Belrobotics robotmaaier | Ze zijn betrouwbaar, stil, efficiënt en hebben een zeer grote maaicapaciteit. Dit zal de samenvatting zijn die je krijgt van gebruikers van één van de modellen robotmaaiers van Belrobotics wanneer je vraagt om dit merk te omschrijven. Niet voor niets worden deze superslimme robots gebruikt over de hele wereld. In onderstaande tekst lees je meer over de achtergrond van het bedrijf Belrobotics en vind je informatie over de drie verschillende soorten robotmaaiers van dit Belgische bedrijf.

Belrobotics robotmaaier bigmow

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Ongevoelig voor stoorsignalen

Belrobotics ontwerpt sinds begin jaren ‘00 commerciële robotmaaiers en is onderdeel van de Japanse Yamabiko Corporation. De eerste robotmaaier werd al in 1990 ontworpen door de Belgische André Colens, die tevens aandeelhouder is van Belrobotics. De robots van Belrobotics worden wereldwijd veel gebruikt. De robots van dit merk hebben namelijk de bijzondere en unieke eigenschap dat ze niet gevoelig zijn voor stoorsignalen en kunnen daardoor ook in gevaarlijke omgevingen worden gebruikt, zoals bij hoogspannings-substations, bij zonnestroominstallaties en drinkwaterreservoirs.

Belrobotics: marktleider op het gebied van robotmaaiers

Naast het feit dat de accu grasmaaiers stoorsignalen niet oppikken, hebben ze nog een ander belangrijk kenmerk. De Belrobotics robotmaaier is ontworpen om grote groene gebieden te onderhouden. Daarom worden ze veel gebruikt door wereldberoemde voetbal-, rugby-, en golfclubs, ziekenhuizen met grote groenstroken, militaire basissen en grote groenvoorzieningen rondom bedrijven. De hoogstaande technische robotmaaiers van Belrobotics hebben dus niet zomaar twee awards in de wacht gesleept: de Gold Medal of Innovation van de GaLaBau en de Belgian Environment & Energy Award.

Ook geliefd bij particulieren

Niet alleen bij overheidsinstellingen en grote bedrijven zijn de automatische maaiers van Belrobotics geliefd. Ook particulieren kiezen vaak voor een Belrobotics robotmaaier. Het merk staat wereldwijd zeer goed bekend en de robots werken stil en efficiënt. Dankzij de slimme techniek en gevoelige sensors zijn ze ook heel geschikt voor complexere tuinen en tuinen met hellingen. Naast robotmaaiers ontwikkelt Belrobotics ook Ballpickers; robots die automatisch golfballen kunnen verzamelen. De Ballpicker robotmaaiers zijn wereldwijd zeer populair bij bekende en grote golfclubs.

Belrobotics robotmaaier versus zitmaaier

Een groot voordeel van een Belrobotics robotmaaier ten opzichte van een zitmaaier is dat een robotmaaier veel minder belastend is voor het milieu. Met een Belrobotics maaier heb je logischerwijs veel minder CO² uitstoot, omdat de robot niet op benzine werkt maar wordt aangedreven door een krachtige oplaadbare accu. Ook maakt een robotmaaier veel minder lawaai dan een zitmaaier, wat fijn is voor de eigenaar en de omgeving. De Belrobotics maaiers zijn zo stil dat ze zelfs ’s nachts aan het werk kunnen gaan. Daarnaast zijn Belrobotics robotmaaiers zeer licht. Hierdoor krijg je geen spoorvorming en heb je geen kans op gazonbeschadiging, wat met zitmaaiers vaak wel het geval is.

Belrobotics robotmaaier modellen in grote lijnen

Je kunt de robot grasmaaiers onderverdelen in drie series, namelijk de Greenmow, de Parcmow en de Bigmow. Alle modellen beschikken over een mulch-functie. Dankzij deze techniek worden de grasrestjes zeer klein gemaakt en worden de restjes teruggeven aan het gazon. Hierdoor wordt het gras op natuurlijke wijze bemest en wordt het voor onkruid lastig om in het gazon omhoog te komen. Ook omdat de Belrobotics robotmaaiers zeer regelmatig het gras maaien, blijft het gazon er goed verzorgd uitzien. Zelfs tijdens slechte weersomstandigheden blijven de automatische grasmaaiers het gras perfect verzorgen.

Greenmow

De Greenmow is heel geschikt voor de kleinere tuin en het middelgrote gazon tot 6000 m2. De Greenmow is wendbaar en compact en kan daardoor zeer goed uit de voeten op een klein oppervlak. Tijdens het maaien produceert deze robotmaaier een geluid van maar 58 dB, wat zeer stil is. Hierdoor kun je genieten van de rust terwijl de maaier het groene gazon verzorgt. De Greenmow heeft twee maaikoppen die kunnen zweven en zes messen. Hierdoor kan de Belrobotics robotmaaier zich goed kan aanpassen aan het soort gras en het terrein. Dankzij de Multizone-functie kun je meerdere zones instellen, zodat de maairobot meerdere gebieden aanpakt. De Greenmow kan maaien op hellingen tot 30%.

Parcmow

De Parcmow is een robot grasmaaier die je goed kunt gebruiken in tuinen, grasvelden en (sport)parken tot 10.000 m2 met een hellingsgraad tot 30%. Met drie zwevende maaikoppen die voorzien zijn van negen messen heeft deze robotmaaier zeer snel en nauwkeurig het grasveld bijgewerkt. Niet alleen in België en Nederland is deze automatische maaier geliefd, ook in de rest van Europa wordt dit model veel verkocht en zelfs in Japan en de Verenigde Staten gebruiken ze de Parcmow. Net als de Greenmow is de Parcmow zeer stil te noemen. Met zijn 58 dB kan de robot ook prima ’s nachts maaien. De Multizone-functie zorgt ervoor dat deze grasrobot kan maaien in verschillende zones.

Bigmow

Voor het zeer grote maaiwerk is de Bigmow de ideale robotmaaier. Deze krachtige en tevens grootste maaier van het bedrijf maait met gemak een gazon tot 20.000 m2. De robot maaier wordt erg veel gebruikt op grote sportcomplexen in Europa, Japan, en de Verenigde Staten. De Bigmow maait met vijf maaikoppen en maar liefst vijftien messen zeer grote grasvelden binnen een paar uur kort en gezond. Dit model wordt naast het onderhoud van sportparken ook gebruikt voor het onderhouden van de groenstrook bij waterreservoirs. Daarnaast wordt de robot grasmaaier ingezet op gevaarlijke industriële terreinen, waar mensen niet kunnen of mogen komen.

Voor wie een robotmaaier nodig heeft die zeer grote oppervlakten snel en nauwkeurig kan onderhouden is er keus genoeg. Zeker wanneer je op zoek bent naar een maairobot die onder alle weersomstandigheden kan maaien en die kan werken op gevaarlijke industriële terreinen, dan is Belrobotics robotmaaier de enige goede keuze.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen