Inhoudsopgave

Cramer RM1000 robotmaaier

Ben je op zoek naar de beste robotmaaier die niet alleen efficiënt is, maar ook zeer makkelijk in gebruik en daarnaast ook over handige functionaliteiten beschikt? Het kan lastig zijn om een goede maaier te vinden die aan jouw eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, vind je hier de complete productbeschrijving van heel veel robotmaaiers, waaronder de Cramer RM1000. Op basis van deze beschrijvingen kun je bepalen wat voor jou belangrijk is en welke maaier het meest geschikt is voor jouw gazon. Is deze volautomatische grasmaaier voor jou de juiste keuze? Je ontdek het hier.

Koop nu een Cramer robotmaaier

Cramer RM1000 overzicht

Cramer RM1000 robotmaaierDe Cramer RM1000 is een eenvoudige maaier die genoeg efficiëntie en functionaliteit biedt voor jouw tuin. Deze maaier is van de belangrijkste functies voorzien en zorgt ervoor dat je zelf nauwelijks tijd kwijt bent aan de onderhoud van je gazon. Zo heeft de maaier een mulchfunctie en is het mogelijk om de behuizing te verwijderen, zodat je het apparaat goed kunt onderhouden. De aanwezigheid van handige sensoren maken het nog makkelijker om de maaier in gebruik te nemen. Daarnaast is de tuinmachine ook voorzien van GPS tracking en wordt daarnaast geleverd met 100 meter grensdraad.

In de doos

  • Cramer RM1000
  • Oplaadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Cramer RM1000

De Cramer RM1000 robotmaaier installeren kost nauwelijks tijd. Zodra je de maaier uit de verpakking haalt en in elkaar zet, kun je de maaier meteen naar wens instellen: kies de maaihoogte en een programma. Daarna is het belangrijk om de maaier in het laadstation te plaatsen, zodat deze volledig kan opladen. Plaats het grensdraad met de geleverde bevestigingsmaterialen, zodat je het werkgebied van de maaier bepaalt. Op deze manier weet je zeker dat de grasmaaier robot precies het gedeelte maait wat jij in gedachten hebt. Alle informatie over de installatie lees je in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 1000 m2
  • Maaihoogte: 20-60 mm
  • Snijbreedte: 22 cm
  • Mulchfunctie: Ja

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om de Cramer robotmaaier te bedienen: dit kan handmatig via de knoppen op de maaier zelf, maar ook op een afstandje met de app. Hiermee stel je programma’s in en kun je ook meteen zien waar de maaier zich in je tuin bevindt. Dit maakt het gebruik van de maaimachine erg gemakkelijk.

Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je robotmaaier haalt, is het belangrijk deze goed te onderhouden. De Cramer RM1000 is voorzien van een verwijderbare behuizing, zodat je de maaier gemakkelijk kunt reinigen. Dit kan onder andere met een tuinslang. Op deze manier haal je viezigheid als zand en grassnippers gemakkelijk weg en blijft de maaier naar behoren werken. Controleer ook eens in de zoveel tijd de messen. De motor van de robot maaier is borstelloos en daardoor geheel onderhoudsvrij.

Voor- en nadelen

De Cramer RM1000 heeft meerdere voordelen waar je van kunt profiteren. In de eerste plaats is de maaier voorzien van een anti-diefstalbeveiliging. Maar via de app kun je ook de status van het apparaat bekijken en weet je bijvoorbeeld dat deze bijna leeg is. Verder is de robotgrasmaaier voorzien van zeer scherpe messen die een maaibreedte van 22 cm hebben: er zitten extra messen bij je bestelling inbegrepen, zodat je deze zelf kunt vervangen wanneer ze bot worden. Tot slot is deze robotmaaier van Cramer ook voorzien van GPS tracking, regen- en vorstsensor. Er zijn geen grote nadelen te noemen aan het model. Deze maaier is wellicht wat aan de dure kant, maar je krijgt daar wel veel kwaliteit voor terug.

Conclusie

Een goede robot maaier nodig met de nodige beveiliging en veel gebruiksgemak? Het is dan zeker aan te raden om eens te kijken naar de Cramer RM1000: vergelijk de maaier met andere soortgelijke modellen om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Voor een groot gazon (tot 1000 m2) is deze maaier zeer geschikt. De Cramer RM1500 kan tuinen van 1500 vierkante meter bedienen. Voor een klein gazon echter kun je onder andere kijken naar de Robomow RX 20U Clever.

Meer informatie over de Cramer RM1000