Belrobotics Greenmow robotmaaier: de zuinige en biologische tuinman | Heb je een flink grasveld dat je moet maaien en is tijd voor jou kostbaar? Dan is het zeker een goed idee om een robotmaaier aan te schaffen. Een robotmaaier maait volledig automatisch en zonder menselijke interruptie een grasveld kort. Wanneer je de beste robotmaaier in de tuin wilt halen, lees dan sneller verder. In dit artikel vind je meer informatie over de maairobot met het beste vermogen en uitstekende maaikwaliteit voor grasvelden tot 6.000 m2 : de Belrobotics Greenmow robotmaaier.

Belrobotics Greenmow robotmaaier

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Belrobotics Greenmow robotmaaier: tot 6.000 m2

De Greenmow is een robotmaaier van Belrobotics die is ontwikkeld om grasvelden van 2.000 tot 6.000 vierkante meter te onderhouden. Omdat de Greenmow een hellingsgraad van 30% kan maaien, is deze automatische grasmaaier niet alleen inzetbaar op vlakke grasvelden, maar kan deze ook heel goed heuvelachtige groene terreinen verzorgen. Omdat de maaier compact en wendbaar is, heeft hij geen moeite om kleine stukjes gras feilloos kort te wieken. Het gebruikmaken van de deze robot grasmaaier zorgt er sowieso voor dat je meer tijd over hebt om te relaxen of andere nuttige werkzaamheden te verrichten. Naar het maaien van jouw grasveld heb je geen omkijken meer.

Multizone-functie en oplaadbare accu

Doordat de Belrobotics Greenmow robotmaaier beschikt over een multizone-functie, kan de machine diverse zones afzonderlijk maaien. Zo kan deze krachtpatser meerdere gebieden van het grasveld onder handen nemen. De Greenmow werkt middels een oplaadbare accu; milieuvriendelijk en energiezuinig. Als de robot grasmaaier merkt dat de accu leegt dreigt te raken, dan keert deze zelfstandig terug naar het basisstation om op te laden. Het volledig opladen van de accu kost maar 50 minuten, zodat er niet veel maaitijd verloren gaat als er opgeladen moet worden.

Kenmerken

Met zes messen en vijf zwevende maaikoppen is de Belrobotics Greenmow robotmaaier in staat zich aan te passen aan ieder terrein en maait hij het gras netjes kort. De robot is minder snel dan zijn grotere broer Bigmow, maar haalt toch nog een snelheid van 2,1 kilometer per uur. De maaibreedte van de Greenmow bedraagt 420 millimeter en de maairobot weegt slechts 26 kilogram. Hierdoor laat de robot grasmaaier geen druksporen na op het grasveld en worden grond en gras niet beschadigd, zoals wel het geval is bij een klassieke zware zitmaaier.

Daarnaast werkt de Belrobotics Greenmow robotmaaier geruisloos. In tegenstelling tot lawaaiige diesel- en benzine zitmaaiers, produceert deze robotmaaier tijdens het maaien een geluid van maar 58 dB. Hierdoor kan de grasrobot ook uitstekend ’s avonds laat nog maaiwerk verrichten zonder dat de omgeving daar last van heeft. Hierdoor heb je overdag fijn jouw grasveld vrij om op te ontspannen. De robot maaier maait niet alleen het gras, hij verzorgt ook de grasresten afvoer en de bemesting van het gazon. Dit doet de machines middels de zogeheten grasrecycling-techniek.

Mulching

Waar je met andere robots zelf de grasresten moet afvoeren, is dit met de Belrobotics Greenmow robotmaaier dus niet nodig. Gelukkig maar, want in het verzamelen en afvoeren van grasresten gaat altijd veel tijd en werk zitten, zeker bij grasvelden met een oppervlakte boven de 2.000 vierkante meter. De Greenmow verpulvert direct na het maaien de grasresten om ze vervolgens uit te strooien over het groene terrein. Het gazon recycled als het ware deze resten en gebruikt het als voeding, waardoor het gras niet extra bemest hoeft te worden. Kunstbemesting hoeft dus niet meer aangeschaft te worden, wat gunstig is voor het milieu en jouw financiën.

Nog een voordeel is, dat mos en onkruid door deze manier van maaien geen kans krijgen om te groeien. De ruimtes tussen de grassprieten worden namelijk al opgevuld door de kleine grasrestjes. Naast tijd- en kostenbesparing bewerkstelligt het mulchingsysteem van de Belrobotics Greenmow robotmaaier eveneens dat er weinig allergenen vrijkomen tijdens het grasmaaien, doordat de resten niet blijven liggen maar zeer klein worden gemaakt. Dit van groot belang voor het welbevinden van hooikoortspatiënten.

Kostenbesparing

Door de Greenmow te gebruiken spaar je tijd en geld uit. Je hebt geen omkijken meer naar het onderhoud van jouw gazon en ook in aanschaf is een Belrobotics Greenmow robotmaaier goedkoper dan de meeste zitmaaiers. Daarnaast rijden klassieke zitmaaiers op diesel of benzine en dat hoef je met de Greenmow niet te kopen. Ook ben je met deze maairobot geen afvoerkosten en bemestingskosten kwijt. Om naar maar te zwijgen over de tijd die je dankzij deze grasrobot overhoudt en kunt investeren in belangrijke zaken.

Milieuvriendelijk

De groene tuinder zal al snel de meerwaarde van deze robotmaaier van Belrobotics inzien. Het apparaat werkt met een oplaadbare accu. De CO² uitstoot is met deze maaier daarom vele malen lager dan met een ouderwetse dieselmaaier. In vergelijking met een dieselmaaier stoot de Greenmow 350 kilogram CO² per jaar minder uit. Dat scheelt dus aanzienlijk voor het milieu. Ook zorg je voor natuurlijke bemesting en hoef je niet steeds naar de stortplaats te rijden om de grasresten weg te gooien.

Weer of geen weer

Groen en gezond gras kun je alleen krijgen door een regelmatig maaischema aan te houden. Daarom is de Belrobotics Greenmow op zo’n manier ontwikkeld dat hij in iedere weersomstandigheid kan maaien, waardoor jouw gazon er altijd perfect bij ligt. Zelfs tijdens flinke regenbuien kan de Greenmow robotmaaier het maaiprogramma continueren. Erg handig, want daardoor hoef je ook de weersvoorspellingen niet in de gaten te houden en kun je de maairobot met een gerust hart alleen op het gazon achterlaten.

Belrobotics Greenmow kopen

Bij een grasveld vanaf 2.000 tot 6.000 m2 is het economisch zeer gunstig om de Belrobotics Greenmow aan te schaffen. De volautomatische accu grasmaaier is te bestellen via de fabrikant, maar ook verschillende webshops hebben deze volautomatische grasmaaier in hun assortiment.  De prijzen van de verschillende webshops vergelijken loont altijd de moeite.

Naast de Greenmow heeft Belrobotics nog meer robotmaaiers ontwikkeld. De Parcmow is speciaal geschikt voor groene terreinen tot 12.000 m2. Voor de immense terreinen heeft Belrobotics de Bigmow ontwikkeld. Deze robotmaaier is de krachtigste maaier ter wereld en kan velden tot maar liefst 20.000 m2 probleemloos onderhouden. Verder heeft de fabrikant ook nog een heuse golfballenverzamelaar in het assortiment, de Ballpicker. Op de website van Belrobotics is nog veel meer informatie te vinden over de vele mogelijkheden van de Greenmow en zijn grotere broers.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen