Inhoudsopgave

Bosch robotmaaiers

Bosch staat bekend om hoogwaardige kwaliteit. Echter wel met een hoog prijskaartje bij de meeste apparaten. Ondanks dat zijn er veel verschillende apparaten te vinden, die ook in meerdere huishoudens terug te vinden zijn. De automatische grasmaaier van deze fabrikant maakt ook al enige tijd een opmars. Deze apparaten zijn voornamelijk bedoeld om doeltreffend het gazon te maaien, zonder dat hier veel inspanning voor vereist is. Een robotmaaier doet namelijk alles automatisch, wat een goede uitkomst kan zijn voor de grote terreinen. Het verschil met robot grasmaaiers van andere merken is dat de Bosch robotmaaier werkt met het Logicut-systeem, wat inhoudt dat de robotmaaier in parallelle banen maait in plaats van willekeurig over het gazon te rijden. De grasrobot zal iedere nieuwe maaisessie het maaipatroon (richting van de banen waarin hij maait) aanpassen voor een optimaal maairesultaat.

Vergelijk Bosch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk Bosch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Bosch robotmaaier

Bosch robotmaaier - Indego M 700Een Bosch robotmaaier is een maaimachine die het gras altijd in de gewenste lengte kan maaien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Logicut maaisysteem in combinatie met het mulch systeem. Het gras wordt versnipperd en daarbij direct gelijkmatig over het gazon verdeelt. Zo krijg je een goede natuurlijke bemesting van het gras. De Auto Calender Function waarover de maairobot beschikt brengt het gehele terrein in kaart, waardoor er een optimaal maaischema wordt opgesteld. Daarna zal de grasrobot moeiteloos en zelfstandig je gazon gaan maaien. Zo heb je altijd de juiste hoogte van het gras en wordt er niet te veel gemaaid door de machine. De maaihoogte is in te stellen tussen 20 en 50 millimeter.

Een van de voordelen van een robotmaaier is dat de machine vanzelf weer terugkeert naar het laadstation om op te laden. Op deze manier heb je geen omkijken meer naar je nieuwe tuinhulp. Naast het automatische maaien beschikt de robot grasmaaier ook over andere functies. Zijn er hellingen of obstakels op je gazon aanwezig? Een Bosch robotmaaier kan hier erg goed mee om gaan. De grasmaaier robots zijn weerbestendig, voorzien van verschillende veiligheidsfuncties (o.a. diefstalbeveiliging) en kunnen hellingen tot 27% prima maaien.

Wat zijn de voordelen van Bosch robotmaaiers?

De grootste voordelen van een Bosch robotmaaier zijn de verschillende veiligheidssensoren die op de apparaten te vinden zijn. Het toestel zal bijvoorbeeld obstakels detecteren, van richting veranderen en verder gaan met zijn berekende route. Zo heb je de hefsensor, welke het toestel (en dus ook het draaien van de messen) uitschakelt wanneer deze wordt opgetild of kantelt. De overslagsensor zorgt ervoor dat wanneer de grasrobot op de kop komt te liggen, de aandrijving en messen uit worden geschakeld. Tevens is er een blokkeringssensor aanwezig. Hierdoor krijgen obstakels geen kans krijgen om de machine te beschadigen. Komt de Bosch robotmaaier toch voorwerpen of obstakels tegenkomt zal hij automatisch van richting veranderen. Als laatste laat de hellingsensor als de robot grasmaaier omkeren wanneer de maairobot een helling bereikt welke hij niet kan maaien.

Hoe werkt een Bosch robotmaaier?

Een Bosch robotmaaier kent niet heel veel moeilijkheden. In principe ben je vrijwel klaar als het oplaadstation aan de stroom hangt. Echter moet je er ook rekening mee houden dat je de juiste instellingen plaatst. Zo moet je onder andere de maaihoogte instellen. De robotmaaier weet dan precies wanneer er gemaaid moet worden. Wanneer de machine leeg dreigt te raken, zal het apparaat direct teruggaan naar het oplaadstation, zodat de accu weer vol is. Je hoeft daarom geen inspanning meer te leveren om het gras gemaaid te krijgen.

Speciale functies van een Bosch robotmaaier

Een Bosch robotmaaier wordt (afhankelijk van het model) geleverd met een Connect functie. Deze functie wordt geactiveerd door middel van een app. Je kunt de robotmaaier daarom altijd via een smartphone of tablet besturen. Daarnaast heb je meerdere sensoren tot je beschikking. De hefsensor zorgt ervoor dat je hem zonder problemen op kunt tillen en de overslag-, blokkerings- en hellingssensoren geven de gelegenheid om nooit hinder te ondervinden tijdens het maaien. Uit eindelijk wordt het gras recht afgesneden en versnipperd. Een groot pluspunt is de aanwezige diefstalbeveiliging, wat stelen van het apparaat niet aantrekkelijk maakt.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je een robotmaaier van Bosch aan wilt schaffen, moet je goed weten waar je op moet gaan letten. Zo voorkom je namelijk dat je een verkeerde aankoop doet en niet je volledige terrein gemaaid kan gaan worden. Ieder model heeft daarom een eigen capaciteit, waar je een keuze uit kunt gaan maken. Daarbij kun je ook gaan kijken naar de functies die ervoor zorgen dat er voldoende veiligheid geboden is. Dit zijn de sensoren die zowel obstakels vermijden als de beveiliging die er geboden wordt als je het apparaat optilt.

Een Bosch robotmaaier heeft van zichzelf al een groter prijskaartje. Bosch staat immers bekend om de duurdere apparaten, maar hier krijg je wel een lange levensduur voor terug. Ondanks het hoge prijskaartje kun je er wel voor zorgen dat je niet te veel gaat betalen. Door voor jezelf een maximumbedrag op te stellen, voorkom je dat je boven je budget uit komt. Uiteraard kun je ook robotmaaier aanbiedingen afwachten, zodat je voor een kleiner prijsje een mooie tuinmachine aan kunt schaffen. Hierdoor wordt de resultatenlijst ook direct een stuk korter, wat de keuze ook weer kan beïnvloeden. Houd er wel rekening mee dat je ook blijft kijken naar de specificaties.

Verschillende Bosch robotmaaier modellen

Er zijn meerdere modellen beschikbaar die je van alle gemakken kunnen voorzien. Actueel voert de fabrikant de Indego 350, 400 en 700 robotmaaiers in het assortiment. De robotmaaiers van Bosch worden standaard geleverd met begrenzingsdraad, bevestigingspinnen, kabelverbinders en uiteraard een handleiding. Om tegemoet te komen aan de steeds veeleisender wordende robotmaaier gebruiker zijn er Connect varianten geïntroduceerd. De Indego 350 Connect en de Indego 400 Connect zijn bijvoorbeeld te bedienen middels een app op je smartphone of tablet. Daarnaast zijn er inmiddels ook robotmaaiers voor grotere gazons aan het assortiment toegevoegd. Dit zijn de Indego M 700 en Indego M+ 700 robotmaaier.

De Indego 350 robotmaaier kan gazons tot maximaal 350 vierkante meter onderhouden en de Indego 400 kan gazons tot 400 vierkante meter bedienen. Daarnaast beschikken de Indego modellen over het “Logicut systeem”. Andere merken robotmaaiers rijden in willekeurige rijrichtingen kriskras over het gras, maar dit geldt niet voor de Indego modellen. Deze maairobots rijden in perfect parallelle banen. Hou er wel rekening mee dat de modellen die geschikt zijn voor kleinere gazons slechts 30 minuten kunnen maaien op een volle accu. De nieuwere robotgrasmaaiers hebben een grotere capaciteit accu en zullen tot maximaal een uur lang rondjes rijden over het gazon. Let er wel op dat er geen regensensoren aanwezig zijn. Dit betekent dat je het laadstation van automatische grasmaaier droog neer moet zetten, bijvoorbeeld in een robotmaaier garage of onder en afdakje.

Indego 350 en Indego 350 Connect

 • Capaciteit werkgebied: 350 m2
 • Maximale helling: 15 graden / 27%
 • Maaihoogte (min-max): 30-50 mm
 • Maaibreedte: 19 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 30 minuten
 • Laadtijd: 45 minuten
 • Werkgebied per acculading: 35 m2
 • Geluidsniveau: 63 dB

Indego 400 en Indego 400 Connect

 • Capaciteit werkgebied: 400 m2
 • Maximale helling: 15 graden / 27%
 • Maaihoogte (min-max): 30-50 mm
 • Maaibreedte: 19 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 30 minuten
 • Laadtijd: 45 minuten
 • Werkgebied per acculading: 35m2
 • Geluidsniveau: 63 dB

Indego M 700 en Indego M+ 700

 • Capaciteit werkgebied: 700 m2
 • Maximale helling: 15 graden / 27%
 • Maaihoogte (min-max): 30-50 mm
 • Maaibreedte: 19 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 75 minuten
 • Laadtijd: 60 minuten
 • Snelheid: 35 cm/sec
 • Geluidsniveau: 63 dB

Belangrijke kenmerken van Bosch robotmaaiers

 • Veiligheid boven alles met de sensoren
 • Enkele modellen die via een app te bedienen zijn
 • Altijd een maaimachine welke bij de omgeving past
 • Optimale bemesting van het gazon

Koop nu een Bosch robotmaaier