Veilig trampoline springen betekent een Salta trampoline kopen | Nu je een robotmaaier aan het werk hebt, kun je heerlijk ontspannen in een opzetzwembad en een paar leuke boeken weglezen op je nieuwe e-reader, maar wat te denken van relaxed of iets fanatieker trampoline springen? Een trampoline is een fantastisch stuk speelgoed voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden. Wat is er leuker dan naar hartelust in de lucht springen? Trampolinespringen is een leuke en bovendien gezonde manier van buitenspelen voor kinderen. In de speeltuin of op de kermis zijn springtoestellen dan ook gewilde attracties. Maar ook gewoon in je achtertuin kun je een springtoestel kwijt, waar je kinderen heel veel springplezier op kunnen beleven. Hier lees je welke modellen het populairst zijn en waar je zelf op kunt letten bij het kopen van een trampoline.

Vergelijk de best verkochte trampolines (NL)
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte trampolines (BE)
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Trampoline vergelijken | Is dat wel veilig, een springtoestel?

Spelen is leuk, maar je wilt natuurlijk niet dat je kind zich bezeert bij het trampoline springen. Gelukkig zijn de meeste modellen voorzien van een veiligheidsnet eromheen. Bij het trampoline springen kunnen kinderen dan niet per ongeluk op een harde ondergrond, zoals terrastegels, naast de trampoline vallen en zich bezeren. Ze komen alleen op de zachte en meeverende trampoline zelf terecht. Trampolines kun je plat op de grond (boven een kuil) plaatsen voor stabiliteit. Maar ook de modellen op poten staan erg stevig en vallen niet om bij het trampolinespringen. Het is dus erg veilig om een springtoestel in de tuin te hebben.

Trampoline vergelijken | In de grond of op poten?

Springtoestellen in de speeltuin zijn vaak gespannen boven een kuil en op grondniveau. Deze modellen zijn er ook voor in je eigen achtertuin. Natuurlijk moet je daar wel een kuil voor graven en de trampoline goed in de grond bevestigen, maar ze zijn wel heel stevig. Een inground trampoline wordt vaak ook zonder veiligheidsnet geleverd, dus plaats je ze omringd door gras of rubber tegels als je er kleine kinderen op laat springen. Een trampoline op poten is moeilijker stabiel te krijgen, maar wel veel makkelijker te plaatsen. Bovendien zit er meestal een veiligheidsnet omheen. En je kunt ze opbergen als je de plek in je tuin voor bijvoorbeeld een feestje of barbecue wilt gebruiken.

Trampoline vergelijken | Ronde of rechthoekige trampoline?

Een trampoline op poten is er zowel rond als rechthoekig. De ronde trampoline is van nature iets steviger, dus een rechthoekige trampoline heeft meer materiaal en een robuuste constructie nodig om ze net zo stevig te krijgen. Een ingraaf trampoline (inground trampoline) komt ook in ronde en rechthoekige vorm voor. Het hangt van je tuin af welke vorm je voorkeur heeft. Bij veel ruimte kun je een ronde trampoline in of op het grasveld plaatsen, maar bij bijvoorbeeld een rechthoekige, kleinere tuin kan een rechthoekig model beter passen. Voor het springplezier maakt het niet uit of je een rechthoekige of ronde trampoline kiest.

Trampoline vergelijken | Hoe is een trampoline opgebouwd?

Een springtoestel bestaat uit verschillende onderdelen. Dat is handig, want als er iets versleten of kapot is, kan je dat specifieke onderdeel gewoon vervangen, in plaats van het hele springtoestel te vervangen. Het belangrijkst is de springmat, ofwel het gedeelte waar je op springt. Hier zit wat rek in, maar het eigenlijke stuiteren komt door de veren waarmee de springmat aan het vaste frame is bevestigd. Boven deze veren zitten veilige en zachte kussens, om te voorkomen dat je tussen de veren komt met een hand of voet. Zo blijft het trampolinespringen een leuke en veilige bezigheid.

Trampoline installeren | Het plaatsen van een trampoline

Als je een inground trampoline kiest, moet je daar een gat voor graven. Daarbij moet het gat diep genoeg zijn om te zorgen dat de trampoline vrij kan bewegen en de springmat de bodem niet raakt. Een hele klus dus. Bovendien is het raadzaam om eromheen voor een zachte ondergrond te zorgen, zoals rubber tegels of gras. Voor een trampoline op poten maakt het eigenlijk niet uit waar je deze plaatst, zolang het maar op een vlakke, stabiele ondergrond is. Zet hem ook niet op een heuveltje en zet er geen spullen onder, want het springtoestel moet wel de ruimte hebben om op en neer te kunnen bewegen.

Trampoline installeren | Een trampoline op poten opzetten

Als je geen zin hebt om een kuil te graven, of simpelweg geen plek, dan kun je een trampoline kopen die je op poten zet. Deze staan veel hoger om de springmat genoeg ruimte te geven om door te veren. Ze zijn zeker wel stabiel, maar voor extra zekerheid kun je de poten, net als het frame van een inground trampoline, vastzetten met grondhaken. Dan moet het springtoestel wel op een geschikte ondergrond staan. Het grote voordeel van een trampoline op poten is dat je deze eventueel ook weer op kunt bergen, maar dat hoeft niet. Ook een trampoline op poten kan prima tegen de weersomstandigheden, ’s zomers en ’s winters.

Trampoline installeren | Het ingraven van een inground trampoline

Ook al zijn trampolines op poten nog zo stevig, niets gaat boven de stabiliteit van een inground trampoline. Maar hoe graaf je deze het beste in? Het is belangrijk dat je het gat in omvang niet te groot maakt. Als je dat wel doet dan staat het frame niet stevig genoeg. Markeer dus eerst de omtrek en graaf van buiten naar binnen. Zo maak je het gat niet per ongeluk te groot. Ook moet het gat diep genoeg zijn, zodat de inground trampoline de bodem niet raakt bij het springen. In de handleiding van je inground trampoline staan de benodigde afmetingen. Moet je een erg groot en diep gat graven? Dan is het misschien verstandig om een kleine graafmachine te huren.

Trampoline onderhoud | De kuil van een inground trampoline schoonhouden

Sommige inground trampolines hebben een open ruimte tussen de grond en de springmat. Zo kan de lucht onder de trampoline uit tijdens het trampoline springen. Het nadeel is dat er dingen onder het springtoestel kunnen rollen. Ook kan er onkruid gaan groeien onderin de kuil. Om dat te voorkomen is er worteldoek in de handel verkrijgbaar. Dit worteldoek plaats je eenvoudig in de kuil en onkruid zal veel meer moeite hebben om te groeien. Ook kun je voor de kuil een een speciale inbouwkit gebruiken.

Trampoline onderhoud | Onderhoud van een springtoestel

Naast het voorkomen of verwijderen van rommel onder de trampoline, kun je nog ander onderhoud toepassen. Zo gaat deze nog vele zomers mee. De springmat en de randkussens van een trampoline kun je gemakkelijk schoonhouden met een sopje. Het belangrijkste aspect om bij een trampoline te inspecteren zijn de veren. Kijk deze minimaal eens per jaar na. Zitten er verroeste of uitgerekte veren tussen? Dan kun je deze het beste vervangen. Om je veren vrij van roest en kraken te onderhouden, kun je ze goed behandelen met bijvoorbeeld kopervet of siliconenspray, zoals WD-40. Dit voorkomt ook dat een springtoestel gaat piepen en kraken.

Trampoline onderhoud | Trampoline opbergen

Trampolines worden gemaakt om tegen alle weersomstandigheden te kunnen. Het is dus niet per se nodig om in de winter een buitentrampoline op te bergen. Bij een inground trampoline zit je anders bovendien met een lelijk gat in de grond en meestal heb je het lage frame aan de grond vastgezet, of zelfs helemaal ingegraven. Wil je toch je springtoestel opbergen, bewaar dan vooral de springmat en randkussens op een schone en droge plaats. Smeer eventueel de uiteinden van de buizen in met vet, dat voorkomt roesten. Niet opbergen? Dan is een speciaal op maat gemaakt afdekzeil ook mogelijk.

Trampoline springen | Gezonde lichaamsbeweging voor jonge kinderen

Trampolinespringen is natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen en daar worden de meeste trampolines dan ook voor verkocht. Geen wonder dus dat er bij de meeste modellen een veiligheidsnet omheen zit: zo hoeven ze zich niet in te houden uit angst dat ze vallen. En inground trampolines staan lekker laag, dus als de grond ernaast zacht is, is dat ook erg veilig. Zo kunnen ze zich lekker uitleven en krijgen ze op een leuke manier de gezonde lichaamsbeweging die ze nodig hebben bij het opgroeien.

Trampoline springen | Sportief springen voor volwassenen

Trampolines zijn leuk speelgoed voor kinderen, maar genoeg van de populaire modellen kunnen zonder moeite een gewicht aan tot wel 100 of 150 kg. Dat betekent dat ook volwassenen rustig een sprong kunnen wagen. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond: je kunt bijvoorbeeld online tal van gerichte oefeningen vinden voor op het springtoestel. Met trampoline springen kun je bijvoorbeeld een afvalprogramma volgen of er bepaalde spiergroepen mee trainen, zoals je buikspieren. Zo heeft jong en oud plezier van een trampoline in je tuin.

Salta trampoline kopen? | Over Salta

Salta is het merk als het aankomt op trampolines. Salta is onderdeel van speelgoedfabrikant Top Twence, gevestigd een Nederland. Het zijn dus topproducten van eigen bodem. Naast trampolines, onder de merknaam Salta, brengt Top Twence nog allerlei soorten buitenspeelgoed en creatief binnenspeelgoed op de markt. Het merk dus voor een gezonde ontwikkeling van je kind. Extra handig is het dat je bij Top Twence ook losse onderdelen kunt verkrijgen, die vanuit de vestiging in Nederland snel geleverd worden. Zo kun je snel iets vervangen aan je springtoestel, als er onverhoopt iets kapot gaat.

Top 5 best verkochte Salta trampolines

Bestel direct een Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Salta trampoline in België
Nu kopen

Salta Combo 213 cm zwart

Salta Combo 213 cm zwart - Salta trampoline kopen

De Salta Combo is een populaire trampoline, die je op het stevige, stalen frame stabiel neer kunt zetten. De ronde trampoline is solide afgewerkt en heeft een afsluitbaar veiligheidsnet om te voorkomen dat kinderen van het springtoestel afvallen. Het is een uitstekende trampoline voor kinderen tot maximaal 50 kg die zich even helemaal lekker willen uitleven op de trampoline. Naast zwart is hij ook verkrijgbaar met de zijmatten in andere kleuren, zoals groen of roze.

Salta Combo | Veiligheid voorop

De Salta Combo 213 cm zwart staat garant voor een veilige en leuke manier voor je kinderen om lekker te springen. Om het springkussen heen zit een zacht zijkussen, zodat ze niet per ongeluk met hun voetjes of vingers tussen de veren kunnen komen. En voor het geval ze te wild springen, houdt het veiligheidsnet ze tegen. Dit veiligheidsnet kun je afsluiten met een rits. Dankzij het stevige frame van gegalvaniseerd staal kun je deze trampoline erg stabiel neerzetten, waardoor je springertjes hem niet snel om zullen krijgen.

Salta Combo | Montage van de Salta Combo 213 cm zwart

Deze Salta trampoline laat zich eenvoudig monteren. Er is wel wat werk voor nodig, maar dankzij de meegeleverde, duidelijke handleiding kun je alle stappen goed volgen. Het frame van de Salta Combo 213 cm zwart bestaat uit goed passende onderdelen die je zelf in elkaar schroeft. Met de bijgeleverde verenhaak maak je vervolgens de springmat met de veren vast aan het frame. Als laatste stap plaats je de palen met het veiligheidsnet op het springtoestel en springen maar!

Salta Combo | Accessoires voor de Salta Combo 213 cm zwart

De Salta Combo trampoline wordt helemaal compleet geleverd voor direct springplezier. Toch kun je overwegen om wat accessoires erbij aan te schaffen. Om het voor je kinderen makkelijker te maken om op de trampoline te stappen, kun je er bijvoorbeeld een trapje bij kopen. Zo’n trapje is speciaal voor het springtoestel gemaakt en is eenvoudig aan de trampoline vast te maken. Ook is het mogelijk, voor extra veiligheid, om met een verankeringsset de trampoline vast te maken aan de grond, als deze niet op tegels staat. Tenslotte kun je, als je het veiligheidsnet eraf haalt, een speciaal afdekzeil op maat eroverheen spannen.

Salta Combo | Materiaal en afwerking

Het buizenframe van dit springtoestel is gemaakt van gegalvaniseerd, stevig staal. De 36 veren zijn conisch en voorzien van een zinklaag. Dat geeft de Salta Combo 213 cm zwart een robuuste afwerking. Hij kan er goed tegen als er stevig op wordt gesprongen. De springmat en het veiligheidsnet zijn gemaakt van weerbestendig polypropyleen. Binnen de totaalomvang van 213 cm heb je een royaal springoppervlak van 179 cm.

Salta trampoline kopen? | Voor wie is de Salta Combo 213 cm zwart geschikt?

Heb je (kleine) kinderen die niet zwaarder zijn dan 50 kg en niet al te veel ruimte? Dan is de Salta Combo 213 cm zwart de beste trampoline voor jou, met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De kleintjes kunnen er naar hartenlust veilig op springen. Bovendien kun je dit model eenvoudig opbergen als je de ruimte ergens anders voor wilt gebruiken, of als je het springtoestel bijvoorbeeld ’s winters droog wilt bewaren.

Bestel direct deze Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct deze Salta trampoline in België
Nu kopen

Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart

Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart

Wil je graag trampoline springen en ben je op zoek naar een rechthoekige trampoline die toch niet te veel ruimte in beslag neemt? En heb je tevens graag dat deze trampoline gewoon op poten kan staan, zonder kuil? Kijk dan eens naar de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet van 152 x 214 cm. Dit model past in iedere tuin en kan personen tot maar liefst 100 kg aan, dus is zeker ook geschikt voor de meeste volwassenen die eens een sprongetje willen wagen. De kinderen houd je desgewenst veilig binnenboord met het meegeleverde veiligheidsnet.

Rechthoekig springplezier

Een rechthoekige springmat heeft een andere opstelling van de veren dan een ronde, maar in de praktijk merk je daar weinig van. Langs de rechte kanten zitten overal de sterke, conische veren. De Salta trampoline veert over het grote oppervlak lekker door en kinderen en volwassenen vliegen er lekker mee de lucht in. Door de rechthoekige vorm is hij beter geschikt om in sommige, rechthoekige, tuinen geplaatst te worden.

Montage van de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart

Ook het rechthoekige model van 152 x 214 cm zet je in een handomdraai in elkaar. De stalen, gepoedercoate buisdelen passen met een handige klikverbinding in elkaar. De veren, die je eerst aan de springmat bevestigd, trek je met de bijgeleverde verenhaak makkelijk naar de bevestigingspunten aan het frame. Daaroverheen komt het zachte randkussen, om voeten en handen te beschermen tijdens het trampoline springen. Tot slot kun je, voor extra veiligheid voor de kleintjes, nog het bijbehorende veiligheidsnet om de Salta trampoline heen spannen.

Accessoires voor de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart

De Salta rechthoekige trampoline van 152 x 214 cm is standaard meteen na montage gebruiksklaar. Als je er echter meer uit wilt halen, dan kun je los een aantal bijpassende accessoires aanschaffen. Zo is er een speciale trampolinetrap verkrijgbaar voor Salta trampolines, die je aan het frame kunt bevestigen. Hiermee maak je een stabielere en veiligere op- en afstap. Ook kun je een verankeringsset aanschaffen, om het springtoestel nog steviger op bijvoorbeeld een grasveld vast te zetten. Zo valt of waait hij zeker niet om.

Materiaal en afwerking

Alle trampolines van Salta worden gekenmerkt door het gebruik van een hoge kwaliteit materialen en afwerking en de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart is geen uitzondering. De gepoedercoate stalen buizen en het polypropyleen van de springmat en het veiligheidsnet zijn weerbestendig en kunnen wel tegen een stootje. Ook de fanatiekste springers krijgen dit springtoestel moeilijk klein, vele zomers lang.

Salta trampoline kopen? | Voor wie is de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 152 x 214 cm zwart geschikt?

Mensen die een grote trampoline in de tuin willen, maar daar met beperkte ruimte zitten, kunnen hun hart ophalen aan deze rechthoekige trampoline, die 152 x 214 cm meet. Dankzij de rechthoekige vorm past hij gemakkelijker op veel plaatsen, terwijl het springplezier toch hetzelfde is als op een rond model. Bovendien is hij makkelijk te demonteren en op te bergen, als je de ruimte ergens anders voor wilt gebruiken, en je hoeft er geen kuil voor te graven. Is deze Salta voor jou misschien wel de beste trampoline?

Bestel direct deze Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct deze Salta trampoline in België
Nu kopen

Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart

Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart

Heb je lekker de ruimte en is trampolinespringen het liefste dat je kinderen doen? Op de ruime Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart kunnen gerust meerdere kinderen tegelijk springen. De ruime springmat die aan de buitenzijde maar liefst 213 bij 305 cm meet, is er in ieder geval groot genoeg voor. En met een gewicht tot 150 kg moet je het wel heel bont maken wil je het springtoestel overbelasten. Een lekker groot springtoestel voor springfanaten!

Omhoog en opzij de ruimte in

Door zijn grote afmetingen is deze rechthoekige trampoline prima geschikt voor springers die graag op en neer stuiteren over de springmat. Ook kunnen er meerdere kinderen tegelijk op springen. Hij is hierdoor wel wat zwaarder en onhandiger om steeds weer in- en uit elkaar te zetten. Maar dat hoeft ook niet, want door het weerbestendige materiaal kan hij gerust buiten blijven staan. Eventueel kun je hem beschermen met een afdekzeil, zodat de springmat niet vies wordt.

Montage van de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart

Met een gewicht van 62.7 kg is dit wel een wat zwaardere trampoline om steeds op te bouwen en af te breken. Maar aan het montagegemak ligt het niet: dat is net zo gemakkelijk als van andere Salta trampolines. De stevige metalen buizen schuiven soepel in elkaar en zet je vast met een klikmechanisme. Als het frame eenmaal staat, haak je de springmat er met de veren en meegeleverde verenhaak snel aan vast. Voor kleine kinderen (of wilde volwassenen) span je er ten slotte het veiligheidsnet omheen.

Accessoires voor de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart

Om gemakkelijk op deze rechthoekige trampoline te stappen, kun je de speciale trampolinetrap van Salta aan het frame vastmaken. Dit trapje moet je wel apart kopen. Is de zachte beschermrand versleten, of heb je zin in een ander kleurtje? Deze kun je ook apart nabestellen. Net als veren, voor het geval deze versleten zijn. En om dit grote, stabiele springtoestel extra stevig vast te zetten in de grond, is er een verankeringsset verkrijgbaar.

Materiaal en afwerking

De Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm zwart heeft een uiterst stevig frame. Daardoor kan hij springers met een totaalgewicht tot wel 150 kg aan. De veren zijn conisch, gegalvaniseerd en afgewerkt met een zinklaag. En de gegalvaniseerde, stalen buizen van het frame zijn gepoedercoat, waardoor ze weer- en windbestendig zijn, en niet gaan roesten. De bouwkwaliteit van deze grote, rechthoekige trampoline is zeer solide, en hij zal dan nog vele jaren mee kunnen.

Salta trampoline kopen? | Voor wie is de Salta Rechthoekig met veiligheidsnet 213 x 305 cm de beste trampoline?

Heb je meerdere kinderen en/of gun je ze een springtoestel waar ze flink op rond kunnen stuiteren? Als je er de ruimte voor hebt, is deze grote, rechthoekige trampoline absoluut een aanrader. Het is een flinke aankoop, maar door de uitstekende bouwkwaliteit kun je er jaren plezier van hebben. En als je kinderen niet springen, kun je er zelf lekker wat springoefeningen op doen.

Bestel direct deze Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct deze Salta trampoline in België
Nu kopen

Salta Combo 183 cm zwart

Salta Combo 183 cm zwart - Salta trampoline kopen

De Salta Combo van 183 cm is een van de kleinere trampolines in deze top 5, maar zeker voor geen kleintje vervaard. Hij is in afwerking en montage behoorlijk gelijk aan zijn grotere broer, de Salta Combo van 213 cm. Maar het kan zijn dat je die maat net niet kwijt kan, en dan is dit compactere model een uitkomst. Bovendien is de Salta Combo 183 cm zwart natuurlijk ook iets voordeliger.

Compact, stevig en veilig

De Salta Combo 183 cm zwart is een leuk model voor kinderen tot 50 kg. Kleintjes die gewoon lekker willen springen, kunnen zich uitleven op deze compacte, stevige trampoline. Opgesteld neemt hij maar 183 cm ruimte in diameter in en je kunt hem ook makkelijk weer afbreken om ruimte te winnen. Als je je kind veilig wilt laten springen, doe je er goed aan het bijbehorende veiligheidsnet te installeren. Dit veiligheidsnet kun je met een ritssluiting veilig op slot doen, zodat kinderen er niet per ongeluk uitvallen.

Montage van de Salta Combo 183 cm zwart

De stalen buizen van deze Salta trampoline klikken makkelijk in elkaar, waarna je ze met een schroefsysteem vastzet. De springmat haak je met conische veren vast aan de bevestigingspunten aan het frame. Dit hoef je niet met de hand te doen, want in het pakket wordt er ook een verenhaak meegeleverd, voor eenvoudige montage. Zet het frame op een stevige en vlakke ondergrond, want springen op een scheef springtoestel kan gevaarlijk zijn. Voor de meeste veiligheid bevestig je ook het veiligheidsnet om het springtoestel heen.

Accessoires voor de Salta Combo 183 cm zwart

Voor deze compacte, ronde trampoline zijn ook de nodige accessoires verkrijgbaar. Je kunt er de trampolinetrap van Salta bijkopen om aan het frame te bevestigen. Zo kunnen kinderen makkelijker de trampoline op- en afstappen. Laat je de trampoline vaak buiten staan? Dan is een passend afdekzeil, dat je er ook los bij kunt kopen, een goed idee. Omdat de Salta Combo 183 cm zwart wat kleiner is, is een verankeringsset ook aan te raden. Zo zet je de trampoline goed vast, wat omvallen, omwaaien of diefstal veel lastiger maakt.

Materiaal en afwerking

De Salta Combo springtoestellen zijn van goed materiaal vervaardigd, wat tegen een stootje kan. De conische veren zijn voorzien van een zinklaag, zodat ze soepel blijven bewegen, ook na vele malen springen. Je kunt ze altijd smeren met kopervet of siliconenspray om ze in goede vorm te houden. Bovendien zit er een zachte beschermrand overheen, zodat een kindervoet of hand niet per ongeluk tussen de veren kan schieten. De polypropyleen springmat en veiligheidsnet kunnen erg goed tegen een stootje en tegen weer en wind.

Salta trampoline kopen? | Voor wie is de Salta Combo 183 cm zwart de beste trampoline?

Als je niet heel veel ruimte hebt, maar toch een fijne, ronde trampoline voor je kind(eren) wilt, dan zit je met de Salta Combo 183 cm zwart goed. Ga er niet zelf op, want dit springtoestel kan maar tot 50 kg aan en is dus niet geschikt voor volwassenen. De kleintjes zullen er echter urenlang springplezier op beleven, meerdere zomers achter elkaar.

Bestel direct deze Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct deze Salta trampoline in België
Nu kopen

Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart

Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart - Salta trampoline kopen

Naast alle trampolines op poten staat er in de top 5 bestverkochte springtoestellen van Salta ook een grondmodel. Hier graaf je een kuil voor, zodat de trampoline lekker laag bij de grond kan staan. Een veiligheidsnet is dus niet per se nodig, omdat je er niet van een grote hoogte vanaf kunt vallen. Deze inground trampoline staat nog een eindje boven de grond en je kunt hem eventueel weghalen, maar dat hoeft niet. Het is aan te raden deze trampoline stevig te verankeren en hem een integraal onderdeel van een speelhoek in je tuin te laten worden.

Laag bij de grond, hoog de lucht in

Een inground trampoline is bij uitstek geschikt als je een vaste speelhoek in je tuin hebt. Ze zijn namelijk minder makkelijk op te bergen dan modellen op poten. Maar door de lage stand zijn ze wel veel stabieler. De Salta Excellent Ground van 214 bij 305 cm biedt erg veel ruimte aan enthousiaste springers. Dat mogen er best meer zijn en ook volwassenen, want het springtoestel kan een gewicht tot 150 kg dragen. Dat maakt het een aanwinst voor iedere tuin waar hij in past.

Montage van de Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart

Voor dit grondmodel moet je uiteraard eerst een kuil graven. Dat doe je het handigst door met spadesteken de oppervlakte van de kuil te markeren. Voor dit model moet de kuil 75 cm diep zijn. Houd je hieraan, want de springmat moet voldoende kunnen doorveren zonder de grond te raken. Daarna schroef je het lage frame in elkaar en veranker je de springmat met de veren. Met stevige U-pennen veranker je het frame stevig rondom de kuil (die dus niet te groot moet zijn!). Vervolgens breng je de zijkussens en hoes aan die je ook in de grond verankert voor een fraaie afwerking.

Accessoires voor de Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart

Als je er toch niet helemaal gerust op bent, of de inground trampoline bevindt zich naast een harde ondergrond zoals tegels, kun je voor dit model ook een veiligheidsnet kopen. Zo zorg je voor optimale bescherming van je kinderen. Door de zeer lage opstap van deze Salta inground trampoline is een trapje natuurlijk niet nodig. Wel kun je losse veren apart verkrijgen om versleten exemplaren te vervangen.

Materiaal en afwerking

De Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart is, net als alle trampolines van Salta, goed afgewerkt met weerbestendige materialen. De veren zijn gegalvaniseerd, net als de stalen buizen. De kunststof in de springmat is polypropyleen. Om het frame zit een net afgewerkte rand, die er erg fraai uitziet. Deze laat wel lucht door, zodat de inground trampoline goed en geluidloos veert. Boven de veren zit een beschermkussenrand.

Salta trampoline kopen? | Voor wie is de Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart geschikt?

Als je een grote tuin hebt, met daarin plek voor een vaste speelhoek (of alleen een trampoline), dan is de Salta Excellent Ground 214 x 305 cm zwart een fantastische optie en de beste trampoline. Deze fraaie inground trampoline wordt een mooi en leuk onderdeel van je tuin waar je ook zelf springoefeningen op kunt doen. Hoewel er geen veiligheidsnet wordt meegeleverd, hoeft dit ook geen belemmering te zijn: deze kun je immers los krijgen.

Bestel direct deze Salta trampoline in Nederland
Nu kopen
Bestel direct deze Salta trampoline in België
Nu kopen