Inhoudsopgave

De vier goedkoopste robotmaaiers van dit moment

Ben jij net als vele anderen op zoek naar een goede, maar goedkope robotmaaier of misschien wel naar de goedkoopste robotmaaier? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met een robotmaaier heb je namelijk geen omkijken meer naar de verzorging van jouw gazon. Een robot grasmaaier zorgt ervoor dat het gras volledig automatisch wordt bijgehouden, zodat jij meer tijd over houdt om te relaxen en te genieten van jouw tuin. Naast het voordeel dat je zelf niets meer hoeft te doen aan het onderhoud van het gras, zijn er nog meer voordelen op te noemen van deze automatische grasmaaiers: ze zijn licht waardoor wordt het grasveld minder wordt belast. Ook zijn ze stil, wat fijn is voor zowel de eigenaar als de omgeving. Naast de Garden Hero robotmaaier en de Cramer RM1000 zijn er ook andere modellen te koop.

Vergelijk nu goedkope robotmaaiers

Goedkoopste robotmaaiers vergelijken

Omdat robotmaaiers momenteel ontzettend populair zijn, zijn er veel verschillende soorten dure en goedkope robotmaaiers verkrijgbaar. Voor het kiezen van de juiste grasmaaier is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteiten en kenmerken waarover de maairobot beschikt en kritisch kijkt of deze functies geschikt zijn voor jouw situatie. Wij hebben het enorme aanbod robotmaaiers voor jou gefilterd, zodat je snel een goedkope robotmaaier kunt aanschaffen.

Goedkope robotmaaier voor een klein oppervlak

De vier populairste en goedkoopste robotmaaiers van dit moment zijn de Yard Force SA600H, de McCulloch ROB600, de Wolf Garten Loopo S150 en de Gardena R38Li. Deze goedkope robotmaaiers zijn allemaal uiterst geschikt om kleine grasvelden te onderhouden en zijn verhoudingsgewijs zeer voordelig in de aanschaf. De vier verschillende merken staan voor duurzaamheid en kwaliteit. In onderstaande alinea’s lees je meer over de 4 modellen goedkope robotmaaiers en hun voor- en nadelen.

Goedkope robotmaaier 1: Yard Force SA600H

Is jouw gazon rond de 600 m² en ben je op zoek naar een kwalitatief goede robotmaaier voor een voordelige prijs? De Yard Force SA600H is dan echt iets voor jou. Deze goedkope robotmaaier beschikt over verschillende functies en is met name voor een klein grasveld met flink wat hoogteverschil ideaal. De maaier kan namelijk een hellingsgraad tot 40% gemakkelijk aan en laat zich dus niet tegenhouden door heuvels en hobbels.

Aandrijving

De SA600H robotmaaier is te bedienen met een duidelijk display en wordt aangedreven door één lithium-ion accu van 28 Volt. Deze accu is oplaadbaar en zorgt ervoor dat de robotmaaier 60 minuten onafgebroken kan maaien, zodat een klein grasveld in één keer gemaaid kan worden zonder dat de maaier hoeft op te laden. Daarnaast beschikt deze volautomatische grasmaaier over een docking station.

Docking station: automatisch accu opladen

Goedkope robotmaaier : Yard Force SA600H

Een docking station zorgt ervoor dat de robot maaier geheel zelfstandig weer terugkeert naar het docking station wanneer de accu van de maairobot moet worden opgeladen. Wanneer de machine eenmaal is opgeladen, zal deze het maaiprogramma waar hij mee bezig was direct weer hervatten. Ook aan het design van het docking station is aandacht besteed; het docking station is klein en onopvallend en kan daarom heel goed in de tuin geplaatst worden zonder dat het storend is. De SA600H van Yard Force heeft drie scherpe kleine messen waarmee hij jouw grasveld keurig kortwiekt op een hoogte tussen de 20 en 70 millimeter. De goede beveiliging voorkomt zorgt ervoor dat de maaier veilig in het gebruik is.

Tilbeveiliging en mulchfunctie

Als je de Yard Force SA600H robotmaaier optilt, dan worden de scherpe messen direct stilgezet en stopt de robot met maaien. Zeker in een huishouden met kleine kinderen is deze slimme tilbeveiliging geen overbodige luxe. Handig is ook dat de messen van onder andere Gardena en Husqvarna op deze robotmaaier passen. Wanneer je nieuwe messen moet aanschaffen, dan heb je dus ook keuze uit andere merken. Omdat het gras zeer klein wordt versnipperd en weer wordt teruggegeven aan het gazon, zorgt deze robotmaaier voor een natuurlijke bemesting van jouw gazon.

Daarnaast hoef je, dankzij de zogenoemde mulch-functie, geen grasresten meer af te voeren. Ideaal dus voor de gazonbezitter die liever niet al te veel tijd kwijt besteedt aan het onderhouden van zijn grasveld. De kleine restjes gras die op het gazon blijven liggen houden onkruidontwikkeling tegen, zodat je verzekerd bent van een groen en gezond grasveld.

Willekeurige navigatiemethode

Sommige, vaak duurdere robotmaaiers, beschikken over een systematisch maaisysteem. Hierdoor houdt desbetreffende robot grasmaaier precies bij waar hij al heeft gemaaid en komt ieder plekje van het gazon aan de beurt. De Yard Force SA600H heeft dat niet, maar heeft een willekeurige navigatiemethode. Dat houdt in dat deze robotmaaier kriskras over het gazon gaat en niet echt gestructureerd en systematisch aan het werk gaat. Desondanks zorgt de grasmaaier dankzij het kriskras-maaien er toch voor dat het hele gazon goed gemaaid wordt.

Bots-sensor

Het grasveld dat gemaaid moet worden, is makkelijk af te zetten met een meegeleverd perimeterdraad. Dankzij sensoren in de behuizing weet de robot wanneer hij moet omkeren, waardoor hij helemaal zelfstandig jouw gazon maaien. Tevens heeft de Yard Force SA600H bots-sensoren aan boord. Deze bots-sensoren waarschuwen de grasrobot wanneer er een object op het grasveld ligt. Hierdoor weet ook deze goedkope robotmaaier dat hij moet omkeren en zal de maaier geen objecten beschadigen. Als je dus onverhoopt iets op het grasveld laat liggen is er met deze Yard Force robotmaaier dus geen enkel probleem.

Stil en voorzien van regensensor

Handmaaiers en zitmaaiers maken erg veel geluid tijdens het maaien. Dat is niet alleen voor de eigenaar vervelend, maar ook voor de directe omgeving. Een robotmaaier daarentegen werkt bijna geruisloos en dat geldt zeker voor deze Yard Force robotmaaier, die tijdens het maaien een geluidsniveau van 67 dB produceert. Daarnaast is de Yard Force SA600H is uitgerust met een regensensor. Wanneer het gaat regenen keert de robotmaaier zonder enige interruptie van de eigenaar direct terug naar het basisstation. Na twee uur zal de maairobot weer een poging wagen om het maaiwerk af te ronden.

Prijs

De Yard Force SA600H staat niet voor niets op het lijstje van meest voordelige en goedkoopste robotmaaiers van dit moment. Ondanks de vele luxe extra’s, zoals de ingebouwde regensensor, hellingsgraad van 40% en tilbeveiliging en een maaicapaciteit tot 600 m², is de prijs van deze robotmaaier opvallend laag. Online kun je deze goedkope robotmaaier onder andere aanschaffen bij Coolblue voor een prijs van €599,-. Ook bij Robocleaners is deze robotmaaier voor dezelfde prijs te bestellen en kun je voor een meerprijs ook kiezen voor het laten aanleggen van ondergronds perimeterdraad.

Goedkope robotmaaier 2: McCulloch ROB600

Heb jij liever dat het grasmaaien ook bij slecht weer doorgaat, zodat jouw gazon er altijd strak en groen bijligt? De McCulloch ROB600 robotmaaier is dan zeker aan te raden. Deze compacte en goedkope robotmaaier is heel geschikt voor de kleinere tuin en kan met gemak een oppervlak van 600 m² maaien. Lees snel verder en ontdek de vele mogelijkheden van deze opvallend stille accu grasmaaier.

Zeer stil

Goedkope robotmaaier : McCulloch ROB600

Een heel groot voordeel van deze robotmaaier van McCulloch is dat de maaier zeer stil te werk gaat. Over het algemeen zijn robotmaaiers veel stiller dan bijvoorbeeld zitmaaiers of handmaaiers, maar de McCulloch ROB600 spant toch wel de kroon. Tijdens het maaien komt de robot niet boven een geluidsniveau uit van 59 dB, wat vergelijkbaar is het met dat vrijkomt wanneer je een gesprek op normaal niveau voert. Hierdoor is dit de robotmaaier bij uitstek geschikt om ’s nachts aan het werk te zetten. De omgeving ondervindt geen geluidsoverlast van het maaien en overdag heb jij dan fijn het grasveld vrij.

Onder alle weersomstandigheden

In een regenachtig land als Nederland is het wel een groot voordeel als grasmaaiers ook tijdens regenval door kunnen gaan met hun werk. De McCulloch ROB600 is dusdanig ontwikkeld, dat de robot grasmaaier ook tijdens regenbuien het maaiwerk gewoon kan voortzetten. Continuïteit in het maaien is zeer belangrijk voor het krijgen en behouden van een groen en gezond grasveld. Met de ROB600 robotmaaier kun je er zeker van zijn dat jouw grasveld altijd volgens plan gemaaid wordt en dat jouw gazon er daardoor op ieder moment perfect bijligt.

Mulching-functie op een goedkope robotmaaier?

De ROB600 van McCulloch werkt met een mulching-systeem; het afgesneden gras wordt direct versnipperd tot zeer kleine stukjes en vervolgens aan het gazon teruggegeven. Hierdoor wordt het grasveld op een natuurlijke en ecologisch verantwoorde wijze bemest. Naast het voordeel van natuurlijke bemesting heeft mulching nog meer pluspunten. Je hoeft niet meer zelf de grasresten af te voeren, wat een hoop tijd en energie scheelt en doordat de versnipperde grasresten tussen de grassprieten vallen, krijgt onkruid geen kans om op te komen.

Maaikenmerken

De ROB600 heeft een maaibreedte van 17 centimeter en de maaihoogte van deze robotmaaier ligt tussen de 20 en 50 millimeter; je kunt dus zelf afstellen hoe hoog jij jouw grasmat wilt hebben. Dankzij de tilbeveiliging worden de messen direct stilgezet wanneer de robot maaier wordt opgetild of wordt omgedraaid. De maairobot wordt geleverd met drie reservemessen, dus mocht een mes beschadigd raken, dan kun je gewoon een nieuw mes installeren en kan het maaiwerk worden voortgezet. Deze kleine goedkope robotmaaier kan een hellingsgraad tot 20% makkelijk aan en is daarmee uitermate geschikt voor het onderhouden van tuinen en grasvelden tot 600m².

Docking station

Een docking station is een station dat je in de tuin laat staan en waar de robot maaier automatisch naar terugkeert als de accu bijna leeg raakt. Deze McCulloch robotmaaier ROB600 heeft zo’n slim station. In tegenstelling tot robotmaaiers zonder docking station hoef je deze grasmaaier dus helemaal niet in de gaten te houden. Waar maaiers zonder docking station blijven doormaaien tot ze leeg zijn en vervolgens het maaiprogramma opnieuw moet worden ingesteld, keert de McCulloch ROB600 robotmaaier zelfstandig terug om op te laden als de accu leeg dreigt te raken. Vervolgens hervat de grasmaaier robot automatisch het laatste maaiprogramma wanneer het apparaat volledig is opgeladen.

Niet van afstand bestuurbaar

Wellicht een minpuntje van deze goedkope robotmaaier: de McCulloch ROB600 is niet via een app te besturen. Als je de robotmaaier goed instelt hoeft dat verder helemaal geen probleem te zijn en kan deze grasrobot, ook wanneer je voor een bepaalde periode afwezig bent, gewoon de verzorging van jouw gazon op zich nemen. Jouw interruptie is bij deze volautomatische en zelfstandige grasmaaier dus eigenlijk niet nodig.

Beveiligingssysteem

Zeker wanneer jouw grasmaaier op onbewaakt terrein wordt ingezet is het een geruststellende gedachte als het apparaat beschikt over een goed beveiligingssysteem. Maar ook wanneer de grasmaaier enkel op privéterrein maait, is een beveiligingssysteem geen overbodige luxe. Gelukkig beschikt de McCulloch ROB600 robotmaaier over een degelijk beveiligingssysteem, zodat jij je als eigenaar geen zorgen hoeft te maken over diefstal.

Prijs

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze goedkope robotmaaier en zou je de McCulloch ROB600 willen aanschaffen? Dit is dan het juiste moment om over te gaan tot aankoop. Je kunt deze robotmaaier sinds kort voor de gunstige prijs van €649,- bij Coolblue aanschaffen (voorheen was de verkoopprijs €899,- dus dit is zeker een goede deal). Coolblue bezorgt de grasmaaier binnen één werkdag thuis en berekent geen verzendkosten. Ga voor gemak en snelheid en bestel online deze voordelige robotmaaier.

Goedkope robotmaaier 3: Wolf Garten LOOPO S150

Als je een kleine tuin hebt waarvan de totale oppervlakte onder de 150 m² komt, dan is het niet nodig om een heel dure robotmaaier te kopen die een groot oppervlak kan maaien; een kleine, degelijke en goedkope robotmaaier is dan perfect voor jouw gazon en veel minder duur in aanschaf. Wolf Garten heeft met de knalrode LOOPO S150 de perfecte goedkope robotmaaier ontwikkeld voor tuinbezitters met een klein grasveld. In onderstaande alinea’s vind je meer informatie over de mogelijkheden van deze kleine grasmaaier.

Robomow RX12u?

Wellicht is het je opgevallen dat deze maairobot verdacht veel lijkt op de supersterke Robomow RX12u. Dit kan kloppen, want alle Wolf Garten robotmaaiers beschikken over Robomow techniek! Zowel het merk Robomow als Wolf Garten en Cub Cadet vallen namelijk onder hetzelfde moederbedrijf (MTD). Op het moment van schrijven is de RX12u echter wegens grote vraag tijdelijk uitverkocht. Anders had deze Robomow robotmaaier zeker een plekje in deze goedkope robotmaaier top 4 gekregen, want de RX12u dingt mee naar de plek van goedkoopste robotmaaier.

Goedkope robotmaaier : Wolf Garten Loopo S150Maaikenmerken

De LOOPO S150 kan jouw gazon kortwieken tot een grashoogte tussen de 15 en 45 millimeter en is naar persoonlijke wens in te stellen. De maaibreedte bereikt 18 centimeter en deze machine beschikt daarnaast ook over de zogeheten mulching-techniek. Hierdoor hoef je geen grasresten te verwijderen en heb je dus echt geen werk meer aan het onderhouden van het gazon. Daarnaast is een groot voordeel van mulching dat jij jouw grasveld ook niet meer hoeft te bemesten. Dit geavanceerde maaisysteem zorgt er namelijk voor dat het gras vanzelf op natuurlijke wijze wordt bemest.

Natuurlijk bemesten met mulching

Met behulp van een klein scherp mes snijdt de Wolf Garten LOOPO S150 het gras in zeer fijne stukjes. De robot grasmaaier geeft deze restjes weer terug aan het gras, waar het gras weer voedingsstoffen uithaalt. Een bijkomend voordeel van deze manier van grasmaaien is dat de grasresten zo fijn gesneden zijn, dat ze tussen de grassprieten vallen. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om zich tussen het gras te ontwikkelen en blijft jouw gazon groen en gezond. Deze manier van bemesten en de regelmatige maaitijden van de LOOPO S150, zorgen ervoor dat jouw tuin er op ieder moment perfect bijligt.

Docking station voor automatisch opladen

Deze goedkope robotmaaier van Wolf Garten beschikt over een docking station. Als de accu van de maairobot leeg raakt, dan rijdt de LOOPO S150 grasmaaier zelfstandig terug naar het docking station om op te laden. Hierdoor vind je dus nooit meer jouw robotmaaier ergens leeg in de tuin, maar ben je er altijd van verzekerd dat de accu op tijd weer wordt opgeladen. Als de accu eenmaal opgeladen is, vervolgt de maaier niet automatisch het programma, maar moet je het apparaat opnieuw een maaiopdracht geven. In vergelijking met de twee eerdergenoemde goedkope robotmaaiers is dat wel een klein nadeel.

Bots-sensoren

De LOOPO S150 van Wolf Garten heeft ingebouwde bots-sensoren. Deze sensoren waarschuwen de robot als er een voorwerp op het gras ligt, zodat de grasrobot zelf een weg om het obstakel heen kiest. Hierdoor is het geen ramp als je een keer een voorwerp op het grasveld vergeet weg te halen. Ook bepaalde vaste objecten op het gazon hoeven dankzij deze bots-sensoren niet af te worden gebakend met het meegeleverde perimeterdraad, maar kun je zonder zorgen laten staan op jouw gazon.

Kriskras maaien met willekeurig navigatiesysteem

Bepaalde, veelal dure robotmaaiers, maaien via een ingenieus stappenplan en slim berekende methode, maar er zijn ook automatische grasmaaiers die hun werkzaamheden perfect uitvoeren zonder ingewikkeld navigatiesysteem. In de laatste categorie valt de Wolf Garten LOOPO S150. Omdat deze goedkope robotmaaier kriskras het grasveld overgaat, ben je ervan verzekerd dat geen enkel plekje op jouw gazon wordt overgeslagen. Met een volledig opgeladen accu kan de kleine maairobot wel anderhalf uur aaneengesloten grasmaaien, waardoor een gazon van klein formaat snel en efficiënt gemaaid wordt.

Vrij stille maaier

De robot grasmaaier van Wolf Garten produceert tijdens het uitvoeren van de maaiwerkzaamheden een geluid van 64 dB. Dat houdt in dat het geluid dat vrijkomt op een geluidsniveau tussen het voeren van een normaal gesprek en het geluid dat een stofzuiger produceert inzit. De machine kan dus het maaiwerk verrichten, terwijl jij lekker in de tuin zit te ontspannen of jouw tijd nuttiger besteed door andere tuinierswerkzaamheden uit te voeren. Ook jouw naaste omgeving zal nauwelijks hinder ondervinden van het geluid van de kleine goedkope robotmaaier.

Prijs

Uiteraard is de aanschafprijs erg belangrijk wanneer je een robotmaaier wilt kopen. Deze Wolf Garten LOOPO behoort tot de meest gunstigst geprijsde robotmaaiers van dit moment, wanneer je kijkt naar robotmaaiers die geschikt zijn voor een klein grasoppervlak. Online zijn de goedkope robotmaaiers van Wolf Garten eenvoudig bij verschillende shops te bestellen. Toch loont het de moeite om de prijzen van de webshops met elkaar te vergelijken. Zo kun je bij Coolblue een Wolf Garten LOOPO S150 in huis halen voor een prijs van €549,- waarbij het apparaat kosteloos bij je thuis wordt afgeleverd.

Goedkope robotmaaier 4: Gardena R38Li


Beschik jij over een wat grotere tuin en zoek je een zeer stille, maar goedkope robotmaaier die het vervelende maaiwerk voor jou opknapt? Lees dan snel verder en ontdek meer over het R38Li model accu grasmaaier van Gardena. Deze volautomatische grasmaaier heeft een strak en stijlvol uiterlijk en maait geruisloos jouw grasveld van maximaal 380 m² groen en gezond. Voor wie zich daarnaast niet wil laten leiden door de weersomstandigheden is de Gardena grasmaaier zeker de ideale en goedkoopste robotmaaier die momenteel verkrijgbaar is.

De stille en goedkope robotmaaier van Gardena

Goedkope robotmaaier : Gardena R38LiOpvallend aan deze goedkope robotmaaier is toch wel het geluidsniveau. De Gardena R38Li is zo ontwikkeld dat het apparaat tijdens maaiwerkzaamheden nauwelijks geluid produceert; 59 dB is voor een grasmaaier echt geruisloos te noemen en de robotmaaiers van Gardena zijn hiermee momenteel een van de stilste maairobots die verkrijgbaar zijn. Dat maakt deze specifieke maairobot een geschikte kandidaat voor wie niet overdag maar ’s nachts het gazon wil laten maaien. Zo houd je overdag het gazon vrij, terwijl ’s nachts het gazon wordt bijgehouden. Hierdoor heb je overdag alle ruimte om te genieten van jouw perfect onderhouden grasveld.

Bots- en afstandssensoren

De Gardena R38Li robotmaaier werkt met afbakening met perimeterdraad, wat met het installeren wel even wat werk met zich meebrengt. Wanneer je het perimeterdraad echter hebt geïnstalleerd, dan heb jij er verder geen omkijken meer naar en weet de grasrobot dankzij het draad precies wanneer hij moet stoppen met maaien en moet omkeren. Ook heeft de R38Li bots-sensoren, zodat de grasrobot automatisch omkeert wanneer hij een groot object tegenkomt. Daarnaast zorgen de ingebouwde afstandssensoren ervoor dat de grasmaaier niet tegen voorwerpen aanbotst, maar ruim van te voren de afstand inschat en indien nodig afremt.

Hervat na automatisch opladen zelf het programma

Naast bovengenoemde kenmerken zijn er nog meer pluspunten van deze goedkope robotmaaier op te noemen. Zo heeft deze R38Li maairobot ook een docking station, waarnaar de grasrobot automatisch terugkeert als de accu dreigt leeg te raken. Net als de eerdergenoemde Yard Force SA600H hervat de Gardena R38Li automatisch het maaiprogramma wanneer deze weer is opgeladen. Het docking station is klein en onopvallend en kan daarom goed in de tuin staan. Ook wordt de Gardena robot maaier geleverd met drie makkelijk te installeren reservemessen, zodat een kapot mes geen oponthoud veroorzaakt.

Weerbestendig

Een R38Li robotmaaier van Gardena  kan hellingen tot 25% maaien, dus ook bij een heuvelachtig grasveld kan de machine prima maaiwerk leveren. Ook kan de grasmaaier onder alle weersomstandigheden maaien. Zelf tijdens een flinke regenbui kan deze goedkope robotmaaier het maaiwerk continueren en zal het niet terugkeren naar het basisstation. Continuïteit is voor een gezonde grasmat erg belangrijk. Hoe regelmatiger het gras wordt gemaaid, hoe gezonder en groener het grasveld wordt. Daarom is een robot grasmaaier van Gardena in een regenachtig land als Nederland erg handig om te hebben.

Willekeurig maaisysteem en niet via de app

De Gardena maakt het mogelijk dat het gras in verschillende richtingen wordt gemaaid. Het apparaat beschikt dan ook niet over een vast maaisysteem, maar de machine maait kriskras jouw grasveld keurig kort. Het wendbare achterwiel zorgt ervoor dat ook heel kleine en lastig begaanbare grasoppervlaktes goed worden gemaaid. Een doorgang met een breedte van 90 centimeter is voor deze kleine, wendbare en goedkope robotmaaier eveneens geen enkel probleem.

Voor wie graag zijn grasmaaier robot van afstand bestuurt via een app, is de Gardena R38Li minder geschikt. Het is namelijk niet mogelijk om deze goedkope robotmaaier vanaf de telefoon of tablet te bedienen. Echter, als je de machine goed instelt is dat ook helemaal niet nodig. Dankzij het goede maaisysteem en de handige programmering, kan de grasrobot ook tijdens jouw afwezigheid jouw gazon keurig onderhouden. De bediening en het instellen van de programma’s is overigens makkelijk te noemen.

Prijzen

Gezien de vele positieve kenmerken waarover de Gardena R38Li beschikt, is de prijs van deze robotmaaier zeer gunstig te noemen. Je kunt met deze goedkope robotmaaier onder alle weersomstandigheden een grasveld tot 380 m² onderhouden, zonder dat jij of jouw omgeving geluidshinder ondervinden. Omdat de robot maaier zelfs tijdens een heftige regenbui kan doorgaan met grasmaaien, blijft jouw grasmat continu goed verzorgd en heeft het weer geen invloed op jouw maaiprogramma. Via Coolblue is de Gardena R38Li robotmaaier heel makkelijk online te bestellen, momenteel voor een afgeprijsd bedrag van €699,-. Voor deze gunstige prijs wordt de goedkope robotmaaier binnen een werkdag kosteloos bij jou thuisbezorgd. Overige betaalbare robotmaaiers zijn o.a. de Lidl Florabest robotmaaier, Kärcher RLM 4 robot grasmaaier, Florian maairobot, Kobi robot maaier, MEDION MD 19727 en de robotmaaiers van Zoef.