Robotmaaier geïnstalleerd? Nu eindelijk ontspannen genieten in een opzetzwembad | Kinderen hebben het maar goed: ze kunnen lekker in een opblaaszwembadje spelen in de tuin. Maar voor volwassenen lijkt een zwembad in de tuin iets voor de happy few. Of toch niet? Met een Intex zwembad kun je een volwaardig zwembad in de tuin hebben, zonder dat je er een hoeft te laten aanleggen. Geen uitgraven, funderen of betegelen nodig: de opblaas- en opzetzwembaden van Intex werken net zo makkelijk als een opblaasbadje voor kinderen. Met stevige wanden, opblaasbaar of ondersteund door een metalen frame, zijn dit ideale bassins om in je achtertuin te plaatsen en te genieten van een frisse duik of een een goed boek op je nieuwe Kobo e-reader.

Vergelijk de beste verkochte Intex zwembaden
Prijzen vergelijken

De robotmaaier maait je gras, dus jijzelf hebt extra tijd om heerlijk te ontspannen. Maar hoe kun je nu het voor jou beste zwembad kopen? Met behulp van onze Intex zwembad handleiding is het beste zwembad kopen niet moeilijk meer.

Inhoudsopgave

Intex zwembad vergelijken | Inbouwzwembad, opzet zwembad met frame of opblaaszwembad?

Eindelijk een Intex opzetzwembad kopen of Intex frame zwembaden vergelijken? Bekijk dan eerst de verschillende types. Een tuin zwembad dat je, met opblaaswanden of een frame, in de tuin plaatst, is niet echt groot genoeg om er echt baantjes in te trekken. Dat blijft voorbehouden aan een inbouwzwembad van aanzienlijke afmetingen. Daar moet je natuurlijk wel flink de ruimte en het budget voor hebben. Maar een opblaasbaar zwembad of framezwembad maakt verkoeling in het water voor iedereen toegankelijk. Gewoon in je achtertuin. Je zet een opblaasbad eenvoudig neer, vult het, en genieten maar. Bovendien kun je een opblaasbaar zwembad, wanneer je het niet gebruikt, makkelijk opbergen, zodat je meer ruimte in de tuin vrijmaakt.

Over Intex zwembaden

Het predicaat “made in China” is al lang niet meer negatief, zoals het vroeger nogal eens werd gebruikt. Een Intex zwembad is dan ook allesbehalve goedkope namaak. De fabrikant produceert allerlei producten van kunststof, van luchtbedden tot zwembaden, en alle accessoires die daarbij horen. Daarbij worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. Intex kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Door een efficiënt productie- en distributienetwerk kan Intex kwalitatief uitstekende producten tegen een voordelige prijs leveren. Bovendien kun je bij de producent rekenen op uitmuntende service en prima garantievoorwaarden, mocht er iets niet in orde zijn met je Intex zwembad.

Intex zwembad kopen | Beste plaats voor een tuin zwembad?

Waar zet je het beste je framezwembad of opblaaszwembad neer in de achtertuin? Hierbij kun je met een aantal dingen rekening houden. In de eerste plaats moet je het opzet zwembad natuurlijk ergens neerzetten waar je er genoeg plek voor hebt. Je eigen voorkeur speelt natuurlijk ook een grote rol: zit je liever in de zon in het water, of in de schaduw? En op welke uren van de dag? Ook de ondergrond is belangrijk. Zet je het tuin zwembad neer op een grasveld of op ruwe tegels? In sommige gevallen kan het handig of noodzakelijk zijn om een beschermmat onder je zwembad te plaatsen. Deze zijn apart verkrijgbaar.

Tip: robotmaaier perimeterdraad ingraven

Heb je een Intex zwembad gekocht en/of een Salta trampoline in de tuin, dan kun je de begrenzingsdraad rondom het opzetzwembad het beste ingraven. Op deze manier wordt struikelgevaar en kabelbreuk voorkomen. Let hier dus goed op bij het installeren van een robotmaaier.

Intex zwembad kopen | Tuin zwembad onderhoud

Hoe je het ook wendt of keert, een zwembad wordt nou eenmaal vies. Niet alleen door het gebruik, maar ook door bijvoorbeeld inwaaiend blad, stof enzovoorts. Bovendien staat het opzet zwembad ook bloot aan zon en weersomstandigheden. Het kan dus geen kwaad je Intex zwembad goed te onderhouden, zodat je er langer plezier van hebt. Het best is het om het water goed schoon te houden. Dat kan door verversen, maar ook door een filterpomp of een chlooroplossing te gebruiken. Deze onderhoudsproducten worden speciaal voor je zwembad gemaakt en zijn apart verkrijgbaar. Ook zijn er schoonmaaknetten voor grotere modellen om ronddrijvend vuil uit er tuin zwembad op te scheppen.

Intex zwembad kopen | Water verversen of niet?

Een kinderzwembadje bevat niet veel water, dus het regelmatig verversen daarvan (bijvoorbeeld na ieder gebruik) kost niet veel tijd of geld. Maar dat is iets anders als je een groter opzet zwembad voor het hele gezin hebt. Als je even lekker snel wilt afkoelen, wil je liever niet iedere keer uren wachten tot het zwembad weer is volgelopen. Met chloortabletten en filters houd je het water wel langer houdbaar. Maar ook chloor breekt af onder invloed van zonlicht, dus aan periodiek verversen zul je niet ontkomen. Onder invloed van warmte hebben bacteriën en algen het erg naar hun zin in water, dus kun je beter te vaak verversen dan te weinig.

Intex zwembad kopen | Wel of geen chloor toevoegen?

Het voordeel van chloor in je zwemwater is dat het bacteriën doodt. Door het toevoegen van chloortabletten kun je het zwemwater desinfecteren. Deze stop je in een zogenaamde chloordrijver die de tabletten gecontroleerd en gelijkmatig in het water oplost. Je water moet wel de juiste pH-waarde (tussen de 7.2 en 7.6) hebben, anders werkt chloor niet goed. Daarbij hebben sommige mensen last van chloor in het water. Dat uit zich onder andere door rode plekken op de huid en/of branderige ogen. Vooral kinderen hebben last van chloor. Bij kinderbadjes kun je dus beter het water vaker verversen in plaats van chloor toe te voegen.

Zoutwater zwembad

Sommige mensen geven de voorkeur aan zout boven chloor om bacteriën en algen tegen te gaan. Zout is natuurlijker en minder vervelend voor sommige mensen dan chloor. Ook hoef je de pH-waarde van je water niet zo strikt te regelen bij zout als bij chloor. Wel moet je een speciaal elektrolyseapparaat aanschaffen als je met zout wilt reinigen: alleen zout toevoegen werkt niet. Het zout wordt afgebroken in onder andere chloor (dus toch) voor de reiniging. Het water lijkt dus ook niet meteen op zeewater, maar is wel zachter dan een zwembad met chloor. Je moet wel speciaal voor zwembaden geschikt zout gebruiken.

Intex zwembad kopen | Tuin zwembad afdekken

Om te voorkomen dat er veel (blad)afval in je tuinzwembad waait, of dat algen onder invloed van zonlicht de overhand krijgen, kun je je zwembad afdekken. Voor grote modellen van Intex zijn er speciale, op maat gemaakte afdekzeilen verkrijgbaar, die ook door Intex gemaakt zijn. Een afdekzeil helpt bij het onderhoud van je opzetzwembad, maar het is geen garantie dat je water 100% schoon blijft. Filteren en regelmatig verversen zal toch nodig blijven.

Intex luxe zwembad kopen

Naast eenvoudige modellen, met opblaasbare of framewanden, levert Intex ook grotere, luxere modellen. Dit zijn de productlijnen Oval Frame en Ultra Frame. Van Oval Frame zwembaden worden de wanden deels opgeblazen en deels ondersteund door een frame. Dit creëert een zeer robuust en comfortabel zwembad. De Ultra Frame zwembaden zijn de grootste en stevigste modellen. Deze kunnen zich meten met inbouwzwembaden en zijn geschikt voor de veeleisende zwembadliefhebber.

Intex opzetzwembad kopen | (Family) Frame Pool

Intex Family Frame Pool zwembad / opzetzwembad kopen

Bestel direct een Intex Frame Pool zwembad
Nu kopen

Wil je ’s zomers lekker met het hele gezin kunnen genieten van een leuk zwembad in de tuin? Dan heb je een ruime keuze binnen de Metal Frame Pool serie van Intex. Deze opzet zwembaden zet je eenvoudig neer op een vrije plek in de tuin. Je kunt er geen baantjes in trekken, maar wel met z’n allen ontspannen genieten van het verfrissende water: de Intex Family zwembaden zijn ruim genoeg voor kinderen en volwassenen. Metal Frame zwembaden zijn er in verschillende afmetingen, dus er zit er vast ook een voor jou bij.

Intex opzet zwembad | Stevige plaatsing dankzij het frame

De Metal Frame serie van Intex omvat zwembaden waarvan de zijwanden, zoals de naam al doet vermoeden, omhoog staan dankzij een metalen frame. Dat scheelt veel tijd bij het opzetten, in vergelijking met een opblaaswand. Bovendien is het risico kleiner dat je per ongeluk de wand omlaag trekt bij het in- of uitstappen en zo al het water eruit giet. Het metaal van het frame is gegalvaniseerd en gecoat, zodat het goed tegen de buitenomstandigheden kan. Als je er een trap bijkoopt, kun je eenvoudig in en uit het opzetzwembad stappen. Bovendien kun je op de brede rand een drankje neerzetten tijdens het badderen en genieten van de robot grasmaaier die voor jou aan het werk is.

Intex frame zwembad | Rond zwembad of rechthoekig zwembad?

Een (Family) Frame opzetzwembad van Intex kun je in een rechthoekige of ronde vorm krijgen. Deze productlijn is te ondiep om baantjes te trekken, dus zal je keuze vooral afhangen van je persoonlijke voorkeur. Een rechthoekig zwembad past mooi op een rechthoekig terras, maar in een rond zwembad is het misschien gezelliger zitten. Ook is de plaats waar je het Intex zwembad gaat neerzetten van belang voor de vorm. In principe zijn beide vormen erg stevig, stabiel en makkelijk op te zetten. De keuze is dus helemaal aan jou.

Intex frame zwembad | Materiaal en afwerking

De buitenwand van een Intex Frame zwembad is gemaakt van hoogwaardige materialen. De binnenlaag van het opzetzwembad is van stevig, gerasterd polyester. Van buiten is deze laag voorzien van een dubbele pvc buitenlaag. Zo zul je niet snel een lek hebben in dit stevige opzetzwembad. Het laten leeglopen van het tuin zwembad is heel eenvoudig met het leegloopventiel, waar je een tuinslang op aan kunt sluiten. De randen zijn zacht en kindvriendelijk afgewerkt en voorzien van een stevig plateau op de rand. Zo zet je lekker je drankje aan de kant als je ligt te ontspannen.

Meegeleverde toebehoren bij dit Intex zwembad

Ga je een Intex Frame zwembad kopen, dan krijg je er alles bij om er meteen van te kunnen genieten. Naast het opzet zwembad zelf, compleet met frame, krijg je er voldoende aansluitstukken bij om toebehoren aan te sluiten. Een Metal Frame Pool wordt standaard geleverd met twee doppen waarmee je een eventuele los aangeschafte filterpomp kunt aansluiten. Om het leegloopventiel te kunnen gebruiken zit er ook een koppelstuk bij, waarmee je een tuinslang kunt aansluiten. Ten slotte is er een reparatiesetje aanwezig, zodat kleine scheurtjes je waterpret niet meteen bederven.

Accessoires voor een Intex Frame Pool

Van een Metal Frame zwembad van Intex kun je meteen genieten. Toch zijn er een aantal extra accessoires verkrijgbaar, waarmee je op de langere termijn nog meer gebruiksplezier hebt van je opzetzwembad. Zo kun je, voor een comfortabele in- en uitstap, een zwembadladder aanschaffen. Voor de bescherming en onderhoud zijn er voor de Metal Frame lijn diverse matten als ondergrond en passende afdekzeilen verkrijgbaar. En om het water goed schoon te houden, kun je een filterpomp aanschaffen en aansluiten. Tevens kun je met een chloordrijver en chloortabletten efficiënt algen en bacteriën bestrijden.

Intex Frame Pool binnen 30 minuten opzetten

Het grootste voordeel van een zwembad met frame, boven een opblaasbaar zwembad, is dat ze niet alleen veel groter kunnen zijn, maar ook veel sneller zijn op te zetten. In een half uurtje heb je dit Intex zwembad al staan en kunt je beginnen met vullen. Je legt eerst de liner neer op de plek waar het tuin zwembad moet komen. Vervolgens monteer en plaats je daar het frame omheen, waar je de liner aan bevestigt. Klaar! Nu is het alleen nog maar een kwestie van vullen. Om het opzetzwembad op te bergen als je het niet gebruikt, laat je het leeglopen en demonteer je het weer net zo snel.

Voor wie is een Intex Frame Pool opzetzwembad geschikt?

Ben je geen veeleisende zwemmer, maar wil je wel lekker in een zwembad in je tuin kunnen ontspannen met je partner en kinderen? Dan is een Metal Frame Pool van Intex een prima keuze, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door dit tuin zwembad uit te breiden met accessoires zoals bijvoorbeeld een filterpomp, zul je er bovendien nog lang plezier van hebben. Laat de zomer maar komen!

Meer informatie

Intex opzetzwembad kopen| Intex Prism Frame Pool

Intex Prism Frame Pool zwembad / tuin zwembad kopen

Bestel direct een Intex Prism Frame Pool zwembad
Nu kopen

Een Intex Prism Frame Pool is een iets luxere versie van de Frame lijn van Intex zwembaden. Ook deze mooie en stevige zwembaden zet je bovengronds in de tuin. Deze zwembaden hebben een mooie, luxe uitstraling en zijn erg robuust dankzij een verbeterde liner. De drievoudige, gepatenteerde liner is goed bestendig tegen krassen en beschadigingen. En dankzij het frame is het heel eenvoudig om een Prism Frame zwembad op te zetten en weer af te breken, als je er niet meer in zwemt. Het tuin zwembad staat al binnen 30 minuten!

Meegeleverde accessoires bij het Intex zwembad

Intex Prism Frame zwembaden worden erg compleet geleverd. De meeste modellen krijg je namelijk compleet met een filterpomp. Voor de Prism Frame modellen waar de filterpomp niet standaard wordt meegeleverd, heb je altijd de optie om deze apart aan te schaffen en eenvoudig aan te sluiten. Daar hebben de Prism Frame speciale aansluitstukken voor, zodat het een fluitje van een cent is. Ook krijg je er een koppelstuk voor een tuinslang bij. Hiermee kun je het opzetzwembad, als je het gaat opbergen voor de winter, rustig leeg laten lopen.

Grootte, diepte en vorm van Intex Prism Frame Pools

De Intex Prism zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit zowel rond als vierkant. De meeste zwembaden in de Prism Frame lijn zijn prima geschikt om lekker met meerdere mensen in te ontspannen, en hebben een diameter of lengte vanaf ongeveer drie meter. Door de verschillende hoogtes, van 76 tot 122 centimeter, zijn sommige modellen ook prima geschikt om een stukje te zwemmen! Echt baantjes trekken zal je niet lukken, maar je kunt wel even je ledematen strekken onder water. Lekker in je eigen achtertuin.

Mooi zwembad met stevig frame

De Intex Prism Frame staat net iets steviger dan de gewone basislijn van frame zwembaden van Intex. De stevige, ovalen buizen zijn gemaakt van gegalvaniseerd, gepoedercoat staal. Bij de rechthoekige varianten wordt de rand omhooggehouden door robuuste steunen die naar binnen toe leunen. Zo zal de wand niet snel omklappen, ook niet als je eraan gaat hangen of ertegenaan leunt als je even lekker zit in je tuin zwembad. Bij de ronde zwembaden staan de steunen rechtop, maar deze worden door een stevige band op hun plaats gehouden.

Kras- en schadebestendige wand

Een Prism Frame zwembad van Intex is luxer en steviger afgewerkt dan de basisversie. Net als alle zwembaden van Intex wordt deze lijn gekenmerkt door een drielaagse liner. De binnenlaag is van gerasterd polyester, wat zorgt voor extra stevigheid en vormvastheid. De buitenlaag is bij de Prism Frame extra goed afgewerkt. Deze buitenlaag voorkomt krasjes en is beter bestand tegen beschadigingen dan de basislijn van Intex.

Extra toebehoren bij dit Intex zwembad

Als je een Intex Prism Frame zwembad koopt waar geen filterpomp bijzit, is het aan te raden om deze los aan te schaffen. Met een filterpomp houd je de waterkwaliteit langer goed, en geniet je langer van lekker schoon water om in te zwemmen. Sommige modellen worden met een trapje geleverd, en met een hoogte tot 122 cm is dit zeker geen overbodige luxe. Zo stap je gemakkelijk in en uit zo’n heerlijk en leuk zwembad. Ten slotte kun je, wanneer je niet aan het zwemmen bent, de Prism Frame Pool afdekken met een los verkrijgbaar afdekzeil op maat. Zo voorkom je dat er veel blad en vuil in waait.

Onderhoud van een Intex Frame Pool

De meeste modellen uit deze lijn worden geleverd met een filterpomp. Dat is een fijne stap om het water schoon te houden, zodat je het niet de hele tijd hoeft te verversen. Maar toch is het aan te raden regelmatig onderhoud te doen. Sowieso moet je periodiek de filtercartridge vervangen uit je pomp, omdat deze vies wordt. Ook kun je het beste met een netje, los verkrijgbaar of als onderdeel van een complete schoonmaakkit van Intex, ronddrijvend vuil en bladeren uit je zwembad scheppen. Zo blijft je Prism Frame Pool in optimale conditie.

Voor wie is een Intex Prism Frame Pool opzetzwembad geschikt?

Deze Prism Frame lijn van Intex is over het algemeen net iets steviger en robuuster afgewerkt dan de basislijn. Verwacht je veel in je zwembad te gaan zitten, dan is het zeker de moeite waard om een model uit de Prism Frame Pool lijn te overwegen. Daar zul je meer plezier van hebben dan de basis Metal Frame lijn. Bovendien hebben de Prism Frame zwembaden een mooiere en luxere uitstraling. Met een bovengronds opzetzwembad in de Prism serie zit je zeker goed als je van zwemmen en lekker ontspannen in het water houdt.

Meer informatie

Intex opblaaszwembad kopen | Intex Easy Set

Intex Easy Set opblaasbaar zwembad kopen?

Bestel direct een Intex opblaas zwembad
Nu kopen

Heb je toch graag een leuk zwembad met opblaasbare randen, in plaats van een frame? Dan heeft Intex de Easy Set productlijn, waar je precies een opblaasbaar zwembad naar wens vindt. En denk maar niet dat luchtbadjes kleiner zijn, want in de Easy Set lijn heeft Intex modellen die groot genoeg zijn om lekker met het hele gezin in te ontspannen. Heerlijk om op een zomerse dag verkoeling te zoeken. En met een (elektrische) luchtpomp is een Easy Set opblaaszwembad ook nog eens veel makkelijker en sneller op te zetten dan een zwembad met een frame.

Opblaasbaar zwembad voor volwassenen

Bij een opblaaszwembad denk je misschien het eerst aan een pierenbadje voor kinderen om lekker buiten in het water te spelen. Maar Intex heeft, naast een heleboel stevige modellen met een frame, ook een lijn met opblaasbare randen: de Easy Set zwembaden. Deze doen zeker niet onder voor de modellen met een stalen buizenframe. Bovendien zijn opblaasbare wanden veel comfortabeler om tegenaan te leunen, als je lekker in het tuin zwembad aan het relaxen bent.

Opzetten van een Intex Easy Set opblaaszwembad

De Intex Easy Set lijn heeft een unieke constructie, waarbij je niet de hele wand, maar alleen de bovenrand hoeft op te blazen. Deze vul je met lucht, en de rand zal dan op het water, waarmee je het zwembad vult, omhoogdrijven. De constructie is zodanig dat de wand erg stabiel is uit zichzelf, en door het water dat er aan de binnenkant tegenaan drukt. Zo is een stalen frame rondom niet nodig voor deze lijn. Dat scheelt veel tijd in het opzetten en met een (elektrische) luchtpomp heb je een Easy Set zwembad dan ook binnen een mum van tijd (15 minuten) opgezet.

Afmetingen en vormen

Door de constructie met opblaasbare randen is een Easy Set opblaasbaar zwembad minder goed geschikt voor een rechthoekige zwembadvorm. Je komt ze dus alleen in ronde vormen tegen. Zorg dus dat je daar genoeg ruimte voor hebt in de tuin. Ieder model is groot en diep genoeg om lekker in te zitten en af te koelen in het water, ook voor volwassenen. De wand kan tot wel 76 cm hoog komen, zodat je er prima in kunt dobberen, maar voor echt zwemmen is dit Intex zwembad minder geschikt.

Intex Easy Set opblaasbad vullen met water

Het water in je Easy Set zwembad van Intex is niet alleen om lekker van waterpret te genieten: het zorgt tegelijk voor de stevigheid van het zwembad. Als je het tuin zwembad wilt laten staan en niet iedere keer het water wilt verversen, kun je goed een pomp gebruiken. Met een filterpomp haal je kleine vuildeeltjes uit het water, waardoor dit langer schoon blijft. Ook het toevoegen van chloor of zout kan een goed idee zijn: het materiaal kan hier goed tegen, en algen en bacteriën krijgen geen kans.

Afwerking en materiaal

De wand van een Easy Set zwembad van Intex is, net als bij de zwembaden uit de andere productlijnen, opgebouwd uit een gepatenteerd, drielaags systeem. De binnenste laag is gerasterd polyester, dat zorgt voor een grote stevigheid. Hierdoor komt de Easy Set mooi in vorm enkel en alleen door het te vullen met water en blijft het stevig staan. De buitenlagen zijn goed afgewerkt tegen krassen en beschadigingen. Uiteraard is het materiaal van de buitenste lagen niet alleen bestand tegen slijtage, maar ook tegen water, toevoegingen zoals zout, en zonlicht.

Accessoires voor het Intex zwembad type Easy Set

Een Easy Set Intex zwembad is, net als de zwembaden met een frame, geschikt voor het aansluiten van een filterpomp. In sommige gevallen wordt deze ook meegeleverd. Met een hoogte van 76 cm kun je ook een trapje overwegen, zeker als je kinderen in het zwembad willen stappen. En om je zwemwater te beschermen tegen zonlicht en inwaaiend vuil als je er niet in zwemt, zijn er passende afdekzeilen voor de verschillende Easy Set zwembaden verkrijgbaar.

Voor wie is een Intex Easy Set Pool opzetzwembad geschikt?

Als je vooral een leuk zwembad wilt om lekker af te koelen voor het hele gezin, en niet alleen de kinderen, dan is een Easy Set opblaaszwembad van Intex een goede keuze. Het innovatieve ontwerp maakt dat het zwembad toch stevig staat, zonder dat je daarvoor een buizenframe hoeft op te zetten. En desondanks zijn ze er toch in behoorlijke afmetingen. Voor een rechthoekig en/of nog groter opblaasbaar zwembad is een Intex frame zwembad beter geschikt, maar als je gewoon lekker wilt badderen in je eigen tuin, zit je met een Easy Set zwembad zeker goed.

Meer informatie

Intex opzetzwembad kopen | Intex Mini Frame

Intex Mini Frame zwembad vergelijken?

Bestel direct een mini frame zwembad
Nu kopen

Ook voor kinderzwembadjes heeft Intex prima oplossingen. De Mini Frame Pool staat lekker stevig en stabiel op 4 poten. Zo zal je kind niet snel per ongeluk het water eruit kunnen laten lopen door op de rand te hangen, zoals bij een opblaaszwembad. Je hoeft ook niet aan de slag met een luchtpomp, maar hebt het frame in een handomdraai staan. En de randen en hoeken zijn voorzien van foam, zodat het voor kinderen fijn aanvoelt en ze zich niet snel zullen bezeren. Door de geringe afmetingen past een Intex Mini Frame Pool zwembad ook in kleinere tuinen.

Stabiliteit dankzij stalen frame

Je kent het wel: zijn je kinderen lekker in het opblaasbadje aan het spelen, spoelt al het water eruit doordat ze aan de rand gaan hangen. Dat voorkomt het stalen frame van een Intex Mini Frame zwembadje. Een nat terras en bijvullen behoort zo tot de verleden tijd. Het leuke zwembad blijft stevig rechtop staan, hoe wild je kind ook aan het spelen is in het badje. De hoeken zijn gevat in ronde, kunststof hoekbeschermers, zodat je kind zich niet zal bezeren aan het stalen frame.

Onderhoud van een Intex Mini Frame zwembad

Een Intex Family Frame zwembad is erg groot en voor het hele gezin. De behoorlijke hoeveelheid water daarin wil je liever niet te vaak vervangen, en dan is een filterpomp aansluiten handig om het water langer schoon te houden. Een Mini Frame Intex zwembad heeft geen aansluiting voor een filterpomp, maar dat hoeft ook niet: Door de geringe inhoud is het veel makkelijker het water van dit kinderbadje te verversen. Weggooien van het oude water en opnieuw vullen is zo gedaan, zodat je kind weer snel kan genieten van waterpret.

Intex Mini Frame opzetzwembad met water vullen

De waterkwaliteit van een inbouwzwembad of een groot opzetzwembad kun je op orde houden door het toevoegen van zwembadzout of chloor. Maar vooral chloor is voor kinderen meestal erg vervelend en ze krijgen er snel last van. Daarom is het voor een kinderbadje, zoals de Intex Mini Frame serie, ook prima om gewoon leidingwater te gebruiken, als je dit maar op tijd ververst. Let ook op met warmte en zonlicht, want dan ontwikkelen zich bacteriën.

Intex frame zwembad | Materiaal en afwerking

Een kinderbadje wordt minder zwaar belast dan een opzetzwembad voor het hele gezin. Maar Intex heeft desondanks de Mini Frame lijn uitgerust met een stevige vinyl liner, die goed bestand is tegen schade. De Mini Frame zwembadjes zijn er in een aantal vrolijke, felle kleuren zoals groen, blauw en geel. Het vinyl kan goed tegen water en zonlicht en zal niet snel gaan verkleuren. Het stevige, metalen buizenframe is gemaakt van gepoedercoat staal, zodat het niet zal gaan roesten.

Afmetingen van dit Intex zwembad

Een Intex Mini Frame zwembad komt er in 1 maat en vorm: 122 bij 122 cm, vierkant. Daardoor past dit kinderbadje in iedere tuin, en mogelijk zelfs ook op een balkon. Met een diepte van 35 cm zit je kind veilig in een lekker laagje heerlijk verkoelend water. Door de geringe afmetingen kun je zelfs een Intex Frame Mini zwembadje naast een volwaardig Easy Set of Family Frame zwembad van Intex zetten, zodat ook de kleintjes van waterpret kunnen genieten.

Frame kinderbad of opblaaskinderbad

Als je voor je kinderzwembadje dezelfde kwaliteit en hetzelfde gemak wilt als voor je grote zwembad, dan zit je met een Intex Mini Frame goed. Het grote voordeel van het frame is dat het tuin zwembad uiterst stevig staat, en dat je niet met een luchtpomp eerst het zwembadje hoeft op te blazen. Natuurlijk zijn de randen van een opblaasbad zachter, maar deze klappen ook sneller om als je kind eraan gaat hangen. Dat zal bij een frame zwembad niet snel gebeuren.

Neerzetten en opbergen van een Intex Mini Frame tuin zwembad

Om het water uit een Intex Mini Frame zwembadje te laten lopen, kun je de drain plug gebruiken die erin zit. Daarna is het mogelijk om het zwembadje compact op te vouwen en op te bergen als het geen weer is om te zwemmen. Ook het buizenframe klap je compact in elkaar. Voor het opbouwen ben je ook niet veel tijd kwijt, omdat je het buizenframe in een handomdraai weer in elkaar hebt gezet.

Voor wie is een Intex Mini Frame opzetzwembad geschikt?

Is je zwembad te groot voor kleine kinderen? Of heb je zelf geen behoefte aan een tuin zwembad, maar wel voor je kinderen? Een Intex Mini Frame geeft de kleintjes uren waterpret en is erg voordelig geprijsd. Voor het geld hoef je het dus zeker niet te laten. En door de geringe afmetingen past een Intex zwembad type Mini Frame ook in kleinere tuinen.

Meer informatie