Bosch Indego 350 Connect review | Je verwacht het misschien niet, maar Bosch is naast producent van verschillende powertools en gereedschappen, ook actief op de markt van robot grasmaaiers. Met de Bosch Indego 350 Connect laat de fabrikant een mooie robotgrasmaaier zien die gazons tot 350 vierkante meter kan onderhouden.Bosch Indego 350 Connect robotmaaier

Vergelijk direct Bosch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Bosch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Bosch Indego 350 Connect review

Waar de meeste robotmaaiers het gazon in willekeurige banen maaien, zal de Bosch Indego 350 Connect dit niet doen. Hij is zo ontwikkeld dat hij zo efficiënt mogelijk maait en dat is in dit geval in parallelle banen. Ondersteund door het Logicut navigatie systeem is de robot grasmaaier tot wel 30 procent sneller klaar dan modellen die kriskras rondrijden. Doordat de Bosch Indego 350 Connect is uitgerust met een app is bediening heel eenvoudig. Via smartphone is het mogelijk de maairobot opdrachten te geven en diverse zaken zoals maaischema’s in te stellen.

Bosch Indego 350 Connect in de praktijk

Gazon en hellingen

Gebruik je momenteel een traditionele grasmaaier om je gazon te onderhouden? Dan kun je er zeker van zijn dat deze grasrobot het ook kan. Waar de Bosch Indego 350 Connect goed in is, is het maaien van gazons met een maximale helling van 27%. Komt hij een grote helling tegen, dan zal hij omkeren en het stuk ongemaaid laten. Daarom is van belang om voordat je tot aanschaf van een robotgrasmaaier overgaat eerst je gazon bekijkt en opmeet.

Bosch Logicut

Dit systeem is zo ontworpen dat hiermee de robotmaaier het meest efficiënte maaiprogramma kan kiezen. Als je de grensdraad en het laadstation hebt aangesloten dan kun je de maairobot laten rijden. De eerste rondjes in je tuin meet de Bosch Indego 350 Connect je gazon helemaal op. Hij “mapt¨ als het ware je gazon met obstakels en hellingen, maar houdt ook rekening met het jaargetijde. Heeft hij genoeg informatie dan berekent hij continu de best mogelijke route. Gedurende de jaren zal hij continu het gazon monitoren en veranderingen meenemen in zijn maaiprogramma.

Het probleem dat oude robotmaaiers wel eens hadden was het veroorzaken van overbelasting van het gras. Dit kwam doordat de machines steeds exact dezelfde route volgden waardoor het gras te eenzijdig belast werd. Met de Bosch Indego 350 Connect hoef je hier niet bang voor te zijn, want hij zal nooit dezelfde route nemen als een dag eerder!

Accu

Voorzien van een lithium-ion batterij kan de Bosch Indego 350 Connect een half uur maaien op een volle accu. Dit is iets minder dan soortgelijke modellen, echter hij is ook weer snel opgeladen. Het opladen duurt ongeveer drie kwartier waarna de grasrobot er automatisch weer op uit gaat om te maaien.

Geluid

Van geluidsoverlast is bij de grasmaaier robot geen sprake. Met een geluidsproductie van slechts 63 decibel is hij ruim 30 decibel stiller dan een traditionele benzine grasmaaier. Je kunt de maairobot dus rustig zijn gang laten gaan zonder dat deze aan omwonenden overlast veroorzaakt.

Auto Calender Function

Deze Bosch Indego 350 Connect is uitgerust met een Auto Calender Function. Dit betekent dat de maairobot de eerste maairondes het gazon in kaart brengt. Op basis van deze informatie adviseert hij een maaischema dat perfect aansluit bij de staat van je gazon.

Maaisysteem

Het beproefde maaisysteem van 3 scharnierende mesjes aan een roterende schijf is ook te vinden bij de Bosch Indego 350 Connect. De mesjes zijn in staat vrij te bewegen en bij het detecteren van een obstakel klappen ze automatisch naar binnen. Hierdoor wordt schade aan mensen, dieren en het obstakel voorkomen. Daar de robotgrasmaaier niet is uitgerust met een groot maaimes, is het niet in staat kleine takjes en dennenappels te verhakselen.

De maaihoogte heeft een beperkte range en is in te stellen van 30 tot 50 millimeter. Je kunt de robot maaier het best laten starten op een reeds kort gemaaid gazon. Laat hem dan starten op 50mm en breng de hoogte (wanneer je wilt) langzaam terug. Het doel is om de Bosch Indego 350 Connect maairobot erg kleine snippers van het gras af te laten snijden en deze op het gazon te laten liggen. Dit scheelt jou weer werk, want het gras hoeft niet aangeharkt en afgevoerd te worden. Het maaisel blijft op het gazon achter en voedt de bodem.

Veiligheid

Gelukkig is iedere Bosch Indego 350 Connect robotmaaier uitgerust met tal van beschermingssensoren. Aanwezig zijn botssensoren, tilsensoren en kantelsensoren. Een regensensor ontbreekt bij dit model. Wanneer het gras vochtig is of als het regent, zul je de robot tuinman zelf naar binnen moeten halen. Nat gras maaien komt de maaiefficiente niet ten goede en ook het gazon kan uiteindelijk schade op lopen.

Dieven kunnen niks met het toestel beginnen doordat de machine is uitgerust met een pin-code. Wordt de verkeerde toegangscode ingegeven dan zal er een alarm af gaan en is het toestel voor die persoon onbruikbaar geworden.

Bosch Indego 350 Connect review: conclusie

Bosch Indego 350 Connect in laadstation

Net als zijn grote broer is de Bosch Indego 350 Connect een stille en efficiënte robotmaaier. Hij brengt keer op keer het gazon in kaart en zal geconstateerde veranderingen meenemen. Voordelen zijn dat de maairobot via een app te bedienen is en dat het Logicut systeem prima functioneert. Een nadeel is dat de regensensor ontbreekt en hij gazonranden niet netjes kan maaien, maar daar hebben meerdere robotmaaiers problemen mee.

Wil je graag een robotmaaier die strakke banen maait? Kies dan voor de Indego 350. Het toestel wordt geleverd met een basisstation, schroeven, bevestigingspinnen en perimeterdraad.

Bestel direct een Bosch robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Bosch robotmaaier in België
Nu kopen

One thought on “Bosch Indego 350 Connect review

  1. Ik adviseer deze Bosch Indego niet aan te schaffen. Doet het enige tijd goed maar na een paar jaar moeten heel veel onderdelen vervangen worden. offerte gevraagd voor reparatie. Circa € 550 reparatiekosten. Schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *