Inhoudsopgave

Beste robotmaaier test

Ben je op zoek naar de beste robotmaaier? Als je er al enige tijd over uit bent dat een robot grasmaaier voor jou de ideale tuinhulp is, bekijk dan eens onze beste robotmaaier test. In deze korte terugblik combineren wij onze bevindingen uit diverse reviews en tests en geven je een snelle blik op welk model robot grasmaaier je zou kunnen kopen.

Hoe selecteren wij de beste robotmaaiers? Een groot assortiment robot grasmaaiers zijn met elkaar vergeleken en beoordeeld op het gebied van onder andere maaiprestaties en bedieningsgemak. Verschillende robotmaaier test resultaten hebben we naast elkaar gelegd en uiteindelijk een slot oordeel geveld over wat nu eigenlijk de beste robotmaaier is. Toegegeven, het was niet makkelijk, maar iemand moest het doen. We hebben voor deze beste robotmaaier test de tuinmachines onderverdeeld in een aantal beste robotmaaiers. Dat wil zeggen, we hebben enkele categorieën samengesteld op basis van gazon oppervlak. Daardoor hebben wij een beste robotmaaier voor een kleine, middelgrote, grote en zeer grote tuin.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Beste robotmaaier voor een klein gazon tot 200 m2 : Robomow RX20u

Beste robotmaaier - Robomow RX20

Wil je een robotmaaier kopen voor een “kleinere” tuin, dan is de Robomow RX20u de beste robotmaaier die er te koop is. Het is veruit de kleinste telg uit de Robomow familie en ondanks dat hij slechts kleinere oppervlaktes tot 250 vierkante meter kan maaien beschikt hij over tal van mooie functies. De maairobot is zelfs via een app te bedienen!

 Met zijn extra sterke maaimes van 18 centimeter is hij in staat om het gras goed te mulchen. Dit zorgt voor een goede bemesting van de bodem. Het mes hoeft overigens slechts 1 keer per jaar te worden vervangen. Hellingen tot 15% zijn geen probleem en de maaihoogte kan worden ingesteld tussen de 15 en 45 millimeter. Verder is een anti diefstal alarm voorhanden zodat hij niet zomaar gestolen wordt.

In onze beste robotmaaier test is gebleken dat de Robomow RX20u slechts enkele kleine nadelen heeft ten opzichte van robotmaaiers die grotere gazons aankunnen. Dit is onder andere de lange oplaadtijd van de accu (20 uur opladen bij een maaitijd van 2 uur). Neem je dit voor lief of is dit voor jou geen nadeel, dan is dit de beste robotmaaier voor jou. Het ontbreekt de grasrobot wel aan een regensensor, dus je zult hem met slecht weer zelf naar binnen moeten halen. Kom je toch nog een beetje in beweging!

Bestel deze robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel deze robotmaaier in België
Nu kopen

Beste robotmaaier voor een klein gazon tot 400 m2 : Gardena R40Li

Beste robotmaaier - Gardena R40LiIn deze categorie van beste robotmaaier test gaf de prijs de doorslag. Zowel de Gardena R40Li als de Bosch Indego 400 presteren zeer goed, maar de Bosch is iets duurder. Kies je voor de Indego Connect versie dan betaal nog iets meer.

Voor kleinste tuinen zijn er een aantal spelers die dingen naar de hoofdprijs van beste robotmaaier. Samen met de Bosch Indego 350 of 400 is de Gardena R40Li het beste wat er op dit moment voor kleine gazons te koop is. De Gardena R40Li is – in tegenstelling tot de Indego Connect varianten – niet via een app te bedienen, maar wat maait deze robotgrasmaaier toch goed! Wij zijn erg te spreken over de terreinspreiding die het met zijn willekeurige maaipatroon weet te bereiken. Zowel de Gardena R40Li als de Bosch Indego 350 hebben een messensysteem wat bestaat uit 3 ronddraaiende mesjes. Dit klassieke en beproefde systeem werkt uitstekend.

De Gardena robot maaier is geschikt voor alle typen gazons tot 400 vierkante meter en is in staat hellingen tot 25% te bedwingen. De 7kg lichte gras robotmaaier kan maximaal 65 minuten maaien waarna hij zijn laadstation opzoekt. Hier is hij na 50 minuten opgeladen en rijdt vervolgens automatisch weer je gazon op. Het geluidsniveau is prima! Slechts 58 decibel. Verder is hij voorzien van pin code en alarm zodat onbevoegden niks aan het apparaat hebben. Wil je toch graag een goede grasmaaier robot die via een app te bedienen is? Dan is de Bosch Indego Connect een goede keuze!

Bestel deze robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel deze robotmaaier in België
Nu kopen

Beste robotmaaier voor een groot gazon tot 1.000 m2 : Robomow RC308u

Beste robotmaaier - Robomow RC308uIn de beste robotmaaier test van dit jaar heeft de Robomow RC308u ons blij verrast. Deze grasrobot heeft een aanbevolen capaciteit van 800 m2 en kan maximaal 1500 m2 gazon onderhouden. Is je gazon iets kleiner, dan is de Robomow RC304u met een maximale capaciteit van 1.000 m2 een goede keuze.

Door zijn maaibreedte van 28 centimeter en grote maaimes maait de RC308 per sessie meer weg dan de Gardena Sileno en Husqvarna 310 die beide een maaibreedte hebben van 22 cm. Voorzien van een unieke randmaaifunctie om gazonranden nog beter te kunnen maaien is het een lust voor het oog. De geluidsproductie ligt wel iets hoger dan bij de concurrenten, maar met 64 dB is het nog steeds een aardig stille machine. Je zult in de tuin rustig kunnen genieten van je boek of drankje terwijl de maairobot van Robomow het gazon kort houdt.

Bestel deze robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel deze robotmaaier in België
Nu kopen

Beste robotmaaier voor een groot gazon tot 2.000 m2 : Robomow RC312u

Beste robotmaaier - Robomow RC312uHet netjes kortwieken van je gazon gebeurt door een groot maaimes met een maaibreedte van 28 centimeter. Tel daarbij de op de randmaaifunctie om gazonranden nog beter te kunnen maaien en je kunt jezelf geen betere tuinman wensen.

Gazons vanaf 1.500 vierkante meter kunnen het best worden gemaaid door een Robomow of Husqvarna robot grasmaaier, daar veel andere merken voor deze groottes geen modellen in het assortiment hebben. We hebben met onze beste robotmaaier test gezien dat de Robomow RC312u een prima apparaat is welke geleverd wordt met een grenskabel en haringen. Dit is bij een Husqvarna robotmaaier niet het geval. Mocht je overigens (voor welk merk dan ook) meer grensdraad nodig hebben, dan is dit altijd extra online te bestellen.

Deze maaier kan maximaal 70 minuten maaien waarna het opladen in anderhalf uur gebeurd is. De maairobot zul je dus veel maaiend op je gazon tegenkomen!

Bestel deze robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel deze robotmaaier in België
Nu kopen

Beste robotmaaier voor een groot gazon > 2.000 m2 : Husqvarna 430X Automower

Beste robotmaaier - Husqvarna 430XDe spoeling wordt dun in deze gazongrootte. Met de beste robotmaaier test is gebleken dat je met een Husqvarna of Robomow altijd de beste robotmaaier tot je beschikking hebt.

Voor de grootgrondbezitters onder ons dan nog de robotgrasmaaiers die gemaakt zijn om flinke lappen tuin te onderhouden. Heb je een gazon van ongeveer 3000 vierkante meter? Dan is volgens onze robotmaaiers test de beste robotmaaier de Husqvarna 430X Automower.

 Tot 3000 m2 is de Husqvarna 430X Automower een graag geziene gast op het gazon. Doordat deze maaier is voorzien van GPS ondersteunende navigatie en weer-timer zal hij zijn werk altijd op een serieuze en efficiënte manier uitvoeren. Deze Husqvarna robotmaaier kan ruim 2 uur maaien op een volle batterij en is daarna in een uur weer opgeladen. De maaibreedte is een respectabele 24cm.

Een mooie tweede plek in onze robotmaaier test is voor de Robomow RS625 Pro die dan wel een mindere werktijd/laadtijd ratio heeft, maar met zijn dubbele maaimessen en grote maaibreedte wel veel gras in 1 keer weg kan maaien. Beide modellen zijn overigens via een app te bedienen. Wil je liever iets minder betalen voor een grasmaaier robot, maar toch sublieme prestaties? Dan kun je de Robomow RS625 Pro robotmaaier kopen.

Bestel deze robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel deze robotmaaier in België
Nu kopen

Zeer groot gazon tot 5.000 m2

Heb je nog een groter gazon en wil je all-out gaan? Uit onze beste robotmaaier test is gebleken dat de beste robotmaaiers uit de stal van Husqvarna en Robomow komen. De Husqvarna 450X Automower en de Robomow RS635 Pro S zijn twee zeer goede grasrobots die uitstekend in staat zijn zeer grote oppervlakten te maaien.

Bestel direct de beste robotmaaiers in Nederland
Nu kopen

Bestel direct de beste robotmaaier in België
Nu kopen

13 thoughts on “Beste robotmaaiers

 1. Hallo robotmaaier vergelijken. In plaats van de r40li van Gardena heb ik de sileno city 500 grasmaaier gekocht en geen spijt hiervan. Ik wil jullie wel bedanken voor de goede informatie op jullie pagina. Groetjes, Marcel

 2. Welke robotmaaier zouden jullie voorkeur dragen, De Gardena Sileno+ voor 1300m2 of de Bosch indego 1200 connect? En waarom?

  Alvast bedankt

  1. Beste Sebastiaan,

   De Bosch Indego 1200 Connect robotmaaier is al tijden slecht verkrijgbaar en van de Sileno zijn inmiddels nieuwere modellen op de markt. Voor een gazon van 1300 vierkante meter is de Gardena Smart Sileno Life 1250 nu een prima keuze! Dit model bevat de nieuwste technieken en Gardena heeft momenteel een actie op dit model waarbij je kunt kiezen uit: €100 cashback, een gratis bovengrondse aanleg of een gratis garage.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 3. Ons gazon is 260 m2 en bestaat uit 2 delen die door een smal stuk verbindingsgras (1 meter breed) met elkaar zijn verbonden. Als ik een grotere robot koop die geschikt is voor 1000 m2 heeft dat niet als voordeel dat hij het gazon dan in 1 keer kan maaien ipv tussentijds op te laden of zie ik dit verkeerd en heeft dit behalve de prijs juist andere nadelen?

  1. Beste S. Kamphuis,

   Een robotmaaier voor 1.000 vierkante meter raden we niet aan voor een tuin van 260 vierkante meter. Deze machines zijn gemaakt voor grote oppervlakten en kosten daardoor ook een stuk meer. Ga voor een machine met een capaciteit van 300-350 vierkante meter.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 4. Beste,
  Ik heb sinds een vijftal jaar een Husqvarna 305 en wat mij irriteert is dat deze altijd op dezelfde plaatsen vast loopt. Hij rijdt zich voornamelijk in achteruit vast omdat hij dan op een wortel of een verhoging rijdt waar hij in vooruit niet over zou geraken. Hebben grotere/nieuwere toestellen daar minder last van? Het is een gazon van ca 400 m².

  1. Hallo,

   Hou er altijd rekening mee dat een maairobot niet door diepe kuilen of over te ver uitstekende boomwortels kan rijden. Tevens heeft elke grasmaaier een maximale helling die bedwongen kan worden. Zie je een mogelijkheid om de plaatsen waar de maaier vastloopt aan te passen?

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 5. Hallo,

  Vraag: Wij hebben 2 stukken gras van totaal ca. 225 m2 die onderbroken worden (ongeveer 50/50) door een looppad van 120cm (2 stuks 60×60 tegels). Hoogteverschil is er nauwelijks dus ik verwacht geen grote moeite om vanaf gras naar steen te rijden en andersom.

  Zijn er maaiers die hiervoor geschikt zijn? En zo ja welke zouden wij dan het best (dus hoeft niet perse het goedkoopst) kunnen kiezen?

  Hoor graag van jullie!

  1. Beste Jorn,

   Bedankt voor je vraag. Voor jouw type tuin/gazon is een Gardena Sileno City 350 een prima keuze! Deze robotmaaier kan tot 350 m² onderhouden. De City 250 is ook mogelijk, maar dan kom je al snel richting de max. wat deze tuinmachine aan kan. Je kunt dus beter kiezen voor een model met een iets hogere capaciteit.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 6. Beste,

  Ik zie vaak dat er aangeraden wordt om geen maairobot met een te grote capaciteit te nemen. Maar wat is daar eigenlijk het nadeel van, kost buiten beschouwing gelaten. Is er ergens een vergelijking te vinden in de maaitijd die nodig is per robot? Wij willen namelijk dat de robot zo kort mogelijk maait, en dachten daarom aan een robot met meer maaibreedte.

  Ons grasveld is ongeveer 230m² groot maar vrij complex, al is er nergens een doorgang van minder dan 1,95m.

  Bedankt voor uw advies.

  1. Beste Jeroen,

   De kostenpost is inderdaad de belangrijkste factor. Waarom zou je een robotmaaier kopen die bijvoorbeeld het dubbele aan oppervlak kan maaien? De maaitijden per robotmaaier kun je bijvoorbeeld op de websites van de fabrikanten vinden. Los daarvan raden wij aan een robot grasmaaier te kopen welke een iets hogere capaciteit heeft dan de oppervlakte van het gazon. In jou geval betekent dit een robotmaaier die tot maximaal 300 vierkante meter kan bedienen. Dit is meer dan genoeg. Robomow of Wolf Garten bieden robotmaaiers met een uitstekende maaibreedte waarbij de messen tot buiten de wielen maaien. Kijk anders eens naar de goedkopere modellen van deze fabrikanten.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *