Kostenbesparend golfballen verzamelen met de Belrobotics Ballpicker | Met de geavanceerde ballpicker van Belrobotics bespaart een golfclub ontzettend veel tijd en geld uit. Waarom zou het personeel van de driving range veel tijd moeten besteden aan het verzamelen van de golfballen, terwijl zij hun tijd veel beter kunnen besteden en dit vervelende klusje prima door een robot kan worden geklaard? In deze review lees je meer over de vele mogelijkheden en voordelen van de volautomatische elektrische golfballenraper: de Belrobotics Ballpicker.

Belrobotics Ballpicker voor golfterreinen

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Hoe werkt de Belrobotics Ballpicker?

De elektrische Belrobotics Ballpicker verzamelt middels vijf rollen met vier bladen de ballen van het golfveld en zorgt er constant voor dat de golfers genoeg ballen hebben ongestoord verder te gaan met het golfspel. De ballenraper is voorzien van een verzamelbak waar maar liefst 300 golfballen in passen. Als de verzamelbak vol is brengt de golfballen robot de ballen terug naar het basisstation en laadt, indien nodig, zelfstandig de accu’s op. Bij het basisstation stort de robot de 300 golfballen uit in een stortbak, zodat de ballen klaarliggen voor reiniging en vervolgens in de ballenautomaat kunnen worden gestopt.

De Ballpicker is inzetbaar op golfterreinen tot 30.000 vierkante meter, kan een snelheid halen van 3,6 kilometer per uur en raapt in 24 uur tijd makkelijk 20.000 golfballen op. Ook heuvels zijn geen probleem voor deze golfballen robot en dat is op een golfbaan uiteraard geen overbodige luxe; de mogelijkheid om een hellingsgraad van 30% te trotseren maakt deze Belrobotics Ballpicker perfect inzetbaar op heuvelachtige golfbanen.

Stil en altijd inzetbaar

Deze automatische manier van ballen verzamelen spaart veel tijd en geld uit. Werknemers die zich voorheen moesten bezighouden met het verzamelen van de golfballen hebben hier nu geen omkijken meer naar. Ook is de Belrobitics Ballpicker veel stiller dan klassieke ballenverzamelaars die werken op diesel of benzine. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de Ballpicker ’s nachts aan het werk te zetten, zonder dat de omgeving daar verder last van heeft; ideaal wanneer er bijvoorbeeld een hotel naast de golfbaan ligt. Ook kan de driving range langer open blijven, omdat de golfballenraper de golfers niet in de weg loopt.

Automatisch opladen en diefstalbeveiliging

Als de accu van de Ballpicker leeg dreigt te raken, dan keert de robot zelfstandig via de kortste route terug naar het basisstation. Bij het basisstation kan de machine zichzelf opladen. Het opladen tot een volledig volle accu kost de robot 75 minuten. Naast dit technische hoogstandje beschikt deze golfballenraper ook nog over een waterdichte diefstalbeveiliging. Hierdoor hoeft de eigenaar niet bang te zijn dat het apparaat ontvreemd wordt. Ook heeft de Ballpicker van Belrobotics Track & Trace aan boord, zodat de beheerder altijd snel kan zien waar de robot zich bevindt.

Milieuvriendelijk

De Belrobotics Ballpicker is daarnaast een milieuvriendelijk alternatief voor de ouderwetse machinale ballenverzamelaars. Het apparaat werkt elektrisch en het verbruik is vergelijkbaar met het energieverbruik van een koelkast. De uitstoot van CO² is bij de robot van Belrobotics daarmee 10 keer lager dan bij vergelijkbare benzinemachines. Omdat er bij het verzamelen van golfballen bij deze robot geen uitlaatgassen en hard geluid vrijkomen, ondervindt de omgeving van de golfbaan geen enkele hinder van het ballenrapen. Ook is de robotverzamelaar lichter dan grote benzineapparaten, wat weer gunstig voor de grasmat is.

Veilige golfballenverzamelaar

Daarnaast beschikt de robot over obstakeldetectoren. Hierdoor kan de golfballenverzamelrobot altijd doorgaan met ballen verzamelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het tegen golfers of golfattributen aanbotst. Ook met de golfballen gaat de Belrobotics Ballpicker zorgvuldig om. Veel machines drukken de golfballen plat, terwijl de ballen met de Ballpicker goed zichtbaar blijven. Dit bespaart de golfclub een aanzienlijk geldbedrag, want dankzij het veilige systeem van deze robot hoeven er niet duizenden nieuwe ballen te worden aangeschaft.

Werken onder druk

Juist op een drukke golfbaan komt de golfballen rapende robot van Belrobotics het best tot zijn recht en werkt hij het meest efficiënt. Via het handige ingebouwde GPS-systeem bepaalt de robot de snelste route van en naar het basisstation. Wanneer de robot de ballen terugbrengt of zichzelf moet opladen, zal hij er altijd voor zorgen dat hij de kortste route neemt, zodat er zo min mogelijk tijd en energie verloren gaat. Door de Ballpicker in te stellen op multizonemodus wordt ook veel energie en tijd bespaard.

Multizonemodus

Door het gebied te selecteren waar de meeste golfballen terechtkomen, weet de Belrobotics Ballpicker precies waar hij de focus moet leggen. Door de grote hoeveelheid golfballen werkt deze robot nog doelgerichter en zijn de spelers gegarandeerd van genoeg golfballen om het spel te continueren. Wanneer de nacht is aangebroken of er een rustigere tijd aanbreekt in de drukke zone, dan verlegt de Ballpicker zijn grens en raapt hij ook meer ballen op die buiten de drukke zone liggen.

De grootste pluspunten van de Belrobotics Ballpicker op een rijtje:

De Belrobotics Ballpicker:

  • is zuinig
  • werkt snel en efficiënt
  • is zeer milieuvriendelijk
  • spaart mankracht, tijd en geld uit
  • verzamelt ballen op grote terreinen tot 30.000 m2
  • is voor een heuvelachtige driving range zeer geschikt
  • laadt de sterke accu, indien nodig, zelfstandig op
  • berekent zelf de kortste routes

Combineer Ballpicker met Bigmow robotmaaier

Wil je naast tijd en geld uitsparen door de Belrobotics Ballpicker te gebruiken nog meer winst behalen, waardoor je geld overhoudt dat je op een andere manier in de driving range kunt investeren? Dan is het aanschaffen van de Bigmow van Belrobotics ook een goede optie. Wanneer je de apparaten eenmaal hebt aangeschaft, dan ben je door de combinatie van Bigmow met de Ballpicker amper nog tijd en geld kwijt aan het onderhoud van de baan.

Robots van Belrobotics kopen

Voor de robots van Belrobotics kun je via de eigen website een offerte aanvragen. Verder zijn er in Nederland momenteel 20 dealers te vinden die Belrobotics apparaten verkopen. Deze zijn te vinden op de website van Belrobotics. De Ballpicker kun je eenvoudig bij Belrobotics zelf bestellen.

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen