Inhoudsopgave

Cramer RM1500 robotmaaier

Online een robotmaaier kopen klinkt aantrekkelijk, maar het kan heel onaangenaam zijn wanneer je een product koopt dat niet aan je wensen voldoet. Het is dan ook slim om op zoek te gaan naar een automatische tuinmachine die niet alleen kwalitatief is, maar ook voldoet aan de eisen die jij stelt aan een robotmaaier. Een van de mogelijkheden die je hebt voor een groot gazon is de Cramer RM1500 robotmaaier. Wat heeft deze maaier te bieden en welke voor- en nadelen heeft dit apparaat? Hier lees je alles wat je moet weten over deze grasmaaier, zodat het voor jou nog makkelijker wordt om een keuze te maken.

Koop nu een Cramer robotmaaier

Cramer RM1500 overzicht

Cramer RM1500 robotmaaierDe Cramer RM1500 is de verbeterde uitvoering van de Cramer RM1000. Het verschil tussen deze twee modellen is in de eerste plaats de grootte van het gazon. Deze kan bij de Cramer RM1500 tot 1500 vierkante meter maaien, terwijl dit bij de RM1000 tot 1000 is. Daarnaast is de laadtijd van de RM1500 ook de helft korter dan de RM1000. Beide modellen kunnen met de app bediend worden, wat voor extra gebruiksgemak zorgt. Met de Cramer RM1500 kies je voor een zeer gebruiksvriendelijke robotmaaier die perfect is voor grote tuinen. Je hoeft geen moeilijke instellingen door te voeren op het apparaat zelf: alles regel je via de app. Ook kun je via de app altijd zien waar het apparaat zich in je tuin bevindt.

In de doos

  • Cramer RM1500
  • Laadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Cramer robotmaaier

De installatie van deze Cramer robotmaaier stelt niet veel voor. Het enige wat je moet doen is met het meegeleverde grensdraad het werkgebied van de maaier afbakenen. Op deze manier zal de maaier alleen dit gebied maaien en nergens anders in de tuin komen. Verder kun je de maaier via een app op je smartphone of tablet heel gemakkelijk en snel instellen, waardoor je dit niet via het apparaat zelf hoeft te doen. Lees voor het eerste gebruik altijd de robotmaaier handleiding door, zodat je zeker weet dat je alles correct uitvoert.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: 1500 m2
  • Maaihoogte: 20 – 60 mm
  • Snijbreedte: 22 cm
  • Mulchfunctie: Ja

Bediening en onderhoud

De bediening van de robotmaaier van Cramer is zeer eenvoudig: dit gebeurt allemaal via de app. Vanaf het moment dat je de maaier hebt geïnstalleerd kun je alles via de app regelen. Hier zie je staan waar de robotmaaier is en welk programma de maaier afwerkt, maar kun je ook makkelijk en snel wijzigingen doorvoeren. Op deze manier heb je altijd inzicht in wat je maaier doet.

We kijken hier naar een spatwaterdichte robotgrasmaaier, voorzien van een sterke behuizing van kunststof die je ook gemakkelijk los kunt maken. Het is ook heel goed mogelijk om de grasmaaier te reinigen met water: de tuinslang is hier geschikt voor. De maaier blijft daardoor in de beste conditie, waar jij weer van profiteert met een langere levensduur. Hoe beter de je maaier onderhoudt, hoe langer de levensduur. Controleer de messen en wielen en maak ze vrij van gras en vuil.

Voor- en nadelen

De Cramer RM1500 maairobot heeft een aantal robotmaaier voordelen waar je optimaal van profiteert. Zo is de maaier voorzien van een mulchfunctie, waarmee je zorgt voor een duurzame bemesting van je gazon. Daarnaast is ook de sterke en spatwaterdichte behuizing een voordeel: de maaier kan goed tegen een stootje en kan ook gemakkelijk met water gereinigd worden. Verder wordt de maaier met maar liefst 200 meter grensdraad geleverd, zodat je heel gemakkelijk een ruime afbakening maakt.

Een mogelijk nadeel van deze maaimachine is dat deze maaier relatief prijzig is, vooral in vergelijking met de RM1000: er zitten niet veel grote verschillen tussen beide modellen maar de RM1500 is wel een stuk duurder.

Conclusie

De Cramer RM1500 is een uitstekende keuze wanneer je een groot gazon hebt en je hulp zoekt voor het onderhoud hiervan. Het toestel is makkelijk in gebruik, gemaakt van sterke materialen en daarnaast voorzien van zeer scherpe messen. Heb je een kleiner gazon, dan kun je veel besparen door voor de Cramer RM1000 te kiezen.

Meer informatie over de Cramer RM1500