De voor- en nadelen van hakselaars| We maken het allemaal mee. Je hebt het te druk (of je bent gewoon te lui), of het weer is te slecht geweest, en je hebt je tuin verwaarloosd. Nu lijkt het op iets uit een Tarzan-film en moet het worden aangepakt. Na uren snijden, knippen en wat er nog meer moet gebeuren, heb je nu weer een mooi uitziende tuin. Er is maar één probleem: er ligt nu een berg tuinafval onderin je tuin die je niet makkelijk kwijt kunt. Wat doe je dan? Je hebt meerder opties.

Vergelijk de best verkochte hakselaars in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte hakselaars in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Optie nummer één: Je besteedt nu nog meer tijd aan het inpakken van het afval en het maken van verschillende uitstapjes naar de stortplaats en terug

De stortplaats is vaak een van de minst favoriete plekken om te vertoeven, en wanneer je hier niet naartoe zou hoeven gaan bespaart dit je veel tijd en geld.

Optie twee: Je maakt een groot vreugdevuur en verbrandt het hout

Makita ud2500 hakselaarNu dit voor sommige mensen veel prettiger dan 20 keer naar stortplaats te gaan, maar het is nog steeds erg tijdrovend, omdat je niet alleen het vuur moet maken, maar er bij moet gaan staan en een oogje in het zeil moet houden om te voorkomen dat het zich verspreidt of uit de hand loopt. Daarnaast moeten we allemaal milieubewuster zijn en de rook en dampen die de lucht in gaan is waarschijnlijk niet de meest ‘groene’ optie die je kunt kiezen. Om nog maar te zwijgen van hoe erg het je buren zal irriteren als de rook van je vuur over hun hek en op de kleren die aan de waslijn hangen, waait.

Optie drie: Je investeert in een hakselaar

De meeste mensen die over een hakselaar horen zeggen, denken aan grote apparaten die je in films ziet – een groot, volumineus metalen apparaat dat zoveel lawaai maakt dat het de doden kan opwekken.
Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer het geval te zijn. Met veel topmerken op het gebied van elektriciteit en techniek die elkaar beconcurreren om hun marktaandeel, zijn er nu honderden verschillende modellen versnipperaars beschikbaar, verkrijgbaar in verschillende maten, tegen verschillende prijzen en met verschillende functies.
Laten we beginnen met een algemeen idee van de voor- en nadelen van het gebruik van een tuinafvalvernietiger.

De voor- en de nadelen van de hakselaar

Voordelen

• Ze besparen je de moeite om naar de stortplaats te reizen om je afval te verwijderen.
• Ze zijn veel milieuvriendelijker dan het verbranden van je afval op een vreugdevuur.
• Voor mensen die tuinieren serieus nemen, zijn ze een geweldige aanvulling op de gereedschapscollectie omdat…..
     – Ze produceren mulch die je in je tuin kunt strooien om te helpen bemesten en de kwaliteit van de grond te verbeteren.
     – Je kunt veel sneller compost produceren met een tuinvernietiger en ook compost van een veel hogere kwaliteit en rijker aan voedingsstoffen.
     – Bij het maken van compost met een hakselaar, is de temperatuur hoog genoeg om onkruidzaden te doden, zodat dit niet in je compost terecht komt.

Nadelen

• Geluid. Sommige tuinmachines kunnen zeer luidruchtig zijn
• Je moet voorzichtig zijn met rondvliegende houtsnippers.
• Om veiligheidsredenen hebben de meeste huishoudelijke shredders kleinere inlaten dan commerciële modellen en dit maakt de taak langzamer, en vereist een beetje meer voorplanning en elleboogvet. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een tuinschaar of een kettingzaag te gebruiken om grotere dingen zoals struiken te knippen voordat je ze in de shredder plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *