Om ervoor te zorgen dat de Bosch Indego robotmaaier goed in je tuin kan werken, zul je hem eerst goed moeten installeren. Eenmaal geïnstalleerd heb je er (bijna) geen omkijken meer naar en kun je continu genieten van een mooi gemaaid en natuurlijk bemest gazon. Een Bosch Indego installatie is niet zo moeilijk.

Bosch Indego installatie

Inhoudsopgave

Bosch Indego installatie stap 1 | Voorbereidingen treffen

Een aantal noodzakelijk uit te voeren voorbereidingsactiviteiten zijn het ontruimen van je tuin (vrij maken van obstakels) en de laatste keer zelf het gras maaien. Het is ook mogelijk het gras niet te maaien, maar dan gaat het aanleggen van de afbakeningsdraad en het plaatsen van het docking station minder eenvoudig.

Het installatieproces op zichzelf is een eenmalig en niet ingewikkeld werkje, maar het dient wel goed te worden gedaan. Bijgaande installatie handleiding zal je hierbij op weg helpen. Doe je de installatie zelf, dan raden we je aan wel altijd de gebruiksaanwijzing ter hand te nemen.

Tip: je kunt natuurlijk ook altijd een vakkundige Bosch dealer inschakelen die je uit de brand helpt of (nog beter) ervoor zorgt dat er geen brand kan ontstaan! Hij kan je gelijk advies geven over het gebruik van je robot grasmaaier zodat je er zeker van bent dat de maairobot goed zal werken.

 

Bosch Indego installatie stap 2 | Basisstation installeren

Het vaste punt waar de Bosch robotmaaier steeds naar terugkeert om op te laden of om te wachten op een volgende maaisessie. Zoek een mooi beschut plekje met veel ruimte rondom en zet het laadstation vast met de meegeleverde pennen. Hou er wel rekening mee dat er een stroomvoorziening in de buurt is om het laadstation op aan te sluiten.

 

Installatievideo | Bosch Indego installatie instructie

 

Bosch Indego installatie stap 3 | Grenskabel aanleggen

De perimeterkabel zorgt ervoor dat de robot maaier herkent tot hoe ver zijn werkgebied reikt. Hij zal nooit vrijwillig dit draad oversteken en er vandoor gaan. Pak de rol met draad en leg deze rondom je gazon. Raadpleeg uiteraard ook even de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Bloemenperken en andere delen die niet gemaaid moeten worden zijn ook middels dit grensdraad af te bakenen.

 

Bosch Indego installatie stap 4 | Kabels aansluiten

Wanneer de perimeter kabel eenmaal rond het gras is gelegd worden de uiteinden aangesloten op het laadstation die de draad van stroom gaat voorzien. Het laadstation wordt vervolgens aangesloten op het stopcontact. Hierna kun je de robot grasmaaier in zijn basis plaatsen alwaar hij de accu automatisch oplaadt.

 

Bosch Indego installatie stap 5 | Grasmaaier instellen

Alvorens je de robot maaier op weg kunt sturen, dien je eerst het instellingen menu te doorlopen. Hier kun je de datum en tijd instellen en het gewenste maaischema instellen. Vergeet ook niet de maaihoogte aan te passen naar het door jouzelf gewenste niveau. Als de robot grasmaaier voor het eerst je gras betreedt, maakt hij eerst een rondje langs het gehele begrenzingsdraad. Hierna berekent hij de grootte van zijn werkgebied en zal hij zichzelf optimaal instellen. Ready-set-go!