Belrobotics Bigmow robotmaaier: milieuvriendelijk en kostenbesparend maaien voor grote oppervlakten | Steeds meer tuinbezitters zien de voordelen van robotmaaiers in. Een automatische grasmaaier maait geheel zelfstandig grasvelden gezond en groen. Zeker als er een groot grasveld onderhouden moet worden is een dergelijke tuinmachine ideaal en heeft het gebruiken van dit apparaat ontzettend veel pluspunten. Robotmaaiers worden niet alleen in de privésfeer ingezet, maar ook steeds meer gemeentes, bedrijven en sportcomplexen maken gebruik van robotmaaiers. De sterke en wereldwijd veel verkochte Belrobotics Bigmow robotmaaier verzorgt het onderhoud van vele grote grasvelden. Met meer dan 600 sportvelden in onderhoud, is deze maairobot bij voetbalverenigingen en golfclubs een populaire tuinman.

belrobotics bigmow robotmaaier

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Kostenbesparend

Alleen al met de aanschaf van een Belrobotics Bigmow robotmaaier ben je kostenbesparend bezig. Een grote zitmaaier is qua aankoopprijs namelijk aanzienlijk duurder. Maar ook tijdens het gebruikt van de automatische grasmaaier spaar je erg veel geld uit. Het maaien van grote grasvelden kost veel tijd en dankzij de geavanceerde techniek en programma’s van de Bigmow kan deze grasrobot geheel zelfstandig grote terreinen maaien. Dankzij de sonarfunctie waarover de machine beschikt, hoef je niet bang te zijn dat attributen op het grasveld beschadigen. Ook het afvoeren van de grasresten en het bemesten van het gazon zijn normaal gesproken tijdrovende klussen die met de Bigmow robotmaaier overbodig zijn.

Daarnaast bespaar je met de robot grasmaaier op benzinekosten. De Bigmow van Belrobotics werkt geheel elektrisch en laadt zichzelf op wanneer hij merkt dat de accu leeg dreigt te raken. Het opladen bij het basisstation neemt maar 75 minuten in beslag. Het gebruik maken van de elektrische robot maaier is beter voor de portemonnee, maar uiteraard ook een veel milieuvriendelijkere manier van maaien dan maaien met een benzine- of dieselmaaier. Ook hoef je geen kunstbemesting meer te kopen, waardoor je geld overhoudt. Met het aanschaffen van de Bigmow robotmaaier doe je uiteraard een flinke investering, maar dat verdient zich zeker terug.

Grasrecycling

De Belrobotics Bigmow robotmaaier heeft nog meer voordelen ten opzichte van klassieke grasmaaiers. Zo werkt de Bigmow automatische grasmaaier middels mulching. Mulching houdt in dat de grasresten zeer fijn worden gemaakt. De maairobot laat vervolgens deze kleine, versnipperde grasresten op het gazon achter. Hierdoor wordt het gras automatisch gevoed en hoeft het gazon niet meer kunstmatig bemest te worden. Dit is goed voor het milieu en scheelt ook nog eens geld en mankracht. Daarnaast hoeven, dankzij grasrecycling, de grasresten niet meer afgevoerd te worden, maar gebruikt het gazon de resten om groen en gezond te blijven.

Gezond en groen gras zonder onkruid

Ook krijgt onkruid dankzij het mulchen van de Belrobotics Bigmow robotmaaier geen kans meer om tot ontwikkeling te komen. Doordat de versnipperde grasresten tussen de grassprieten vallen, krijgt onkruid geen ruimte om te groeien. En omdat de Bigmow zo vaak kan maaien als je zelf wilt, blijft het gras gezond en groen. Een prettig bijkomend voordeel is dat de grond zachter aanvoelt wanneer het gras wordt gemaaid met een Bigmow maairobot.

Geruisloos en licht

In tegenstelling tot grote zitmaaiers, werkt de krachtige Belrobotics Bigmow geruisloos. Tijdens het werken produceert de grasrobot een geluid van maximaal 58 dB, wat zeer stil is. Hierdoor kan de robot grasmaaier ook prima ’s avonds en ’s nachts aan het werk gezet worden en kan overdag het grasveld vrij blijven voor sport of recreatie. Daarbij is de Bigmow veel lichter dan klassieke zitmaaiers. Het apparaat weegt maar 51 kilogram. Hierdoor laat de robot geen druksporen achter en worden het gras en de grond niet beschadigd, zelfs niet wanneer het apparaat op een nat grasveld maait.

Capaciteit en uitrusting

De Belrobotics Bigmow heeft een enorme maaicapaciteit. Grasvelden tot maar liefst 20.000 vierkante meter worden moeiteloos door deze groene kanjer gemaaid. De Bigmow heeft maar liefst vijftien messen en vijf zwevende maaikoppen. De zwevende maaikoppen maken dat de robot grasmaaier zich kan aanpassen aan het gazon en inzetbaar is op diverse soorten terreinen. Dankzij de snelheid van 3,6 kilometer per uur en een maaibreedte van 1050 millimeter, kan deze machine heel snel grote terreinen kortwieken. Hoe laag de Bigmow robotmaaier het gras maait en hoeveel maaibeurten per week hij vervult, zijn eenvoudig te programmeren.

Grashoogte en maaitijden

De gewenste grashoogte kan op diverse hoogtes worden ingesteld. Zo kan er gekozen worden tussen een grashoogte van minimaal 22 millimeter en maximaal 80 millimeter. Daarnaast kun jezelf instellen hoe vaak je wilt dat de Belrobotics Bigmow robotmaaier het gazon maait. Wil je het grasveld graag zo kort mogelijk houden? Dan kun je ervoor kiezen om de maairobot wel vijf keer per week op pad te sturen. Wanneer je het gras wat langer wilt houden of het gras minder hard groeit, dan kun je uiteraard instellen dat de robotmaaier met minder maaibeurten per week genoegen neemt.

Hellingsgraad

Deze volautomatische grasmaaier van Belrobotics kan niet alleen op vlak terrein ingezet worden. Ook grasvelden met een hellingsgraad tot 30% kan de Bigmow robotmaaier onderhouden. Indien nodig is het zelfs mogelijk het apparaat uit te breiden met de mogelijkheid tot het maaien van grasvelden met een hellingsgraad tot 45%. Dat maakt hem niet alleen geschikt voor sportvelden, maar ook golfbanen kunnen door deze krachtpatser perfect onderhouden worden.

Onder alle weersomstandigheden

Nog een grote pré van de Belrobotics Bigmow robotmaaier, is dat deze machine onder alle weersomstandigheden kan maaien. Hierdoor is het niet noodzakelijk de weersvoorspellingen in de gaten te houden en weet je zeker dat de grasmat regelmatig gemaaid wordt. Continuïteit in het maaischema is heel belangrijk om groen en gezond gras te krijgen en te behouden. In een land als Nederland, met een wisselvallig klimaat, is het daarom heel prettig als ook tijdens een regenachtige week de maaibeurten gewoon door kunnen gaan.

Diefstalbeveiliging

Omdat de Bigmow robotmaaier erg populair is en dikwijls werkt op grote velden, is het wel prettig als de eigenaar de machine met een gerust hart alleen kan laten. Daarom beschikt deze Belrobotics grasmaaier over een persoonlijk beveiligingssysteem, zodat de grasrobot door onbevoegde personen niet gebruikt kan worden. Dankzij het Track & Trace systeem kan de eigenaar op ieder moment in de gaten houden waar de maaier zich bevindt.

Belrobotics Bigmow robotmaaier bestellen

Voor wie graag kosten wil besparen, een groot grasveld te onderhouden heeft en het milieu een warm hart toedraagt, is de Belrobotics Bigmow robotmaaier echt een uitkomst. Deze grasrobot is de energiezuinigste en krachtigste grasmaaier ter wereld en wordt gebruikt door grote voetbalclubs wereldwijd, zoals Ajax en FC Bayern München. Een offerte van de Belrobotics robotmaaier is aan te vragen via de website van de fabrikant.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen