Belrobotics Parcmow robotmaaier: voordelig en milieuvriendelijk onderhoud voor grote grasvelden | Grasmaaien, grasresten afvoeren en het gazon bemesten; tuinbezitters met een grasveld zijn ongemerkt veel tijd kwijt aan het creëren en behouden van een gezond en groen gazon. Zeker wanneer je het onderhoud moet verzorgen voor een groot groen oppervlak, gaat daar veel tijd en energie in zitten. Gelukkig heeft Belrobotics hiervoor  de perfecte oplossing voor ontwikkeld: de Belrobotics Parcmow. Deze robot grasmaaier maait met gemak grasvelden tot 10.000 m² en regelt daarnaast ook nog de bemesting van het gazon. Ideaal toch?

Belrobotics Parcmow robotmaaier

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Ideaal voor stadsparken en sportvelden

De Belrobotics Parcmow is zeer geschikt voor het onderhouden van grote grasoppervlakten. De robot maaier kan geheel zelfstandig een groot grasveld verzorgen, zonder dat daar enige menselijke interruptie bij nodig is. Veel sportverenigingen en gemeentes maken al gebruik van robotmaaiers van Belrobotics en hierdoor besparen ze flink op de kosten. Oké, het is een flinke investering, maar je spaart op langere termijn ontzettend veel kosten uit (manuren en energieverbruik).

Kostenbesparend

Als je de Belrobotics Parcmow robotmaaier bijvoorbeeld vergelijkt met een ouderwetse zitmaaier, dan spaar je met de Parcmow ten eerste geld uit op benzinekosten. De machine werkt namelijk middels een krachtige en oplaadbare accu. En waar een werknemer uren bezig is met het onderhouden van het grasveld, doet de maairobot het binnen een mum van tijd, waardoor de werknemer kan worden ingezet voor andere belangrijke zaken. Daarnaast is een robotmaaier veel milieuvriendelijker, omdat de CO² uitstoot bij een grasrobot vele malen lager ligt dan bij een benzinemaaier. Ook ben je geen kosten meer kwijt aan kunstbemesting, want dankzij de mulching-techniek voorziet de robotmaaier het gazon van voedingsstoffen.

Gras recycling

Mulching houdt in, dat de afgesneden grasstukjes zeer klein worden versnipperd en vervolgens weer teruggegeven worden aan het grasveld. De Belrobotics Parcmow werkt volgens deze techniek, dus met deze robotmaaier heb je geen omkijken meer naar het afvoeren van het gemaaide gras en het bemesten van jouw grasveld. Mulching heeft als bijkomend voordeel, dat er ook geen onkruid meer in het gras kan groeien. De versnipperde grasrestjes komen namelijk tussen de grassprieten terecht en laten geen ruimte meer over voor ongenodigde planten.

Maaimogelijkheden

De Parcmow van Belrobotics is speciaal ontworpen voor grasvelden tot 10.000 vierkante meter met een maximale hellingsgraad van 30%. Met een maaibreedte van 650 millimeter, heeft de Parcmow een groot bereik en is het hele gazon zeer snel gemaaid. De drie zwevende maaikoppen zorgen ervoor dat de maairobot zich goed kan aanpassen aan het grasveld en de negen scherpe messen kunnen het gras in de juiste hoogte maaien. De maaihoogte kun je zelf instellen, met een minimum van 22 en maximum van 65 millimeter.

Wil jij het gras altijd zeer kort houden? Dan kun je ervoor kiezen om de Belrobotics Parcmow dusdanig te programmeren dat hij heel vaak maait. Ook kun je verschillende maaizones instellen, zodat de robotmaaier meerdere gebieden tegelijk kan onderhouden.

Zeer stil

Met een geluidsniveau van 58 dB is deze grasmaaier één van de stilste robotmaaiers die momenteel verkrijgbaar is. De eventuele aanwezige recreanten of sporters zullen dus geen last hebben van het geluid van de robotmaaier, omdat deze nagenoeg geruisloos maait. Omdat de Belrobotics Parcmow zo stil werkt, is het hierdoor heel goed mogelijk om de maaier ’s avonds of ’s nachts in te zetten. Zo houd je overdag het grasveld vrij. Dankzij de aanwezige obstakelsonar hoef je niet bang te zijn dat de maaier objecten op het grasveld beschadigt.

Laad zichzelf op

Dreigt de accu leeg te raken? Geen nood, want de Parcmow rijdt in dat geval uit zichzelf terug naar het basisstation om zijn krachtige accu op te laden. Als dit middenin een maaisessie gebeurt, dan maakt de robotmaaier na het opladen de maaibeurt weer netjes af. Het opladen van een lege accu kost de grasrobot slechts 50 minuten.

Onder alle weersomstandigheden

Een grote pré aan de Belrobotics Parcmow is toch wel, dat de robotmaaier zeer weerbestendig is. Hierdoor kan het maaiprogramma dus altijd doorgaan. Zelfs in een regenachtige week kun je ervan verzekerd zijn, dat het gras continu gemaaid wordt. Continuïteit is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van de grasmat en daarom is de weerbestendigheid van deze robot grasmaaier zeker een grote meerwaarde.

Voordelen Belrobotics Parcmow voor sportverenigingen

Voor sportvelden is het maaien met de Parcmow erg aan te raden. Grasvelden die onderhouden worden met deze automatische grasmaaier blijven, dankzij de continuïteit en nauwkeurigheid van het maaien, prachtig groen. Ook mulching zorgt voor een gezonde grasmat en bestrijdt daarnaast tevens onkruidvorming. De ondergrond van de grasmat is dankzij het goede onderhoud zachter, wat blessures voorkomt.

Geen molshopen en druksporen

Dankzij het lichte gewicht van de robotmaaier, wordt het gras niet beschadigd en heb je met een maairobot geen last van vervelende druksporen, wat het speelveld uiteraard ten goede komt. Doordat de Belrobotics Parcmow robotmaaier vaak kan maaien, blijft de grasmat ook vrij van molshopen. Dit komt doordat de trilling van de robotmaaier deze gravende diertjes verjaagt.

Voorkomt blessures en goede graskwaliteit

Daarnaast rolt de bal beter over het veld, omdat het gras dankzij het onderhoud van de Parcmow, buigzaam is. Ook wordt het gras minder snel losgerukt en beschadigd, doordat de graswortels steviger geworteld zijn. Voetballers zijn dan ook zeer te spreken over de kwaliteit van de grasmat wanneer deze wordt onderhouden door de grasrobot. Veel sportverenigingen in Nederland maken al gebruik van de Belrobitcs Parcmow, maar ook wereldwijd zien de grote clubs de meerwaarde van de Belrobotics robotmaaiers in. Zo gebruiken Ajax en FC Bayern München eveneens robotmaaiers van deze fabrikant en ook daar zijn zij erg tevreden over de kwaliteit van de grasmat.

Gemeentes en de Belrobotics Parcmow

Naast het onderhouden van sportvelden wordt de Belrobotics Parcmow door gemeentes ook in stadsparken veelvuldig ingezet. Dankzij de diefstalbeveiliging hoeft er niet gevreesd te worden dat de kostbare maairobot ontvreemd wordt en kan de robot maaier heel goed ’s nachts werken. De Parcmow onderhoudt verschillende stadsparken, maar ook bedrijven met grote groenstroken maken gebruik van deze harde werker. Ziekenhuizen of andere instellingen met veel groen zetten eveneens robotmaaiers van Belrobotics in voor het onderhoud van hun gazon.

Belrobotics Parcmow tot slot

Voor wie een groot grasveld moet onderhouden, wil besparen op de kosten en daarnaast ook graag wil zorg dragen voor het milieu, is de Belrobotics Parcmow echt een aanrader. Deze energiezuinige en krachtige werker wordt niet voor niets over de hele wereld ingezet. Wil je overgaan tot het bestellen van de Parcmow robotmaaier? Een offerte is online gemakkelijk aan te vragen via de website van Belrobotics.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen