Inhoudsopgave

Bosch Indego M+ 700 robotmaaier

Een robot grasmaaier wordt steeds populairder. Dit is niet zo gek als je jezelf bedenkt dat de robotmaaier ervoor kan zorgen dat jouw tuin er weer goed uit gaat zien, zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen. In plaats van dat je zelf met de robotmaaier moet gaan lopen, gaat de grasrobot namelijk automatisch aan de slag zodra je de instellingen hebt geplaatst. Een van de modellen waar je naar kunt gaan kijken, is de Bosch Indego M+ 700 robotmaaier. Het toestel is van een compact formaat, waar je meer mee kunt dan met andere modellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Koop nu een Bosch Indego M+ 700 robotmaaier

Bosch Indego M+ 700

Het is genieten geblazen van de Indego M+700. Dit toestel kan jou laten genieten van een goed stuk gemaaid gras. Deze robotmaaier van Bosch kent hiervoor verschillende functies, waaronder ook een besturing door middel van een app. De app zorgt ervoor dat de robotmaaier de beste maaimomenten detecteert, waardoor er bijvoorbeeld niet gemaaid wordt tijdens een regenbui. Bij droog weer gaat heeft de maairobot een afwijkend maaipatroon. Hij werkt namelijk in parallelle banen, waardoor er meer efficiëntie aanwezig is dan bij andere modellen. Daarbij kun je iedere 18 Volt accu van de fabrikant gebruiken voor deze maaier, waardoor je de beste oplossing tot jouw beschikking hebt.

In de doosBosch Indego M+ 700 robotmaaier

  • Bosch Indego M+ 700
  • Handleiding
  • Basisstation
  • Bevestigingsnagels 4x
  • Veiligheidssleutel
  • 175 meter perimeterdraad
  • Bevestigingspinnen 240x
  • Kabelverbinder 2x

Installatie van de Bosch Indego M+ 700

De Bosch Indego M+ 700 kan direct geïnstalleerd worden middels een app. Je hoeft het basisstation daarom alleen maar aan te sluiten, waarna de overige instellingen via jouw telefoon gebeuren. In de app vind je alle mogelijkheden voor een eerste gebruik, waardoor jouw tuin ook direct uitgelezen wordt. Zodra je dit gedaan hebt, is het alleen nog maar kijken of de programmering gelukt is. Mocht dit niet het geval zijn, pas je alles eenvoudig aan, waardoor je zeker bent van de juiste resultaten.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 18 Volt
 • Maaibreedte: 16 centimeter
 • Maaihoogte: 30 tot 50 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 700 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Maximale hellingshoek: 27 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 20 x 36 x 45
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Bosch Indego M+ 700

Voor de iets minder fanatieke tuinierders is het goed om te zien dat de robotgrasmaaier is te bedienen middels een app. Deze app geeft jou toegang tot alle functies van de robotmaaier, waardoor deze altijd te programmeren is. Je ziet bijvoorbeeld de maaihoogte en maaitijd in jouw scherm. Ook kun je vanuit hier bekijken of de maaimachine de beste resultaten neerzet. Je bestuurt de grasmaaier daarom altijd vanaf een afstand, wat jou veel extra mogelijkheden biedt. Wanneer je merkt dat de robotmaaier mesjes bot worden, kun je deze vervangen. Af en toe een doekje over de behuizing en onderkant heen is en verder onderhoudt de robotmaaier zich helemaal zelf.

Voor- en nadelen van de Bosch Indego M+ 700

Een automatische grasmaaier is een van de meest veelzijdige maaiers. De Bosch Indego M+ 700 meet namelijk zelf de omgeving, waardoor ook de juiste maaimomenten gedetecteerd worden. Deze maaimomenten zijn nodig om geen schade aan het gras toe te brengen. Daarnaast ben je verzekerd van extra efficiëntie. Waar andere modellen soms nog wat te kort komen, zal deze robotmaaier jou daarom niet teleurstellen.

Helaas kent deze robot grasmaaier een aardig prijskaartje. Het blijft hier ook niet bij. Voor het onderhoud moeten namelijk ook nog onderdelen aangeschaft worden en het zou kunnen zijn dat de meegeleverde perimeterdraad niet voldoende is voor jouw tuin. Het is namelijk afhankelijk van de indeling van het gazon welke lengte hiervoor nodig is. Je moet daarom wel rekening houden met extra kosten wanneer je deze robotmaaier aangeschaft hebt. Doe je dit, dan hoef je je alleen nog maar bezig te houden met het plaatsen en het instellen van het maaiprogramma.

Conclusie

Efficiëntie, veel verschillende functies en altijd een goed eindresultaat. Dat is waar het allemaal om draait bij de Bosch Indego M+ 700 robot maaier. Deze robotmaaier kent zoveel mogelijkheden dat deze bij iedere tuin volledig tot zijn recht gaat komen. Je moet er alleen wel een redelijke investering voor maken. Wanneer je deze investering gemaakt hebt, dan kun je direct aan de slag gaan met genieten van een vers gemaaide grasmat en zul je geen spijt krijgen van jouw aankoop. Het model is daarom voor iedere tuin de beste oplossing.

Meer informatie over de Bosch Indego M+ 700

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *