Bladblazer kopen | Woon je in een landelijke omgeving met veel bomen, of heb je struiken die met de herfst al het blad in 1 keer verliezen? Je robotmaaier maait met genoegen over een paar blaadjes heen, maar flinke bergen daar heeft het apparaat wat moeite mee. Om deze bergen met blad op te ruimen kun je het best een bladblazer kopen.

Vergelijk de best verkochte bladblazers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte bladblazers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Bladblazer werking

Bladblazer kopen, waar welke?

Een bladblazer is een erg handig apparaat waarmee je erg snel je gazon of oprit weer bladvrij kunt maken. Ze zijn verkrijgbaar met diverse vermogens oplopend tot wel 4.000 watt. De beste bladblazer kopen begint natuurlijk met eerst de beste bladblazers vergelijken. Qua aandrijving zijn er drie soorten bladblazers te koop. Te weten de elektrische, accu en de benzine bladblazer. Iedere aandrijving heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen en welk type je nodig hebt is afhankelijk van het gebruik. Snel de top 10 beste bladblazers vergelijken? Bekijk dan direct onze beste bladblazer top 10 voor meer informatie.

Elektro motor

Met snoer uitgeruste blazers maken minder lawaai dan benzine blazers en hebben minder onderhoud nodig. Verder zijn ze ligt van gewicht en dus gemakkelijk in het gebruik. Voor erg grote tuinen is een elektrisch aangedreven exemplaar niet geschikt vanwege de beperkte bewegingsvrijheid door het werken via een verlengsnoer. Daarnaast zijn er vaak niet voldoende stroomcontactpunten aanwezig.

Accu motor

Een blazer/zuiger op accu is geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen, erg stil en je bent hiermee erg wendbaar. Nadeel is dat je afhankelijk bent van de gebruiksduur van de accu en dat je deze af en toe op moet laden. Daarnaast is een accu aangedreven model minder krachtig dan de benzine of elektro blazer. Heb je hier geen moeite mee, dan is dit model de moeite waard.

Benzine motor

Erg geschikt voor grote tuinen waardoor je niet gebonden bent aan een netstroom en je ook niet tussentijds de accu op moet laden. Met de benzine aangedreven blazer heb je veel bewegingsvrijheid, maar is wel iets zwaarder en vergt wat meer onderhoud dan de andere versies. Ben je een echte professional dan is een benzine bladblazer kopen de juiste keuze.

Bladblazers kopen en vergelijken

Vergelijken van bladblazers is de eerste stap om te bepalen welke bladblazer gekocht kan worden. Er zijn meerdere zaken waar je rekening mee dien te houden voordat je een bladblazer koopt.

Bestel direct een bladblazer in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een bladblazer in België
Nu kopen

Bladblazer kopen tip 1 – blaascapaciteit

Bladblazers zoals de Bosch ALB 18 LI zijn er met verschillende blaascapaciteiten. Blaas capaciteit is de snelheid (uitgedrukt in kilometer per uur) waarmee lucht door de blaas mond wordt geblazen. Stelregel is dat hoe groter de blaas capaciteit, hoe krachtiger de luchtstroom die de blazer teweeg kan brengen om blad te verplaatsen. Je kunt bladblazers kopen met een blaascapaciteit van iets meer dan 160 kilometer per uur, maar ook echte monsters die meer dan 400 kilometer per uur kunnen behalen. Beschikt de blazer ook over een zuigfunctie, dan wordt deze uitgedrukt in liters per uur. Hoe hoger de waarde, hoe beter het zuigvermogen.

Bladblazer kopen tip 2 – blazen of zuigen?

Zuig je liever het tuinafval op dan dat je het door de hele tuin heen blaast? Dan kun je beter een bladblazer kopen die voorzien is van zuigfunctie (ook wel een bladzuiger genoemd). Een bladblazer met zuigfunctie heeft de mogelijkheid om de blaadjes, in plaats van weg te blazen, op te zuigen waarna ze in de opvangzak terecht komen. Deze zak kun je vervolgens makkelijk legen in je container of op je composthoop. De opvangcapaciteit ligt gemiddeld rond de 50 liter, maar varieert van model tot model.

Bladblazer kopen tip 3 – versnipperen

eurocom bladblazer kopen

Koop je een bladzuiger met versnipperaar, dan zorgt dit systeem ervoor dat de opgezogen kleine takjes en bladeren versnipperd worden voordat ze in de opvangzak vallen. Dit betekent dat er meer tuinafval in de opvangzak past en het afval uiteindelijk minder ruimte inneemt in je afvalcontainer. Het opgezogen blad kom in een zogeheten rotor terecht welke met hoge snelheid rond draait en de blaadjes zo eenvoudig klein versnippert. Soms wordt er ook wel gesproken over een “versnipper-ratio”. Deze ratio geeft aan hoe klein de blaadjes worden gemaakt. Hoe kleiner de blaadjes, hoe meer er in je opvangzak past. En voor je opvang zak geldt hoe kleiner, hoe minder er in past en des te vaker je in de weer moet om deze te legen. Let op! Een metalen rotor is sterker en duurzamer dan een kunststof rotor.

Bladblazer kopen tip 4 – gewicht

Bladblazers vergelijken op gewicht is belangrijk. De lichtste bladblazers wegen iets meer dan 1 kg waar de zwaardere (op de rub gedragen) benzine bladblazers tot wel 11 kg kunnen wegen. Bij apparaten die richting de 10 kg lopen is het niet fijn om hiermee geruime tijd in je tuin bezig te zijn. Normaal zijn deze zwaardere modellen als zogeheten “rugzakmodel” uitgevoerd, wat inhoudt dat de je de aandrijving van de machine op je rug draagt en hem middels het handvat aan de blaaspijp bedient.

Bladblazer kopen tip 5 – extra opties

Voor meer comfort kun je een bladblazer kopen die voorzien is van extra bedieningsgemak. Bijvoorbeeld een schouder draagriem om de bladblazer prettiger te kunnen hanteren of een tweede handvat voor extra grip. Wil je zelf in kunnen stellen hoe hard het toestel blaast of zuigt, dan zijn er modellen te verkrijgen met een toerental wat je zelf kunt regelen.

 

Bladblazer kopen? | Veiligheidsmiddelen

De meeste robotmaaiers zijn net als bladzuigers met versnipperaar in staat om kleine blaadjes te versnipperen. Waar je bij een maairobot geen gehoorbescherming of veiligheidsbril hoeft te dragen, is het verstandig dit met een bladblazer/zuiger wel te doen. Bladblazers produceren flink wat decibellen en door de kracht waarmee er wordt geblazen kunnen er uiteindelijk kleine steentjes door de lucht vliegen. Heb je een blazer met benzinemotor, dan kan de motor aardig heet worden. Het laatste wat je wilt is jezelf of anderen verwonden. Dus ga je uiteindelijk een bladblazer kopen, denk dan ook aan het dragen van de juiste werkhandschoenen en overige beschermingsmiddelen.

Bekijk de beste veiligheidsmiddelen
Nu kopen