De beste compressor kopen? Bekijk dan de best verkochte Powerplus en Stanley compressors | Zou je liever zelf je autobanden oppompen dan iedere keer naar de benzinepomp te moeten? Wil je snel je nieuwe opblaasbare zwembad met lucht vullen? Met een compressor knap je dit klusje eenvoudig zelf op. En een compressor thuis is niet alleen handig voor het vullen van banden met lucht, maar je kunt er ook allerlei handige klusjes mee opknappen. Geperste lucht komt ook handig van pas om stof en vuil weg te blazen. Daarnaast kun je er allerlei power tools op aansluiten, die los verkrijgbaar zijn. Hier lees je wat je allemaal met een compressor kunt, wat de bestverkochte modellen zijn. Tevens kun je via onze site snel eenvoudig de beste compressor kopen.

Vergelijk de best verkochte compressors (NL)
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte compressors (BE)
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Compressor kopen | Wat is een compressor?

Een compressor perst lucht samen onder hogere druk dan normaal. De normale buitenlucht heeft een druk van rond de 1 bar, maar in bijvoorbeeld fiets-, bromfiets- of autobanden is dat meestal al 2 tot 4 bar en in pneumatisch gereedschap nog hoger. Een fietsband kun je nog met de hand oppompen, maar voor hogere druk is een gemotoriseerde compressor nodig. Bovendien kun je met de hand geen continu druk leveren en dat kan een compressor wel. Zo kun je er luchtspuiten of gereedschap op aansluiten.

Compressor kopen | Hoe werkt een compressor?

Een compressor perst lucht dus samen tot een hogere luchtdruk dan de normale, atmosferische druk van de buitenlucht. Dat kan op verschillende manieren: door lucht met een zuiger, membraan of zelfs schroeven samen te persen tot een kleiner volume. Dezelfde hoeveelheid lucht in een kleiner volume, of meer lucht in hetzelfde volume, betekent immers een hogere luchtdruk. Het samenpersen gebeurt in een compressor door motorische aandrijving. Lucht wordt steeds van buiten aangevoerd door een aanvoerventiel en na samenpersen door een uitlaatventiel weer naar buiten gelaten.

Compressor kopen | Wel of geen ketel?

Sommige compressors zijn voorzien van een ketel. De samengeperste lucht wordt dan niet meteen gebruikt, maar als buffer in een ketel opgeslagen. Natuurlijk moet er wel voldoende lucht in de ketel worden gebracht, anders daalt de luchtdruk weer. Soms heb je een bufferhoeveelheid lucht nodig: als je luchtgereedschap meer lucht per tijdseenheid verbruikt dan de compressor kan leveren, springt de ketel bij om toch genoeg lucht te hebben. Voor andere werkzaamheden, zoals het opblazen van banden, is een ketel niet per se nodig.

Compressor kopen | Wel of geen olie?

Een compressor werkt altijd met motorische aandrijving. Deze drijft mechanische, bewegende onderdelen aan, die onderhevig zijn aan wrijving en slijtage. Daarom zijn sommige compressors met olie gesmeerd. Deze lopen vaak erg stilletjes, maar vereisen wel periodiek onderhoud: het vervangen van de olie. Daarom zijn er ook modellen die alternatieve methodes gebruiken om soepel te lopen. Deze hebben minder onderhoud nodig. Als bijkomend voordeel bevat de uitgespoten lucht geen olie(damp), en dat kan van belang zijn voor bepaalde toepassingen. Alle hier besproken compressors van Stanley en Powerplus zijn olievrij.

Compressor kopen | Wat kun je met een compressor?

Het eerste wat je misschien voor de geest komt als je denkt aan een compressor, is het vullen van banden. Dat kunnen de meeste compressors moeiteloos aan. Dankzij een instelbare luchtdruk en/of een luchtdrukmeter zul je de banden (of het luchtbed) nooit te hard opblazen. Daarnaast kun je ze gebruiken voor schoonmaakwerkzaamheden, om stof en vuil weg te blazen. Compressors met een hogere luchtopbrengst en/of een ketel zijn ook te gebruiken voor pneumatisch gereedschap. Hierbij kun je denken aan onder andere ratelsleutels, tackers (spijkerpistolen), pneumatische boormachines en beitelhamers.

Compressor vergelijken | Best verkochte Powerplus en Stanley compressors

Vergelijk Powerplus en Stanley compressors (NL)
Prijzen vergelijken
Vergelijk Powerplus en Stanley compressors (BE)
Prijzen vergelijken

Compressor vergelijken | Stanley compressoren

Stanley is in Nederland misschien wel het bekendst van de handige en scherpe klusmessen, die dan ook vaak als stanleymes worden aangeduid. Het is echter een fabrikant van gereedschap die veel meer in huis heeft. Van een uitgebreid aanbod aan klein handgereedschap en multitools tot stevige powertools voor de professionele bouwer, Stanley heeft overal wel een oplossing voor. Het merk blinkt uit door een goede kwaliteit, innovatieve toepassingen en een groot gebruiksgemak. Je kunt dus met een gerust hart een Stanley compressor kopen.

Compressor vergelijken | Powerplus compressoren

Powerplus is een fabrikant van allerlei doe-het-zelf gereedschap voor klussen in en om het huis. Het merk maakt ook de meer gespecialiseerde power tools toegankelijk voor de consument. De gereedschappen van Powerplus kenmerken zich door een voordelige prijs en goede kwaliteit. Powerplus gereedschap voor in en om het huis heeft een strakke, professionele uitstraling en het merk wordt dan ook steeds populairder. Een Powerplus compressor kopen is ook een prima investering.

Stanley Air Kit

Stanley Air Kit compressor kopen

Als je vooral een compressor wilt voor het opblazen van banden, luchtbedden, zwembaden, ballen enzovoorts, dan is de Stanley Air Kit een compacte, draagbare en voordelige oplossing voor je luchtbehoefte. Hij is licht van gewicht en klein van formaat, dus hij kan zo mee op vakantie naar de camping, of ergens anders waar je netstroom beschikbaar hebt. Je tilt hem aan het handige handvat zo op om mee te nemen. De werking is zeer eenvoudig: je zet de compressor aan met de aan/uit-schakelaar, en je kunt aan de slag.

Stanley compressor | Meegeleverde accessoires

De Stanley Air Kit is een compacte, complete oplossing om allerlei zaken mee op te blazen. Daar krijg je dan ook 3 meter (vaste) luchtslang en een vulpistool voor bijgeleverd. Het vulpistool is voorzien van een luchtdrukmeter, zodat je in de gaten kunt houden hoe vol je je banden blaast. Om het luchtpistool op alle ventielen, van fietsband tot basketbal, te laten passen, krijg je er van Stanley er ook genoeg verloopnippels bij om meteen aan de slag te kunnen. De vaste luchtslang, het stroomsnoer en de toebehoren berg je makkelijk op in ingebouwde compartimenten.

Specificaties

De Stanley Air Kit is compact, maar levert met een vermogen van 1100 watt (1,5 pk) toch nog altijd 8 bar aan luchtdruk. Dat is meer dan voldoende om de meeste banden en ballen op te kunnen blazen, en om het stof uit moeilijk bereikbare hoekjes te krijgen. De luchtopbrengst is 95 liter per minuut, vanuit een aanzuigvermogen van 180 liter per minuut. Hij weegt maar 6,5 kg en is met afmetingen van 32,5 x 25,5 x 29 cm erg handzaam. Hulpstukken aansluiten kan met een eurokoppeling.

Stanley compressor kopen? | Voor wie is de Stanley Air Kit geschikt?

Wil je een compressor die makkelijk meekan in de kofferbak en geschikt is voor de meeste opblaasklusjes? De Stanley Air Kit is dan een stoere, kleine compressor die deze klusjes moeiteloos aankan, voor een voordelige prijs. Hij is compleet en direct gebruiksklaar. Als je de compressor echter voor kluswerkzaamheden wilt gebruiken, zul je een model met ketel moeten kiezen, want daar is de ketelloze Stanley Air Kit te licht voor.

Stanley DN 200/10/5 Airboss

Stanley DN 200-10-5 Airboss compressor kopen

Als je iets meer power wilt uit je compressor, dan moet je een ketelmodel nemen. Wil je toch niets inleveren op draagbaarheid? De Stanley DN 200/10/5 Airboss integreert de ketel in een robuuste vormgeving als koffermodel. Aan het stevige handvat of de meegeleverde schouderriem neem je deze kleine krachtpatser overal mee naartoe waar je een klus wilt opknappen. De luchtdruk is traploos instelbaar met een handige draaiknop.

Stanley compressor | Meegeleverde accessoires

De Stanley DN 200/10/5 Airboss wordt kaal geleverd, dus accessoires voor gebruik zul je er los bij moeten kopen. Het voordeel hiervan is dat je alleen de toebehoren koopt die je nodig hebt. Je kunt er allerlei accessoires, zoals een tackpistool of een bandenvulpistool, op aansluiten met een eurokoppeling. Wel krijg je er een handige draagriem bij voor over je schouder. Zo neem je deze kleine en handzame compressor makkelijk mee de trap op, als je boven moet klussen.

Specificaties

De ketel van de Stanley DN 200/10/5 Airboss heeft een inhoud van 5 liter. Dat is genoeg voor bijvoorbeeld een tackpistool of een verfspuit, maar minder geschikt voor zwaar en/of continu gebruik. Het aanzuigvermogen is 180 liter per minuut, en de netto-opbrengst is 95 liter per minuut. Deze lucht kan tot een druk van 10 bar worden gebracht. Het vermogen bedraag 1100 watt (1,5 pk). Met 9 kg en 40 x 25 x 40 cm is hij zeker nog licht en compact genoeg om gemakkelijk te verplaatsen.

Stanley compressor kopen? | Voor wie is de Stanley DN 200/10/5 Airboss geschikt?

Door de kale levering is de Stanley DN 200/10/5 Airboss flexibel inzetbaar. Allerlei accessoires, zoals luchtslangen en licht gereedschap, kun je er gericht bij kopen, zodat je hem precies voor je benodigdheden kunt inzetten. Hij is handzaam en geschikt voor lichte werkzaamheden, zoals tacken en verfspuiten, naast opblazen en schoonspuiten. Voor specifiek alleen opblazen of voor juist zwaarder werk zijn andere compressors geschikter, maar de compacte, handzame vormgeving van deze Airboss is moeilijk te verslaan.

Bestel direct een Powerplus of Stanley compressor (NL)
Nu kopen
Bestel direct een Powerplus of Stanley compressor (BE)
Nu kopen

Powerplus POWX1705

Powerplus POWX1705 compressor kopen

De POWX1705 is het antwoord van Powerplus op kleine, compacte compressors zonder ketel, zoals de Stanley Air Kit. Het is een kleine en lichte compressor die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt, om wat licht opblaas- of schoonmaakwerk te doen. Hij neemt erg weinig ruimte in beslag en past dus gemakkelijk in ieder opberghok of in de kofferbak van je auto. Het enige dat je nog nodig hebt om aan de slag te kunnen met deze compressor, is een stopcontact.

Powerplus compressor | Meegeleverde accessoires

De Powerplus POWX1705 is ook helemaal bedoeld om meteen aan de slag te kunnen met het opblazen van alles en nog wat. De vaste luchtslang van 3 meter sluit je daarvoor aan op het meegeleverde vulpistool, voorzien van luchtdrukmeter. Dankzij de verloopnippels die je erbij krijgt kun je allerlei objecten opblazen, zoals banden en luchtmatrassen. Daarnaast is de behuizing zo vormgegeven dat je de stroomkabel en luchtslang er handig omheen kunt wikkelen.

Specificaties

Met slechts 5,5 kg is de Powerplus POWX1705 de lichtste van de hier besproken compressors, en hij meet maar 32 x 16 x 34 cm. Met deze handzame afmetingen krijg je er, dankzij 1100 watt (1,5 pk) aan vermogen, toch een aanzuigvermogen van 180 liter per minuut mee, wat bij een maximale druk van 8 bar zich vertaalt in een netto luchtopbrengst van maar liefst 112 liter per minuut. Hulpstukken sluit je aan met een eurokoppeling.

Powerplus compressor kopen? | Voor wie is de Powerplus POWX1705 geschikt?

Als je een degelijk presterende, maar toch lichte en compacte compressor zonder ketel zoekt, dan voldoet de Powerplus POWX1705 uitstekend aan je eisen. Het ontbreken van een ketel betekent echter wel dat hij niet geschikt is voor echte kluswerkzaamheden. Daar staat tegenover dat je deze compressor door het lichte gewicht en compacte formaat heel gemakkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld naar de camping.

Powerplus POWX1730 + 6-delige luchtset

Powerplus POWX1730 + 6-delige luchtset compressor kopen

De Powerplus POWX1730 is met voorsprong de krachtigste compressor van de hier besproken modellen. Dat komt vooral door de robuuste ketel, die een inhoud heeft van 24 liter. Daardoor is hij niet echt draagbaar, maar hij is wel voorzien van een onderstel op wielen, om hem gemakkelijk naar de gewenste kluslocatie te rijden. Daar sluit je vervolgens niet alleen licht, maar ook zwaarder gereedschap aan op deze krachtige klushulp.

Powerplus compressor | Meegeleverde accessoires

Ondanks dat de Powerplus POWX1730 een breed inzetbereik heeft, wordt deze niet kaal geleverd, maar juist met een 6-delige luchtset. Deze bestaat uit een spiraalluchtslang van 5 meter, een blaaspistool, en 4 opzetstukken voor het opblazen via diverse ventielen. Zo kun je hem direct gebruiken voor opblaas- en schoonmaakwerk. De luchtdruk stel je in met een draaiknop en kun je aflezen op de compressor zelf, en op de luchtdrukmeter op het blaaspistool. Eventueel luchtgereedschap kun je met een eurokoppeling aansluiten.

Specificaties

De Powerplus POWX1730 heeft een ketel met een inhoud van 24 liter om ook zwaar gereedschap continu van luchtdruk te kunnen voorzien. De maximale luchtdruk is 8 bar. Deze wordt geleverd met een netto luchtopbrengst van 112 liter per minuut en het apparaat zuigt daarvoor 180 liter per minuut aan. Het vermogen bedraagt toch maar 1100 watt (1,52 pk) en is daarmee redelijk zuinig. Het is niet de lichtste compressor met een gewicht van 18 kg, en dankzij de ketel neemt hij 60 x 25 x 45 cm in ruimte in.

Powerplus compressor kopen? | Voor wie is de Powerplus POWX1730 geschikt?

De Powerplus POWX1730 is een veelzijdige, krachtige compressor die ook voor zware, uiteenlopende klussen geschikt is. Wil je dus aan de slag met luchtgereedschap zoals een tacker, een ratelsleutel, een boormachine of een beitelpistool, dan moet je zeker eens naar deze compressor kijken. Door de voordelige prijs is hij zeer geschikt als je een compressor voor het zware werk zoekt, maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen. Door de meegeleverde 6-delige luchtset kun je bovendien al meteen aan de slag met het opblazen van banden, ballen en luchtbedden.

Bestel direct een Powerplus of Stanley compressor (NL)
Nu kopen
Bestel direct een Powerplus of Stanley compressor (BE)
Nu kopen