Bosch Indego 400 Connect review | Met de Bosch Indego 400 Connect is Bosch actief op de markt voor robotmaaiers. Het toestel is geschikt voor gazons tot 400 vierkante meter. Een sterke troef van van deze robotgrasmaaier is het aanwezige Logicut maaisysteen.Bosch Indego 400 Connect robotmaaier

Vergelijk direct Bosch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Bosch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Bosch Indego 400 Connect review – Bosch Logicut

In tegenstelling tot de meeste robotmaaiers hanteert de fabrikant het Logicut Navigation System. Doordat de maairobot in rechte parallelle banen maait is dit een van de efficiëntste robotmaaiers op de markt. Daar de Bosch Indego 400 Connect niet willekeurig rondrijdt kan de robotgrasmaaier volgens de fabrikant tot 30% sneller klaar zijn dan modellen die kris kras over het gazon bewegen.

De werking van het Logicut-systeem

Nadat de Bosch Indego 400 Connect robotmaaier enkele rondjes in je tuin heeft gereden wordt er een kaart / map van je gazon gemaakt. En deze kaart bevat alle relevantie informatie waarmee de maairobot te maken krijgt. Je kunt dan denken aan onder andere de tijd van het jaar, obstakels en hellingen. Is alles in kaart gebracht dan berekent de Bosch Indego 400 Connect de meest efficiënte route om te volgen. Ondanks dat je het misschien niet weet, zal ook je gazon elk jaar een beetje veranderen. Het is geruststellend om te weten dat de de Bosch Indego 400 Connect hierop anticipeert en week na week de meest optimale route zal bepalen. Verder nog goed om te weten: de maairobot zal nooit dezelfde route nemen als de dag ervoor om het gras niet te veel te belasten.

Bosch Indego 400 Connect in de praktijk

https://youtu.be/oNwIgrY5ST4

Hellingen

Aangezien een robotmaaier ook geacht wordt gazons te kunnen maaien die niet helemaal vlak zijn, zal ook de Bosch Indego 400 Connect geen problemen hebben met hellingen tot 27%. Kijken we naar de directe concurrenten van deze robotgrasmaaier, de Robomow RX20 en de Husqvarna 105 Automower, dan heeft levert Bosch een puike prestatie.

Werk- en laadtijden

In de Bosch Indego 400 Connect zit een lithium-ion accu welke een maaitijd van ongeveer 30 minuten kan garanderen. Dit is niet bijster lang vergeleken met andere merken die een zelfde oppervlakte bedienen, maar ook niet iets waar je je druk over moet maken. Zeker niet als je weet dat hij ook maar 45 minuten aan de lader hoeft te liggen! Het rijden van en naar het laadstation doet de grasrobot automatisch, dus hier is geen actie van de eigenaar noodzakelijk.

Auto-Calendar Function

Als erg fijne optie beschikt de robotgrasmaaier over een Auto Calender Function. Dit houdt in dat de robot grasmaaier gedurende de eerste maairondes zelfstandig het gazon in kaart brengt en op basis van de resultaten een maaischema adviseert dat past bij het gazon.

Messen en maaihoogte

Onder elke Bosch Indego 400 Connect robotmaaiers is een roterende schijf gepositioneerd waar plaats is voor 3 mesjes. Deze robotmaaier mesjes kunnen vrij bewegen om ze te beschermen tegen schade door kleine objecten op het gazon, bijvoorbeeld steentjes of dennenappels. De maaihoogte is op de machine zelf of via de app in te stellen tussen de 30 en 50 millimeter. Wanneer je voor de eerste robot maaibeurt het gras niet zelf hebt gemaaid, kun je beter op 50mm starten en na verloop van tijd de maaihoogte verlagen richting de 30. Aangezien tijdens het maaiseizoen het gras in verschillende snelheden groeit is het verstandig om af en toe de maaihoogte te verstellen.

Grasrecycling / Mulching

Doordat de Bosch Indego 400 Connect is uitgerust met een mulchfunctie zal het gras in kleine snippers achterblijven op het gazon waar het zorgt voor een natuurlijke bemesting. Deze snippers zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet liggen. Het gazon zal er door deze continue bemesting na verloop van tijd mooier uit gaan zien met dikker, gezonder gras. Omdat de robotgrasmaaier het gazon telkens kort houdt heeft mos en onkruid ook weinig kans om te gaan woekeren.

Bediening via App

Er komen steeds meer robotmaaiers op de markt die je met een smartphone of tablet kunt bedienen. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen. Ook de Bosch Indego 400 Connect is voorzien van een app. Hiermee is het mogelijk om de maairobot te starten, stoppen, instellingen te wijzigen of maaischema’s te aanpassen.

Veiligheidsvoorzieningen

Botssensoren zorgen ervoor dat de Bosch Indego 400 Connect niet continu tegen voorwerpen aanbotst. Merkt de robot grasmaaier een object op, dan zal hij stoppen en via een andere route zijn weg vervolgen. Hij zal onthouden waar het obstakel was zodat hij niet voor een tweede keer dezelfde “fout” zal maken. Til- en kantelsensoren maken dat bij optillen of kantelen van het toestel de messen automatisch stoppen met draaien. Onbevoegden die jouw robot maaier willen bedienen en een verkeerde pincode intoetsen worden getrakteerd op een alarmsignaal.

Bosch Indego 400 Connect review: conclusie

De Bosch robotmaaier is een zeer efficiënte, slimme, maar ook stille grasmaaier die 24/7 het gazon in kaart brengt en anticipeert op veranderingen. Samen met de Robomow RX20, Husqvarna 105 en de Gardena R40Li heb je iets om te kiezen. Zie je de robotmaaier het liefst strakke rechte banen maaien? Kies dan voor de Bosch Indego 400 Connect.

Voordelen

  • Logicut systeem functioneert uitstekend
  • Te bedienen via je smartphone of tablet middels de app

Nadelen

Bosch Indego 400 Connect in laadstation

  • De gazonranden worden niet goed gemaaid. Deze zul je zelf bij moeten werken met een grasschaar of kantenmaaier
  • Is niet in staat meerdere zones te maaien
  • Er is helaas geen regensensor aanwezig. Als het regent zul je hem zelf naar zijn basisstation moeten brengen
Bestel direct een Bosch robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Bosch robotmaaier in België
Nu kopen