accu’s op de markt. Ook werd er volop geïnvesteerd in het ontwerpen en ontwikkelen van robotmaaiers, want de vele voordelen van deze volautomatische grasmaaiers bleven ook bij Etesia niet onopgemerkt. Robotmaaiers zijn de meest energiezuinige en milieuvriendelijke automatische grasmaaiers en daarom erg interessant voor Etesia.

ETmowers

Het bedrijf heeft de energiezuinige en milieuvriendelijke ETmowers ontwikkeld die zorgen voor een revolutie in de wereld van de groenvoorzieningen. De diverse modellen robotmaaiers van Etesia zijn hiermee geschikt voor verschillende gazonafmetingen. Zo kun je een robotmaaier kopen die perfect is voor een klein grasveld. Daarentegen zijn er ook Etesia robotmaaiers verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn om grote groene terreinen te onderhouden. Als gemeenschappelijke deler hebben de verschillende modellen robotmaaiers dat ze milieuvriendelijk en energiezuinig zijn. Ook is elke Etesia robotmaaier weerbestendig gemaakt en erg stil zodat het maaiwerk altijd door kan gaan. Door het lage geluidsniveau kunnen de robot grasmaaiers ook prima ’s nachts maaien zonder dat de omgeving daar last van heeft.

Etesia ETm44 voor tuinen tot 5.000 m2

Voor de particulier met een grote tuin is de Etesia ETm44 waarschijnlijk het meest geschikte model van Etesia. Deze maairobot kan gazons tot 5.000 vierkante meter onderhouden met een hellingsgraad tot 30%. Omdat dit model kleiner is dan de modellen met een grotere maaicapaciteit, is deze maairobot zeer wendbaar en daarmee ideaal voor een kleiner maaioppervlak. Het maaisysteem bestaat uit twee zwevende koppen met drie messen die in kunnen worden geklapt. Uiteraard mulcht de Etesia robotmaaier, type ETm44, het gras zodat je verzekerd bent van een groene en gezonde grasmat. Een ander pluspunt van gras recycling is dat je zelf niet meer de grasresten hoeft af te voeren.

Etesia ETm65 voor een groter oppervlak

De ETm65 is een groter model dan de ETm44. Het apparaat is geschikt om groene terreinen tot 9.000 vierkante meter te maaien. Ook deze Etesia robotmaaier werkt met een mulching-systeem, zodat het grasveld op milieuvriendelijke en efficiënte wijze automatisch bemest wordt. Omdat de ETm65 beschikt over drie zwevende koppen en drie inklapbare messen kan deze maaier zeer snel het gazon kortwieken. De maaier kan een hellingsgraad tot 30% onderhouden, dus voor Nederlandse grasvelden is deze robot maaier zeker zeer geschikt. Ook terreinen als golfbanen en voetbalvelden zijn goed te maaien met deze ETm65. De robot grasmaaier is zeer stil en kan daarom ook gemakkelijk ’s nachts de maaiwerkzaamheden verrichten.

Etesia ETm105 voor uitdagende en complexe velden

Voor degene die op zoek is naar een echte krachtpatser met een gigantische maaicapaciteit is de ETm105 een aanrader. Deze zeer sterke volautomatische Etesia robotmaaier maait met gemak groene terreinen tot 20.000 vierkante meter. Golfbanen, voetbalvelden en sportparken? De sterke en robuuste robot grasmaaier heeft de meest complexe terreinen zeer snel gemaaid. Dit doet de maairobot dankzij de 105 cm maaibreedte en de vijf zwevende koppen met drie inklapbare messen. De ETm105 verbruikt zeer weinig energie en is daarmee één van de zuinigste robotmaaiers die verkrijgbaar is.

Daarnaast kan dit model zonder problemen onder alle weersomstandigheden maaien, dus jouw gazon wordt altijd verzorgd. En net als alle andere modellen beschikt de automatische grasmaaier over GPS en een goed beveiligingssysteem. Hierdoor kun je met een gerust hart de grasrobot een groot gebied laten maaien zonder dat je lijfelijk aanwezig hoeft te zijn.

Hart voor milieu en tuin

Heb je hart hebt voor het milieu, maar ben je zelf liever niet veel tijd kwijt aan gazononderhoud? Dan zijn de robotmaaiers van Etesia zeker iets voor jou. Ook voetbalverenigingen en andere sportclubs maken al jarenlang gebruik van deze machines. Hiermee sparen ze manuren en geld uit en kunnen ze de tijd van vrijwilligers in andere belangrijke zaken steken. Een ander bijkomend voordeel is dat de onderhoudskosten van deze robotmaaiers zeer laag zijn. Mede daarom is een Etesia robotmaaier zeker een investering waard.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen